I to ostatnie zdanie należałoby podkreślić wężykiem!
Oczywiście że do tych rewelacji producentów trzeba podchodzić spokojnie-pamiętasz? kiedyś Hanwag proponował asymetryczne umieszcznie języka,miałem te buty i było no jakoś tak sobie.
Odpowiadając na post Mapiota zaznaczyłem że temat jest obszerny i podałem bardzo podstawowe info.Miło mi że temat się uzupełnia-oczywiście że każdy z producentów przedstawia swój patent w temacie sznurowania stąd różna liczba zaczepów tak na śródstopiu jak i w okolicy samej kostki.
Umiejscowienie "stopera" różni się praktycznie w każych butach-są to szczegóły tech.nie wnoszące nic w istocie działania "dwustrefowości".
Tak samo jak kształt samych zaczepów i ich rozwiązań tech[u mnie są rolki]-znowu temat rzeka.
Istnieją buty gdzie idea sznurowania jest wręcz odwrotna do tego co omawiamy od dłuższego czasu. Chodzi w nich o równomierny naciąg w całej strefie sznurowania.Mało tego-to ma być wykonane jednym ruchem!I to działa.
Takie buty też miałem na nogach powiem tylko że chodzi się w nich jak w kapciach[produkcja Lublin]-używają ich w swojej pracy panowie w czarnych kominiarkach.
Pozdrawiam.
Zakładki