Dzięki za linka. Z tego widzę, bez przesiadek nie bardzo.
Dzięki za linka. Z tego widzę, bez przesiadek nie bardzo.
Teraz jak Ukraińcy mogą do EU bez wizy to aż się prosi
chociaż o turystyczne przejscie pieszo-rowerowe w tym miejscu
to nie wymagałoby zbytnich nakładów finansowych
mała butka dwóch funkcjonariuszy z mobilnymi terminalami
oraz na początek na próbę np. na okres wakacji i określonych godzinach
ów atrakcja była by strzałem w dziesiątke w Bieszczadach
a no
Tak , byłaby to atrakcja strzałem w dziesiątkę , tyle że .....we własną nogę.
Zapomniałeś , że przejścia graniczne nie są jednostronne , ale działają w obu kierunkach.
Tak więc ze wschodniej strony pojawi się od razu sporo miejscowych osób chcących dorobić sobie na transporcie określonych towarów (zgaduję że będą to papierosy i alkohol)
Czy to źle że chcą sobie dorobić do marnych warunków ?
Nie
Ale czym to będzie skutkowało ?
Powstanie nieformalny bazar we Wołosatem, albo w Górnych i te bazary napędzą chętnych polskich turystów ze skorzystania z okazji tańszych zakupów
Czy o to chodzi ?
To też druga strona medalu, bo nikt im nie zabroni przenieść 2 paczek fajek czyli poza SG musiał by tam stać jakiś celnik. Celnik musiał by mieć dokumenty celne, sam tego nie ogarnie itd. itd. Faktycznie mógł by pojawić się problem choć czy ograniczając ten ruch tylko do okresu wakacyjnego byłby on aż tak duży? Wprowadzić jakiś zakaz handlu obwoźnego w Wołosatem i UG, dać patrol SM i nie wiem czy rozwinęło by się to na tak dużą skalę? W dużej mierze jak Polacy chcieli by kupić tanie fajki czy alkohol, to zeszli by do tej Łubni więc wielce prawdopodobne, że tam powstał by jeden czy dwa sklepiki sezonowe.
Jak się nie da prosto, to może na okrągło?
Bieszczadzki autobus transgraniczny mógłby połączyć Polskę, Słowację i Ukrainę
Bieszczadzki-autobus-transgraniczny-528x490.jpg
Wieść gminna niesie, że w czasie majówki ma być czynne przejście w Wołosatem. Jak dowiem się czegoś bardziej pewnego, niż gadanie bab w tramwaju to dam znać, ale jak ktoś ma dostęp do źródeł to niech też pyta.
Przejście graniczne w Wołosatem ma być otwarte w dniach 1 - 5 maja i być przejściem pieszo - rowerowym. Ale będzie czynne tylko w określonych godzinach, prawdopodobnie do 18.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki