Strona 2 z 20 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 6 7 8 9 12 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 247

Wątek: Przejście graniczne w Wołosatem

Mieszany widok

Domyślnie Odp: Przejście granicze w Wołosatem

Cytat Zamieszczone przez andrzej627 Zobacz posta
    Kolejne posiedzenie Komisji ds. przejść granicznych Polsko-Ukraińskiej Rady Koordynacyjnej ds. Współpracy Międzyregionalnej planowane jest na wrzesień.
    Wersja oficjalna jest taka:
    Odpowiedź na interpelację w sprawie budowy nowych przejść granicznych z Ukrainą

(...)
    Ostatnie posiedzenie komisji odbyło się w dniu 18 października 2007 r. w Arłamowie. Podczas prac komisji uzgodniono, iż na granicy polsko-ukraińskiej w najbliższym czasie utworzone zostaną nowe drogowe przejścia graniczne, w tym m.in.:

- Dołhobyczów-Uhrynów, obecnie wojewoda lubelski uzyskał pozwolenie na budowę. Otwarcie ww. przejścia planowane jest do 2012 r.,

- Budomierz-Hruszew, obecnie wojewoda podkarpacki uzyskał pozwolenie na budowę, opracowana została koncepcja i projekt budowlany tego przejścia granicznego. W 2008 r. rozpoczną się prace budowlane, których ukończenie planowane jest w 2009 r.,

- Malhowice-Niżankowice, strona polska posiada środki finansowe na budowę tego przejścia granicznego, jednakże rozpoczęcie prac uzależnione jest od przekazania przez stronę ukraińską noty dyplomatycznej będącej odpowiedzią na polską propozycję utworzenia ww. przejścia granicznego.

Ponadto, uzgodniono również lokalizację miejsc utworzenia nowych przejść granicznych: Smolnik-Boberka; Bełz-Oserdów (lub Bełz-Budynin Bystre-Mszaniec); Zbereże-Adamczuki; Dubienka-Kładniw.
    (...)
    Nic nie słychać na temat Wołosatego.

Bieszczadnik Awatar joorg
    Na forum od
    01.2005
    Rodem z
    Krosno

....Nic nie słychać na temat Wołosatego.
    Po prostu , robią asfalt dalej na przełęcz. ( taniej teraz "pociągnąć" za jednym razem , niż ponownie kiedyś sprzęt ściągać tam)
    Jak Ukraina będzie w EU , to będzie jak znalazł.
    Ostatnio edytowane przez joorg ; 11-06-2008 o 22:01
    "dosyć często rozważam co jest warte me życie?...tam na dole zostało wszystko to co cię męczy ,patrząc z góry w około - świat wydaje się lepszy.."
    Pozdrawiam Janusz

Bieszczadnik Awatar Doczu
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Sosnowiec

Jak tak przekraczam przejście Medyka/Szegini to nic mnie tak nie wkurza jak wszechobecny SYF !!! Kupa reklamówek, kartonów po papierosach itd...
    Nie wyobrażam sobie czegoś takiego w Wołosatem. Choć mnie osobiście (i pewnie wielu turystom) takie przejście graniczne byłoby niezmiernie na rękę, to jednak jestem zdecydowanie PRZECIW przejsciu granicznemu w Wołosatem, ze względu na ochronę tamtego rejonu przed zadeptaniem i zaśmieceniem. Nawet gdyby to przejście miało status przejścia turystycznego
    http://www.doczu.pl

Cytat Zamieszczone przez Doczu Zobacz posta
    (...) wszechobecny SYF !!! Kupa reklamówek, kartonów po papierosach itd...
    Nie wyobrażam sobie czegoś takiego w Wołosatem.
    Doczu, nikt chyba nie chce, aby taki syf był w Wołosatem i mam nadzieję, że ci, którzy będą decydowali o nowych przejściach granicznych, do czegoś takiego nie dopuszczą.

Ja za to wyobrażam sobie, że kiedyś będzie można przejechać przyzwoitą drogą z Ustrzyk, przez Wołosate, Łubnię, pojechać dalej i nie będzie tam żadnego syfu. Taka jest moja wizja.

Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Sosnowiec

Doczu, nikt chyba nie chce, aby taki syf był w Wołosatem i mam nadzieję, że ci, którzy będą decydowali o nowych przejściach granicznych, do czegoś takiego nie dopuszczą.
    A jak sobie wyobrażasz "niedopuszczenie" do takiej sytuacji ?

Ja za to wyobrażam sobie, że kiedyś będzie można przejechać przyzwoitą drogą z Ustrzyk, przez Wołosate, Łubnię, pojechać dalej i nie będzie tam żadnego syfu. Taka jest moja wizja.
    Wizja wspaniała, ale wolę aby pozostała tylko wizją. Dla dobra gór.

Cytat Zamieszczone przez Browar Zobacz posta
    Mam taką nadzieję że Twoja wizja nigdy się nie stanie rzeczywistością.
    Browar, czy mam rozumieć, że nie chcesz, aby tam były przyzwoite drogi? Czy uważasz, że na przejściach granicznych zawsze ma być syf?

Cytat Zamieszczone przez Doczu Zobacz posta
    Wizja wspaniała, ale wolę aby pozostała tylko wizją. Dla dobra gór.
    Doczu, cieszę się, że moją wizję uznajesz za wspaniałą. Jak rozumiem, dla Ciebie jest to jednak czysta utopia i próba jej realizacji w obecnej sytuacji byłaby szkodliwa dla gór. Dzisiaj być może masz rację.

O pomyśle na niedopuszczenie do syfu już pisałem - opłaty za korzystanie z tej drogi, aby przemytnikom nie opłacało się tędy jechać. Oczywiście można wyobrazić sobie też inne sposoby.

Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Sosnowiec

Doczu, cieszę się, że moją wizję uznajesz za wspaniałą. Jak rozumiem, dla Ciebie jest to jednak czysta utopia i próba jej realizacji w obecnej sytuacji byłaby szkodliwa dla gór. Dzisiaj być może masz rację.
    Za utopię jej nie uważam, ale za szkodliwą jak najbardziej. Przynajmniej na razie.
    O pomyśle na niedopuszczenie do syfu już pisałem - opłaty za korzystanie z tej drogi, aby przemytnikom nie opłacało się tędy jechać. Oczywiście można wyobrazić sobie też inne sposoby.
    W dzisiejszych czasach pobieranie opłat nie rozwiąże tego problemu.
    Znając mentalnośc Polaków może wręcz odnieść skutek odwrotny. Zawsze znajdzie się ktoś, kto powie: "Płacę to niech sprzatają" itd.
    Tu nie chodzi o represje a o świadomość społeczną.

Bieszczadnik
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Żaholecki las

Nie bedize przejscia w Wolosatem dopoki nie zmieni sie polityka Ukrainy wobec Polski w stosunku do rpzejsc granicznych oraz polityka BPNu co do turystyki.Wyceniam ze jezeli UKraina sie nei rozpadnie to tak za 15 lat powstanie to przejscie moze......

Cytat Zamieszczone przez klopsik Zobacz posta
    (...) tak za 15 lat powstanie to przejscie moze......
    A więc nie jesteś wielkim pesymistą. Ja za to jestem pewien, że moja wizja stanie się rzeczywistością dużo wcześniej.

prowydnyk chaszczowy Awatar Browar
    Na forum od
    01.2006
    Rodem z
    Kraków

->andrzej627
    Mam taką nadzieję że Twoja wizja nigdy się nie stanie rzeczywistością.Jak znam (nie osobiście,ale z działań) dyr.Winnickiego to raczej na to nie pozwoli(w czasie jego dowodzenia parkiem).
    Pozdrav

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 4 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 4 gości)