Pokaż wyniki od 1 do 10 z 29

Wątek: Niemile wspomnienia z noclegu

Mieszany widok

Bieszczadnik Awatar robines
    Na forum od
    01.2005
    Rodem z
    dziura w Beskidzie Małym

Domyślnie Odp: Niemile wspomnienia z noclegu

A najlepiej kochani w Bieszczady jechac po lub przed sezonem(wiem nie odkryłem tym stwierdzeniem Ameryki).Ja będąc w tym roku w UG końcem kwietnia mogłem wybierac w noclegach że hej !!! U goprowców pustki,u księdza i w hotelu to samo-zero ludzi.Nikt nie pytał nas jak długo chcemy zostac,wszyscy się uśmiechali,byli mili...no i tańsi prawie o połowe w porównaniu z cennikiem w sezonie. Jesienią jest już troszke gorzej bo ludzi więcej ale wiosną totale puchy-po prostu miodzio !!! I chociaż jest lato i za dwa dni jadę w moje ukochane góry,już tęsknie do wiosny.
    Jedzmy gówna, przecież miliony much nie mogą się mylić.

Bieszczadnik
    Forumowicz Roku 2008
    Awatar Derty
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    z lasu

Domyślnie Odp: Niemile wspomnienia z noclegu

Hej:)
    Właśnie Kelly. Tak się zarzekałeś, że nie podasz namiarów tych gospodarstw, które odmawiają przyjmowania gości na 1 noc. I błąd, bo o to chodzi, żeby ludzie mogli uniknąć w przyszłości kłopotów z takimi miejscami. Ja tam sądzę, że w tego typu 'przytuliskach' pojawiają się goście długoterminowi, że klientela jest tam w miarę stała i wyrobiona:) I m.in. z tego powodu właściciele tych przybytków mogą odmówić 'jednonocnym'.
    Może nie po wszystkich plecakowych zaraz muszą malować pokoje lecz na pewno wśród plecakowych łatwiej trafić na 'rozhukaną młodzież' i takich tam swawolników. Tego się obawiają i pewnie to ich święte prawo.
    Nieco obserwowałem rynek niemieckich kwater w Bawarii i powiem, że tam, jeśli jest miejsce, to się je sprzedaje. Obojętnie komu. Z tą tylko różnicą, że przy wydłużaniu się pobytu spada cena za noc. Każdy pieniądz się skrzętnie podnosi, żadnym się nie gardzi, nawet jeśli przy tym czasem język trzeba wywiesić od pracy:D Lecz to już kwestia obycia z kapitalizmem. Po deszczowym lecie najmocarniejsi kwatermistrze bieszczadzcy jęczeli, że się im nie opłaci...ano i na takie złe czasy warto się schylić nawet po 20 złotych. Ale to trzeba sobie na własnej skórze przećwiczyć kilka razy;>

Pozdrawiam,
    Derty
    Rano robimy nic. Lubimy to robić (Z Bertranda, 2011)

właśnie, wziąłby człowiek amunicję
    eksportową śliwowicję
    drzwi opatrzyłby w inskrypcję:
    "przedsięwzięto ekspedycję" (MamciaDwaChmiele,2012)

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)