Pokaż wyniki od 1 do 10 z 32

Wątek: Puste Bieszczady

Mieszany widok

Bieszczadnik Awatar tomekk
    Na forum od
    01.2007
    Rodem z
    Warszawa

Domyślnie Odp: Puste Bieszczady

Sofron,

Czytając to znowu jestem w Caryńskim.
    PIEKNE!

Dla mnie takie miejsce to Krywe.
    Ide zawsze od Hulskiego. Odwiedzam starą cerkiew, potem przez potok i do góry. Nie, wcześniej jednak zaglądam pod wigwam. Może wreszcie spotkam kiedyś jego mieszkańca.
    Kiedy jestem już na górze widzę dolinę Krywego i cerkiew na górce w jej środku. Idę prosto w dół starą drogą, wzdłóż której rosną czereśnie.
    Aż wreszcie staje obok cerkwi i odpoczywam.
    Najlepiej kiedy nie ma tam nikogo.
    Można sobie wyobrazić, a przymknąwszy oczy zobaczyć, dawnych mieszkańców Krywego idących pod górkę do cerkwi....

Zanim stąd odejdę już wiem, że chce tu znowu wrócić.
    Ostatnio edytowane przez tomekk ; 09-07-2007 o 10:57
    "Pędząc tak ciągle do przodu pamiętajmy: Ziemia jest okrągła"

Bieszczadnik
    Na forum od
    03.2007
    Rodem z
    Rzeszów

Domyślnie Odp: Puste Bieszczady

Puste Bieszczady. Pamietam, nie dawno bo w grudniu 2006 roku, zima niezbyt sroga, wiec postanowilismy z dziewczyna i dwojka znajomych wybrac sie do Tworylnego. Zostawilismy samochod przy moscie na Sanie i ruszylismy. Rankiem ziemia jeszcze zmarznieta, lecz po chwili zaczelo sie lekkie blotko. Szlismy sami, wokol slychac tylko szum Sanu. Jednak nie bylismy sami o czym swiadczyly swieze tropy wilkow, saren, zubrow i wielki trop niedzwiedzia. Mielismy lekka nerwowke idac tamtedy, gdyz zima niezbyt sroga, zwierzeta szukaly pozywienia a my sobie pomykamy na Tworylne. Nagle jak cos nie zaszelescilo w lesie, a my w nogi. Najedlismy sie troche strachu. Jednak takiej pustki nie bylo mi drugi raz doznac w Bieszczadach. Zywej duszy, tylko my i krecace sie gdzies w dolinie Sanu zwierzeta, ktorych - sadzac po tropach musiala przechodzic rankiem niezla grupa.

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Uprawnienia umieszczania postów