Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 32

Wątek: Puste Bieszczady

Bieszczadnik Awatar Floydd
    Na forum od
    06.2006
    Rodem z
    Wrocław

Domyślnie Odp: Puste Bieszczady

W zeszłym roku w połowie sierpnia (środek sezonu) z Wołosatego wyszedłem o 10-tej niebieskim szlakiem, po drodze minąłem ( a właściwie wyprzedziłem ) kilka osób i kwadrans po 10-tej byłem na Tarnicy. Oprócz mnie tylko jedna osoba, pusto, cisza. Natomiast zejście czerwonym do Ustrzyk to był koszmar. Przebijałem się przez tabuny ludzi podchodzących na Tarnicę...

Bieszczadnik Awatar joorg
    Na forum od
    01.2005
    Rodem z
    Krosno

Cytat Zamieszczone przez Floydd Zobacz posta
    W zeszłym roku w połowie sierpnia (środek sezonu) z Wołosatego wyszedłem o 10-tej niebieskim szlakiem,...... i kwadrans po 10-tej byłem na Tarnicy....
    Wybacz Floydd, czy dobrze zrozumiałem, w 15 minut ??? Wcale się nie dziwię ,że wyprzedziłeś kilka osób.
    "dosyć często rozważam co jest warte me życie?...tam na dole zostało wszystko to co cię męczy ,patrząc z góry w około - świat wydaje się lepszy.."
    Pozdrawiam Janusz

Bieszczadnik Awatar Floydd
    Na forum od
    06.2006
    Rodem z
    Wrocław

Sorry za pomyłkę. Oczywiście wyszedłem o 9-tej.

Bieszczadnik Awatar domina
    Na forum od
    11.2005
    Rodem z
    Opole

Mnie nie zdziwiłyby już dzisiaj te 15 minut:D. Trasę Otryt - Poł.Caryńska - Poł. Wetlińska - Smerek (mnie zajmuje dwa dni) znajomy zrbił w kilka godzin - biegł przez cały czas i nic nie widział - stanowczo powinno się tego zabronić. To jest dopiero rozdeptywanie szlaków:D.
    "Wariat to członek jednoosobowej mniejszości"

Na forum od
    11.2005
    Rodem z
    Opole

W zeszłym roku pod koniec maja wdrapywałam się z plecakiem z UG na Tarnicę, w ulewę. Wychodząc z UG widziałam, że pada, ale liczyłam na to, że jak dotrę na górę będzie już pięknie ...i pusto. Było fantastycznie, deszcz przekształcił się w regularną ulewę, mgła wykształciła własną, bardzo materialną osobowość, a wicher prawie zdjął mi głowę z karku, puchowa kurtka ważyła już swoje, ale przy tej temperaturze i wietrze nie odważyłam się jej zdjąc...A najgorsze, że nawet przy tak "sprzyjających warunkach" spotkałam na szlaku jeszcze dwie osoby:(

Bieszczadnik Awatar wojtek legionowo
    Na forum od
    01.2005
    Rodem z
    legionowo

NO nie to chyba, jakaś pomyłka czy wy Bieszczady pokonujecie na czas, a nie lepiej wziąść garba na plecy i po prostu iść zatrzymywać się tam gdzie Was noc zastanie rozpalić sobie ognisko a póżniej otulić ,się w śpiwór i czekac na ranek ,wiem cięźko jest rano z niego wyjść ,ale mogą czekac na was atrakcję np po po obudzeniu okazuje się że śpicie na łące pełnej owiec
    Wojtek legionowo

Na forum od
    11.2005
    Rodem z
    Opole

Miła perspektywa...tylko nie każdy ma tyle czasu, żeby zupełnie nie planować wędrówki w kategoriach czasoprzestrzeni:). Mnie ograniczają ramy czasowe urlopu i w tym czasie chcę odpocząć, ale i zobaczyć jak najwięcej. Napewno jednak nie będę po górach biegać - za ciężki plecak :D.
    pozdrawiam

Bieszczadnik Awatar wojtek legionowo
    Na forum od
    01.2005
    Rodem z
    legionowo

Więc ja mówię w pracy że wyjeżdząm za granicę wyłączam telefon służbowy kupuje sobie kartę i mam luz podaję numer znajomym i hop w chaszcze wszyscy wiedzą ze trzeba pisać sms bo gdy wyjadę z chaszczy np .po chleb wtedy będę miał kontakt
    Wojtek legionowo

Bieszczadnik
    Na forum od
    05.2007
    Rodem z
    świętokrzyskie

Pięknie to ująłeś
    na tereny dawnej wsi Caryńskie dotarłam tydzień temu... i była cisza, przerywana tylko szumem wiatru, szmerem potoku a od czasu do czasu zaśpiewał jakiś ptak. Byłam jedyną osobą która szła w tamta stronę.
    dla mnie to niezwykłe miejsce - usiłowałam sobie wyobrazic te wszystkie domy, ludzi, uroczystosci religijne... i co po nich pozostało? Przestrzeń, góry i szemrzący potok - chyba tylko to się nie zmieniło od czasu kiedy tam była wieś...
    w kazdym razie miejsce jest fantastyczne i bede tam wracać

Bieszczadnik
    Na forum od
    11.2001
    Rodem z
    Warszawa (Ochota)

Cytat Zamieszczone przez peruwianka Zobacz posta
    Pięknie to ująłeś
    na tereny dawnej wsi Caryńskie dotarłam tydzień temu... i była cisza, przerywana tylko szumem wiatru, szmerem potoku a od czasu do czasu zaśpiewał jakiś ptak. Byłam jedyną osobą która szła w tamta stronę.
    dla mnie to niezwykłe miejsce - usiłowałam sobie wyobrazic te wszystkie domy, ludzi, uroczystosci religijne... i co po nich pozostało? Przestrzeń, góry i szemrzący potok - chyba tylko to się nie zmieniło od czasu kiedy tam była wieś...
    w kazdym razie miejsce jest fantastyczne i bede tam wracać
    Ależ, Peruwianko, takich miejsc w Bieszczadach jest dużo więcej ! Można by śmiało rzec, że Bieszczady składają się (tylko) z takich byłych miejscowości !
    Przejdź się nad górnym Sanem - Dydiowa, Dźwiniacz, Tarnawa, Sokoliki, Bukowiec, Beniowa, Sianki.
    Albo Doliną Krywego: Hulskie, Krywe, Tworylne, Studenne.

Wszędzie tam Historia (przez duże H) "aż wyje" (Izaak Babel).
    Serdecznie pozdrawiam
    Stały Bywalec.
    Pozdrawia Was także mój druh
    Jastrząb z Otrytu

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Uprawnienia umieszczania postów