Cytat Zamieszczone przez warmus Zobacz posta
przepraszam ,ale chodzi mi o Ustrzyki Górne i dalej na zachód niebieskim,tak właśnie tak,ale ogólnie to chcę zacząć z Ustrzyk Dolnych na południe a potem na zachód,właśnie tak
ale czy to dobry pomysł,takie było pytanie???
(troszke ostatnio mam dużo na głowie i dlatego to było przejęzyczenie z tymi Ustrzykami Dolnymi i szlakiem na zachód)
Rozumiem. Oczywiście, że dobry.
Polecam szlak niebieski z Ustrzyk Dolnych do Ustrzyk Górnych. Możesz też pokombinować. Proponuję wariant łączony
1.Ustrzyki Dolne-Teleśnica Oszwarowa, wypad na Półwysep Brossa
2.Teleśnica Oszwarowa-Jawor-Solina ścieżka spacerowa zielona
3. Solina-Bóbrka-Koziniec-zapora w Myczkowcach(skok przez płot) -Berdo ścieżka spacerowa niebieska, dalej szlakiem zielonym dolina Bereźniczki-Myczków- do Polańczyka ścieżka spacerową niebieską
4. Polana-Wańka Dział-Otryt-Dwerniczek
5. Dwernik-Magura Stuposiańska-zielonym do Przysłupia Caryńskiego i przez Caryńską do schroniska pod Małą Rawką.
Tu dłuższy postój,szlaki wiodące przez połoniny lub ruszasz dalej.
6. wyryp Mała Rawka pasmo graniczne do Wetliny zielonym lub Rawki-Dział- Wetlina
7. Smerek-Fereczata-Okrąglik-Roztoki
8. tu masz przejście graniczne i szlak niebieski wiodący do Ruskiego, niestety powrót tą samą trasą lub wyryp z Ruskiego na nieoznakowanym na Kurników Beskid i granicznym do Okrąglika i Roztok
9.Roztoki Górne-Balnica tu baza na Słowację
10.Balnica przejście-szlak zółty doliną Udavy-Osadne-Hostowice-czerwonym do Niżnej Jablonki droga, a potem nieoznakowanym na Scoby wejście na graniczny pomiędzy Wysokim Groniem, a Rydosową powrót do Balnicy
11. Balnica-Łupków lub Balnica-Wola Michowa
Jak to przejdziesz i przeżyjesz to jesteś wyrypiarzem. Raczej wybierz sobie coś z tego.