Na dworcu autobusowym w Werchowynie (Żabie) jest taki oto rozkład jazdy.
To jest miejsce kluczowe dla wszystkich którzy chcą atakować Czrnohorę ze wschodniej flanki (Bystrec, Dzembronia, Szybene)
Może to się komuś przyda ?
znaczyc z tego co widze 5 byloby optymalnie :D
"ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "
na wiecznych wagarach od życia...
ja spalam u paraski i bardzo milo wspominam ten pobyt, mozna u niej w duzym domu, ale tam jest tak normalnie... ale obok domu jest kilka takich malych domkow drewnianych a w srodku jest taki podest do spania i cudowny piec z fajerkami ktory zajmuje 1/3 pomieszczenia! mysmy byli tam w lipcu ale noca bylo ponizej zera a w srodku cieplutko i pachnialo drewnem! bylo tak super ze zamiast jednego noclegu spedzilismy tam 3 !!! woda w potoczku, kibelek z widokiem na smotrec.W 2004 roku brala okolo 2 dolary za nocleg
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...ee57841a1.html
czasem nocowac mozna tez w chatce u kuby miedzy dzembronia a bystrcem ale poza wakacjami to sie trzeba zorientowac czy kuba tam jest (na stronce sa jakies namiary), ja tam wprawdzie nie spalam ale zaliczylam mila impreze!!
http://www.chatkaukuby.republika.pl/
mozna tez nocowac nad dzembronia w namiocie, w drodze na smotrec jest taka fajna plaska polanka i tam jest woda
"ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "
na wiecznych wagarach od życia...
Dzieki!a wiec godzina "W",sie zbliza, lata snucia planow,i snienia o wyjezdzie ,w magiczą kraine Vicenza,tęsknego spogladania z halicza na wschod,i pytania,Kiedy??do tego kilkadziesiąt postow na tym portalu, niebawem sie zmaterializują.Nastawiamy sie na noclegi w namiotach,ale moze byc roznie,nie boimy sie mrozow,ale jesli bedzie lało przez trzy dni to leiej spac w jakiejs izbie przy ciepłym zapiecku,bo człowiek jest ,"hardcorowcem",dopoki ma sucho w butach
.Dzieki wszystkim serdeczne za "Dobre Rady,nierady i kibicowanie,pora wiec pakowac plecak,impregnowac buty,wymienic baterie w czołowce....mam nadzieje ze nie bedziemy,tam, pierwszymi ofiarami nadchodzacej zimy
..
....
Ostatnio edytowane przez pioabram ; 30-09-2007 o 20:12
Ja miałem wielką ochote się z wami wybrać (chociaż nic niepisałem), ale niestety nieudało mnie się, może innym razem. Niemogłem skompletować odpowiedniego sprzętu na tą wyprawe, a mam na myśli w szczególności namiot. Na nowy niemogłem sobie pozwolić, a ten co jest na wyposarzeniu domu to równie dobrze mógłbym chyba rozwinąć folie pomiędzy drzewami i pod nią spać... :)
Mam nadzieje, że wam pogoda dopisze tak jakbyście tego chcieli i niebędzie żadnych innych przeszkód.
Mam tylko jeszcze jedno pytanie jeżeli jeszcze ktoś z tej wyprawy odwiedzi forum, a mianowicie interesuje mnie bardzo jaki macie plan względem dojazdu w Czarnohore, gdzie startujecie, środek lokomocji itd. jeżeli nie jest to jakaś tajemnica, poprostu chce mieć więcej informacji zwłaszcza na ten temat jak tam się dostać.
Z góry dzięki.
Niestety narazie niemoge tego linka otworzyć z powodu : " invalid prywatna wiadomość..."
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)