Strona 14 z 19 PierwszyPierwszy ... 4 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 182

Wątek: Czarnohora pazdziernik 2007

Bieszczadnik Awatar pioabram
    Na forum od
    03.2007

Domyślnie Odp: Czarnohora pazdziernik 2007

Cytat Zamieszczone przez andrzej627 Zobacz posta
    Napisz coś więcej na temat Waszych planów. Będę Wam kibicować.
    Dzieki andrzeju,generalnie załozenie taktyczne:poprostu wejsc na głowną gran Czarnochory,przez howerlę.popa iwana,i przejsc ją,i jesli pogoda, i kondycja bedzie nam sprzyjac,sprobowac ugryzc swidowiec,albo gorgany,......nie wiem czy sie tak da,jedziemy na 6,7 dni,mamy przewodnik ,mapy WiG-u,ukrainskie 50-tki,poglądowa expresmap 1-250.000,napewno bedzie pieknie,ale i zimno....

Na forum od
    03.2007

Cytat Zamieszczone przez Doczu Zobacz posta
    Co do nazewnicta wyprawa/wycieczka, to co by nie mówić, jak ktoś jedzie pierwszy raz, to jest to dla niego wyprawa. Ja pamiętam swój wyjazd, zwłaszcza że to ja byłem animatorem całej wycieczki dla 3 osób. Bałem się jak to bedzie, czy wszystko przebiegnie bez problemu, jak bedzie z połączeniami itd. Dla mnie to była wyprawa i to pełną gębą. Bo jechałem w nieznane.
    Ale jak już jechałem kolejny raz w Czarnohorę, to rzeczywiście traktowałem to jako wycieczkę. Szybko, sprawnie i przyjemnie. Gdyby nie odległośc, to niemal jak wypadzik w Bieszczady
    Myslę, więc, że nie ma co narzucać komus, jakim mianem ma określać swój wyjazd. Dla tych którzy jadą tam pierwszy raz, na pewno bedzie on "wyprawą", "podróżą zycia" czy jak ją tam jeszcze nazwą. A Ci którzy jadą tam kolejny raz nazwą to jak chca. "Spacerem", "wycieczką", czy "wypadem". Nie ma się co sprzeczać o nazewnictwo. IMO jak zwał tak zwał - grunt żeby bezpiecznie dojechać i wrócić.
    Hej!Byłes tam juz dwa razy,czytałem twoje relacje,jak myslisz ile czasu potrzebujemy na przejscie głownej grani czarnochory??Jedziemyna 7 dni starczy nam czasu,na swidowiec?Zakładajac ze sie ,"wstrzelimy",w pogode.....pozdr.

Bieszczadnik
    Na forum od
    09.2004
    Rodem z
    Śląsk

Jeżeli chodzicie jako tako to na całą grań startując np. z Dżembroni wystarczy wam 3 dni i zejdziecie np. do Jasini lub Kwasów. Dżembronia-Smotrec-Pop Iwan- nocleg koło ruin schroniska pod Smotrecem. Dalsza część grani i dojście w rejon Pietrosa możliwość noclegu około 40 minut od Howerli- dobre miejsce- Pietros- i do wyboru zejście do Kwasów z Pietrosa lub do Jasini.
    pozdrowieniazbyszekj

Na forum od
    03.2007

Cytat Zamieszczone przez zbyszekj Zobacz posta
    Jeżeli chodzicie jako tako to na całą grań startując np. z Dżembroni wystarczy wam 3 dni i zejdziecie np. do Jasini lub Kwasów. Dżembronia-Smotrec-Pop Iwan- nocleg koło ruin schroniska pod Smotrecem. Dalsza część grani i dojście w rejon Pietrosa możliwość noclegu około 40 minut od Howerli- dobre miejsce- Pietros- i do wyboru zejście do Kwasów z Pietrosa lub do Jasini.
    MYsle ze ,jako tako chodzimy,nawet w pionie....dzieki bardzo,mniej wiecej rysyje sie plan,wyjazdu,padły konkretne mijscowosci, jest zatem szansa na wiecej,podobno pogoda ma byc cudna....

lucyna
    Guest

Polecam Dżembronię. Bardzo chciałabym jeszcze raz ją zobaczyć przed postawieniem stacji narciarskiej.

Na forum od
    03.2007

Cytat Zamieszczone przez zbyszekj Zobacz posta
    A co bys chłopie polecił...np,z .........................wyrbow rozgrzewających,i nisko procentowych,w tamtejszych..."magazinach"",zeby nie dostac,"Pomrocznosci jasnej"..

Bieszczadnik Awatar dziabka1
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    warszawa

Cytat Zamieszczone przez lucyna Zobacz posta
    Polecam Dżembronię. Bardzo chciałabym jeszcze raz ją zobaczyć przed postawieniem stacji narciarskiej.
    Jakiej stacji narciarskiej???? Gdzie??

lucyna
    Guest

Widzieliśmy projekt zagospodarowania części Czarnohory. W Dźembroni i okolicy mają w miejsce tych rodzinnych "wyciągów" wybudować stacje narciarskie. Część ziemi poza parkiem jest już wykupiona przez inwestorów, spółka z kapitałem rosyjsko-niemiecko-kanadyjskim. W pierwszej kolejności mają być modernizowane drogi tak aby nie było problemów z komunikacją.

Kronikarz Roku 2011 Awatar buba
    Na forum od
    02.2006
    Rodem z
    Oława

ale jaja! lucyna?? ty smutna?? ja myslalam ze ty lubisz takie klimaty!! stacja narciarska, nowa droga... swiat staje na glowie!!!
    "ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "

na wiecznych wagarach od życia...

lucyna
    Guest

Tia, świat staje na głowie. Wiesz kogo mi przypominasz. Mnie samą sprzed dwudziestu lat. Strzesz się buba, bo możesz pójśc w moje ślady.:P

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)