Strona 15 z 19 PierwszyPierwszy ... 5 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 182

Wątek: Czarnohora pazdziernik 2007

Bieszczadnik Awatar Henek
    Na forum od
    01.2004
    Rodem z
    Rzeszow

Domyślnie Odp: Czarnohora pazdziernik 2007

Na przejście całej grani Czarnohory zeszło nam 2 dni - niestety tylko 2 dni.
    A nastawialiśmy się na dłuzej. No cóż ekipa była mocno podeszła (śr.wieku 45)
    Wszystko przez tą młodzież

Bieszczadnik
    Na forum od
    09.2004
    Rodem z
    Śląsk

Zależy co masz na myśli, my startujemy z Szybennego lub Dżembroni i przez Pop Iwana wędrujemy w stronę Howerli, drugi dzień to nocleg w rejonie Pietrosa, a trzeci to zejście do Jasini lub Kwasów. Dwa dni to bieganie po górach, żadna przyjemność.Ale każdy robi jak mu pasuje.
    pozdrowieniazbyszekj

Na forum od
    01.2004
    Rodem z
    Rzeszow

Pioabram pytał :
    jak myslisz ile czasu potrzebujemy na przejscie głownej grani czarnochory??J
    Dlatego odpowiedziałem że można to zrobić w dwa dni.
    Masz rację Zbyszku mówiąc że nie ma sensu biegać po górach.
    Ale co zrobisz jak spotkasz wysoko w górach zagubioną grupę młodzieży, która totalnie nie wie gdzie jest i którędy wracać ?
    Robisz sobie kolejny balangowy nocleg na grani ?
    ... czy też nie patrząc na pięknie zachodzące słońce schodzisz po ciemku do Kożmierczyka eskortując szkolną młodzież ?

Bieszczadnik Awatar Doczu
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Sosnowiec

Cytat Zamieszczone przez zbyszekj Zobacz posta
    Zależy co masz na myśli, my startujemy z Szybennego lub Dżembroni i przez Pop Iwana wędrujemy w stronę Howerli, drugi dzień to nocleg w rejonie Pietrosa, a trzeci to zejście do Jasini lub Kwasów. Dwa dni to bieganie po górach, żadna przyjemność.Ale każdy robi jak mu pasuje.
    No nie przeasadzałbym. Ja Czarnohorę przeszedłem w 2 dni zbierając waypointy do GPS (wszystkie "pełne" słupki graniczne) oraz robiąc kilkaset zdjęć. Bez żadnego pośpiechu i poganiania się.
    To nie Gorgany że non stop trzeba schodzić i podchodzić.
    http://www.doczu.pl

Na forum od
    01.2004
    Rodem z
    Rzeszow

Na dworcu autobusowym w Werchowynie (Żabie) jest taki oto rozkład jazdy.
    To jest miejsce kluczowe dla wszystkich którzy chcą atakować Czrnohorę ze wschodniej flanki (Bystrec, Dzembronia, Szybene)
    Może to się komuś przyda ?
    Załączone obrazki Załączone obrazki

Bieszczadnik
    Na forum od
    02.2005

Cytat Zamieszczone przez Doczu Zobacz posta
    No nie przeasadzałbym. Ja Czarnohorę przeszedłem w 2 dni zbierając waypointy do GPS (wszystkie "pełne" słupki graniczne) oraz robiąc kilkaset zdjęć. Bez żadnego pośpiechu i poganiania się.
    To nie Gorgany że non stop trzeba schodzić i podchodzić.
    Jasne Doczu, spokojnie, bez pośpiechu można to zrobić w dwa dni. Co prawda ja lazłem tam 4, ale chciałem w siebie "wessać" wszystkie(?!) widoki i cały historyczny "bagaż" tych ziem. Ale to już całkiem inna bajka...

Kronikarz Roku 2011 Awatar buba
    Na forum od
    02.2006
    Rodem z
    Oława

znaczyc z tego co widze 5 byloby optymalnie :D
    "ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "

na wiecznych wagarach od życia...

Bieszczadnik Awatar pioabram
    Na forum od
    03.2007

Cytat Zamieszczone przez Henek Zobacz posta
    Na dworcu autobusowym w Werchowynie (Żabie) jest taki oto rozkład jazdy.
    To jest miejsce kluczowe dla wszystkich którzy chcą atakować Czrnohorę ze wschodniej flanki (Bystrec, Dzembronia, Szybene)
    Może to się komuś przyda ?
    Dzieki serdeczne za fotke rozkładu,w planach mamy WŁASNIE START Z DZEMRONI,a jak wyjdzie zobaczymy!2,3 dni na czarnochore,to znaczy ze bedzie jeszcze czas na swidowiec,to bedzie srodek pazdziernika,wiec temperatura raczej bedzie skłaniac do marszu,szybkiego marszu....

Bieszczadnik Awatar pioabram
    Na forum od
    03.2007

Cytat Zamieszczone przez lucyna Zobacz posta
    Polecam Dżembronię. Bardzo chciałabym jeszcze raz ją zobaczyć przed postawieniem stacji narciarskiej.
    Spokojnie tak szybko jej tam nie zbudują,w bieszczadach tez miała powstac ,"stacja narciarska pod,koniec lat 80-tych,"Kolorowy zawrot głowy",pamietasz napewno,i sprawa szybko ucichła,a z innej beczki,mozesz polecic jakas kwatere do spania w tejże to Dzembroni?Choc my mamy jeszcze tatry,a dla ukraincow,pasmo czarnochory jest najwyzsze,i nie mają za bardzo w czym wybierac.....
    Ostatnio edytowane przez pioabram ; 28-09-2007 o 08:34

Bieszczadnik Awatar Basia Z.
    Na forum od
    05.2007
    Rodem z
    Chorzów

Cytat Zamieszczone przez pioabram Zobacz posta
    Spokojnie tak szybko jej tam nie zbudują,w bieszczadach tez miała powstac ,"stacja narciarska pod,koniec lat 80-tych,"Kolorowy zawrot głowy",pamietasz napewno,i sprawa szybko ucichła,a z innej beczki,mozesz polecic jakas kwatere do spania w tejże to Dzembroni?Choc my mamy jeszcze tatry,a dla ukraincow,pasmo czarnochory jest najwyzsze,i nie mają za bardzo w czym wybierac.....
    Większość Polaków nocuje u pani Paraski w samym centrum wsi, drogę wskaże każdy mieszkaniec.

Ja osobiście spałam dość daleko poza wsią (około 2 km pod górkę) za to w miejscu z przepięknym widokiem na pasmo Skupowej - u pana Koszeliuka.
    Drogę tez wskaże każdy. W tym gospodarstwie nie ma WC jest tylko wygódka za domem, ale za to można skorzystać z "bani".

Pozdrowienia

Basia

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)