Strona 3 z 14 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 13 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 182

Wątek: Czarnohora pazdziernik 2007

Mieszany widok

Bieszczadnik
    Na forum od
    08.2006

Domyślnie Odp: Czarnohora pazdziernik 2007

Cytat Zamieszczone przez Doczu Zobacz posta
    Nie twierdzę, że Polacy nie śmiecą, bo widziałem i śmieci z polskimi napisami, ale nie zgadzam sie z uogólnieniami. NA PEWNO turyści z polski nie są tam większością.
    Ale napewno są jedną z większych grup narodowościowych po ukraińcach odwiedzających te tereny, chciażby ze względu na bliskość tego obszaru i na pozostałości historyczne po II RP na tych terenach oraz atrakcyjnośc przyrodniczą oczywiście do kompletu.
    Jednak co racja to racja, niema co uogólniać.

Bieszczadnik Awatar pioabram
    Na forum od
    03.2007

Talking Odp: Czarnohora pazdziernik 2007

Cytat Zamieszczone przez Doczu Zobacz posta
    A na czym opierasz swoją teorię ?
    Właśnie dziś wróciłem z Czarnohory, i jakoś nie spotkałem tam rzeszy turystów z Polski. Raptem może z 4 osoby. Reszta to Ukraińcy. Zresztą ukraińcy w sposób nieskrepowany rzucają śmieci gdzie popadnie, a jak już jest jakieś większe skupisko śmiecia, to masowo sa tam dorzucane nowe.
    Nie twierdzę, że Polacy nie śmiecą, bo widziałem i śmieci z polskimi napisami, ale nie zgadzam sie z uogólnieniami. NA PEWNO turyści z polski nie są tam większością.
    Oky,masz chłopie racje,nie byłem nie widziałem,to nie wiem...i nie bede uogOlniał.Przykro tylko ze tych smieci coraz więcej,ale ta tendecja,jest chyba i w naszym kraju,poprostu brak swiadomosci,i kultury segregacji odpadow,w narodzie,i na wschodzie.
    POwiadasz ze własnie wrociłes z czarnochory,doradz mi proszę jak tam dojechac,z polski,ze lwowa,jak przekraczac granicę itp.Ile potrzeba wymienic pieniedzy na tydzien pobytu,na przejazdy,prowiat,piwo?

Na forum od
    03.2007

Cytat Zamieszczone przez buba Zobacz posta
    oj wszedzie teraz te smieci??? bo haldy smieci to pamietam jedynie nad jeziorkiem niesamowitym i w bazie w kozmielszcziku (ta druga to byla na 3 metry i smierdziala na kilometr

moze miedzy 1 a 7 pazdziernika tez bym sie tam wybrala...choc nie wiem czy wtedy tam juz nie jest za zimno.. bo na szczytach to juz chyba i snieg moze wtedy padac.. moze jaas borzawa bylaby cieplejsza bo nizsza?? wie ktos moze jakiej pogody spodziewac sie tam w pazdzierniku??
    No wiesz,mając dobry ciepły spiwor,nawet kilkustopniowe przymrozki,niebedą straszne,a pazdziernikowe buki,i połonne widoki napewno zrekompensują tródy i znoje

Kronikarz Roku 2011 Awatar buba
    Na forum od
    02.2006
    Rodem z
    Oława

z ust- czornej jezdza autobusy do tiaczowa, jechalismy nim w zeszlym roku. Czy sa jakies marszrutki na dalsze trasy to nie wiem... ale z tiaczowa na rachow na pewno cos pojedzie, w koncu to dosc glowna droga...

ponoc mozna sie czasem zalapac na jakiegos stopa ust- czorna- rachow przez dubowe i kobylecka polane, ale bynajmniej nie jest to "kursowe polaczenie" ale ponoc bardzo klimatyczne, i jesli sie jest wieksza grupa, warto popytac kierowcow ciezarowek czy by nie zawiezli.. ponoc droga jest "ciekawa" i dostarcza niesamowitych atrakcji :D
    "ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "

na wiecznych wagarach od życia...

Bieszczadnik
    Forumowicz Roku 2008
    Awatar Derty
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    z lasu

Hej:)

Śliczne dzięki za podpowiedzi. O ile pogoda dopisze, postaram się wykonać jakieś foty i zamieścić:)
    Pozdrawiam i życzę wyprawowych wakacji
    Derty
    Rano robimy nic. Lubimy to robić (Z Bertranda, 2011)

właśnie, wziąłby człowiek amunicję
    eksportową śliwowicję
    drzwi opatrzyłby w inskrypcję:
    "przedsięwzięto ekspedycję" (MamciaDwaChmiele,2012)

Na forum od
    03.2007

Witam po dłuzszej przerwie!Wszystkich forumowiczow,mam pytanie,odnosnie dojazdu do czarnochory,tudziez,w gorgany,i wogole na ukrainę,czy korzystniej jest załadowac sie w atobus bezposredni z polski do lwowa?np z w-wy,lub rzeszowa,czy lepiej np,dojechac pociągiem do przemysla,i pieszo przejsc granicę w medyce,a i następnie lokalnymi marszrutkami,przez łwow,i stanisławow,w rejon wypadowy w gory.Sam jeszcze nie wiem czy poznawanie,gor ukrainnych,zaczac od czarnochory,gorganow,czy swidowca??

Na forum od
    03.2007

Cytat Zamieszczone przez jastrzab Zobacz posta
    czy ktos z szanownego towarzystwa wybiera sie na czarnohore w pazdzierniku 2007?moze sie spotkamy?
    A więc mamy juz prawie wrzesien,Szanowny kolega nadal sie wybiera,i czy jeszcze ktos sie wybiera w rzeczoną czarnochorę?GOrgany,pod koniec wrzesnia,początek pazdziernika?

Na forum od
    03.2007

Cytat Zamieszczone przez jastrzab Zobacz posta
    czy ktos z szanownego towarzystwa wybiera sie na czarnohore w pazdzierniku 2007?moze sie spotkamy?
    Witam! chciałem zapytac czy,kolega nadal sie wybiera,w czarnochorę?czy ktos sie jeszcze wybiera???czas leci nieubłaganie,i pozostał tylko miesiąc do wyjazdu???Ja jestem zdecydowany,początek pazdziernika, bo to przeciez,"jesienią buki są najszczersze"

Na forum od
    04.2007
    Rodem z
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez pioabram Zobacz posta
    Witam! chciałem zapytac czy,kolega nadal sie wybiera,w czarnochorę?czy ktos sie jeszcze wybiera???czas leci nieubłaganie,i pozostał tylko miesiąc do wyjazdu???Ja jestem zdecydowany,początek pazdziernika, bo to przeciez,"jesienią buki są najszczersze"

Z przyjemnością dołączymy do takiej wyprawy (teraz już jesteśmy trzy). W tym roku zaraziły nas Bieszczady w Polsce i chętnie wybierzemy się by zobaczyć też po drugiej stronie granicy. Odpowiada nam termin koniec września - początek października. Proszę o bliższe informacje i szczegóły.
    :)
    Podaję e-mail: goszi@vp.pl

Na forum od
    03.2007

Cytat Zamieszczone przez GOSIA-IZA Zobacz posta
    Z przyjemnością dołączymy do takiej wyprawy (teraz już jesteśmy trzy). W tym roku zaraziły nas Bieszczady w Polsce i chętnie wybierzemy się by zobaczyć też po drugiej stronie granicy. Odpowiada nam termin koniec września - początek października. Proszę o bliższe informacje i szczegóły.
    :)
    Podaję e-mail: goszi@vp.pl
    No to pieknie,a macie 300zl.he,he!Mysle ze na poczatku octobra,bedzie najlepiej,pozostaje tylko sie gdzies spotkac ,po polskiej stronie grani,krakow moze?przemysl?wymienic złote na hrywny i ruszac po przygode..został miesiac na dogranie szczegołow...pozd.

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)