Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 61

Wątek: Dlaczego nie dba się o to co ma byc atrakcją ?

Mieszany widok

Bieszczadnik
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Żaholecki las

Domyślnie Odp: Dlaczego nie dba się o to co ma byc atrakcją ?

Prawde każesz prawde

lucyna
    Guest

Marcin foldery zostały wydane. Przeszkolono miejscowych przewodników. Dzika Przyroda w ramach przeprowadzanego przez Fundację Procarpatia projektu(nowe prodkuty turystyczno-przyrodnicze) zorganizowała warsztaty dla przyrodników i zawodowych przewodników. Ekomuzeum jako produkt turystyczny od dawna jest sprzedawany. Sama w tym roku wprowadziłam na scieżkę około 500 osób. Ośrodek edukacyjny jest częścią jednego z naszych programów. W tym roku byliśmy tam z kilkunastoma grupami. Wycieczki na skiturach i na rakietach są organizowane od ubiegłego roku.

Ekomuzeum Trzy Kultury jest dopiero w fazie zagospodarowania. Aby go wypromować potrzeba dwa-trzy lata.
    Rzeczywiście są problemy. Jeden z nich zasygnalizował Naive. Drugi to ten nieszczęsny parking obok kościoła. Kierowcy autokarów mają potworne problemy z wyjazdem.
    Ostatnio edytowane przez lucyna ; 30-07-2007 o 22:16

Bieszczadnik
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Żaholecki las

Slava Lutowiska Slava zespol promocji Slava pisacz grantow czy tam koordynator projektu w takim tempie bedziecie mieli w Lutowiskach i moze i kawalaku gminy spojny calosciowy produkt turystyczny , ladny smaczny i strawny ale niestety nie dla mnie plastikiem sie dlawie co nie oznacza ze nie poprowadze grup po gotowych sciezkach. Trzymajcie tak dalej bo jako miescowosc jestescie najprezniejsza spolecznoscia w porownowaniu do molocha Sanockiego ktory ma DOM TURYSTY MUZEUM IKON SKANSEN i BORDEL GDZIE SZwEJK goscil.
    Mam prosbe nie mieszajcie Lutowisk do ZUbrow bo sie skompromitujecie bydlo rogate domowe to tak ale madziarski byk to nei Zuber niestety zmartwie , mozecie odpalic hodowle pokazowa tego bydla bo ciekawe i ladne jest a nade wszystko miesko idealne na leczo sie nada nikgdzie w polsce nie jadlem porzadnego lecza moze w lutowiskach bedzie tylko bez swnininy z ostra zielona okraglutka papryczka co spala usta miam na leczo do lutowisk dobre leczo w lutwoiskach bedziecie mieli grupy na tym .
    Ostatnio edytowane przez klopsik ; 30-07-2007 o 22:25

Bieszczadnik Awatar Piotr
    Na forum od
    09.2002

Ok, skoro tak pięknie wszystko wygląda jak Lucyna to opisuje, to już chyba nawet nie ma co promować. W tym tempie za 2-3 lata trzeba będzie stać w kolejce żeby wejść na ścieżkę
    p.s - klopsik kup sobie jakiś translator czy coś, bo ni cholery nie idzie zrozumieć o co Ci chodzi
    Piotr
    Twoje Bieszczady - przewodnik po regionie
    Komańcza i okolice - serwis turystyczny

lucyna
    Guest

Cytat Zamieszczone przez Piotr Zobacz posta
    Ok, skoro tak pięknie wszystko wygląda jak Lucyna to opisuje, to już chyba nawet nie ma co promować. W tym tempie za 2-3 lata trzeba będzie stać w kolejce żeby wejść na ścieżkę
    Niestety aż tak pięknie to nie jest. Brakuje mi ściągi na www.twojebieszczady.pl. Z czegoś przewodnicy muszą się uczyć.

Bieszczadnik Awatar Piotr
    Na forum od
    09.2002

Cytat Zamieszczone przez lucyna Zobacz posta
    Niestety aż tak pięknie to nie jest. Brakuje mi ściągi na www.twojebieszczady.pl. Z czegoś przewodnicy muszą się uczyć.
    O tak tak A najlepiej się uczy i zapamiętuje jak sie pisze,więc przewodnicy mogą w ramach szkolenia napisać ściągę i mi przysłać W drugiej części szkolenia w ramach dbałości o kondycje i stanowisko pracy wyciągają kosy lub kosiarki i jadą 2 szkolenia wiosną, 2 w sierpniu i problem z trawą rozwiązany. Przyjemne z pożytecznym + darmowa reklama w prasie: "Przewodnicy dbają o porządek" (cy cuś) pewna jak w banku, a wątek na forum będzie nieaktualny :D
    Piotr
    Twoje Bieszczady - przewodnik po regionie
    Komańcza i okolice - serwis turystyczny

lucyna
    Guest

Cytat Zamieszczone przez klopsik Zobacz posta
    Mam prosbe nie mieszajcie Lutowisk do ZUbrow bo sie skompromitujecie bydlo rogate domowe
    Slava klopsik, slava grzybki czy cuś innego, slava ZUbry.
    Klopsik czego Tyś się objadł? Od kiedy to w nadleśnictwie Lutowiska nie ma żubrów? Od kiedy to w nadgranicznej K. nie można ich spotkać? Od kiedy to nie można powędrować trasą ekomuzeum nie natrafiając na żubrze kupy?

Bieszczadnik
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Żaholecki las

Na trzezwo tak mam wlasnei z powodu braku alkoholu bredze ,po pijaku gadam bardziej z sensem moral nie wolno mi trzezwiec

Bieszczadnik
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Żaholecki las

Witaj
    Derty prosil o argumenty a nie o totalna rozpisana haslowosc z odnosnikami do ktory nie mozna sie szybko odniesc. Jezeli juz startujemy z takimi rzeczami to na poczatku ustalcie sobie na jakis sposob definiujecie dane rzeczy bo czasem mozna sie posmiac z dyskutantow . Macinowi chodzi o to ze ekomuzeum ladnie brzmi i fajny porjetk pod tym haslem sie napisal i dostal pieniadze bo ladnie brzmi wiec komisja przepuscila a Dertemu chodzi o scislosc naukowa takowoz wniskuje z waszy postaw . A reszta to belkot niepotrzebny poza tym wielokrotnie doswiadczylem jedneg ze prawa rzadzace przyrada sa madrzejsze od ludzkicj i takowoz zdorwsze i bynajmiej nie jestem wyznawca jakis dziwnych kultow tylko rzym kat z przykazania rodzicow.

lucyna
    Guest

@Derty
    Nie potrafię rozmawiać z Tobą jak Marcin. Nie będę więc podpierać się naukowymi stwierdzeniami. Odpowiem Ci jak ja to rozumiem.
    W woj. podkarpackim wytyczono coś z 200 ścieżek. Część z nich jest zniszczona, o części nikt nic nie wie. Eko muzeum Trzy kultury jest jedną z nich. Ktoś napisał projekt, ktoś to pozytywnie ocenił i powstała trasa. Moim zdaniem wyróżniająca się in plus spośród innych tras. Dlaczego? Jest dobrze przygotowana, w miarę dobrze oznakowana, posiada tablice. Poprowadzono ją w miejscu, gdzie praktycznie nie ma innej infrastruktury szlakowej. Lutowiska posiadają już pewną bazę hotelarską. Jest tam znakomity pensjonat, jakieś gospodarstwa agroturystyczne, schronisko PTSM. To dla ich gości wytyczono tę ścieżkę. Nie pamiętam dokładnie założeń ale wydaje mi się, że docelowo miało być 500 turystów rocznie. Założenia nie dość, że zostały spełnione ale conajmniej potrojone. To już sukces.
    Ścieżka ta ma także inne plusy. Pod względem krajoznawczy, widokowym jest ciekawa. Podoba się moim gościom. Wprowadzam ją do programu wtedy, gdy mam grupy które po raz któryś przyjechały w Bieszczady i chcą coś nowego zobaczyć. Także wtedy, gdy obsługuję szkolenia czy konferencje. Krótka, łatwa, w miarę interesująca trasa, samograj przewodnicki (bardzo łatwo oprowadza się po niej o ile przewodnik posiada minimum wiedzy o wielokulturowości i o bieszczadzkiej przyrodzie). Łączę ją też z pobytem mojej grupy w ośrodku edukacyjnym, przeważnie są to zielone szkoły.
    Pod względem przyrodniczym jest średnio interesująca. Najłatwiej moża tam obserwować ptaki, płazy, gady. Widziałam z niej żurawie, kruki, wiele gatunków patków śpiewających, żaby, zaskrońce, żmije, padalce w tym szafirowego, ślady obecności żubrów. Także gatunki ptaków o których nie mogę na forum pisać.
    Ostatnio edytowane przez lucyna ; 01-08-2007 o 11:47

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)