Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 6 7 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 61

Wątek: Dlaczego nie dba się o to co ma byc atrakcją ?

Bieszczadnik Awatar Michał
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Opole

Domyślnie Odp: Dlaczego nie dba się o to co ma byc atrakcją ?

Witam

Cytat Zamieszczone przez Piotr Zobacz posta
    A bo tak sie jakoś złożyło, że problem poruszony w tytule wątka nie jest pytaniem do forumowiczów... na co też już (w tym wątku) padła odpowiedź...
    No jasne!!! Tera mnie ku...!!!! zaćma z oków zlazła i wiem-skumałem, że temata na forum są nie dla forumowiczów! O ja pizgnięta baba!!!
    Naive summa.. sramto tamto... (nie znam łacińskiej gadki) w końcu na początku napisał, że to retorycznie (tak jakby po kawałku, po części). A jak retorycznie to puścił takie lebiegi jak ja w kanał. Noooo gościu!
    Będzie Bitwa!!!

Marcin - ja się zgadzam (choć to dla takich "fachórów" jak Ty gówno warte) z takim uzasadnieniem i z takim podejściem, że zacytuję WPP "zrównoważonym".
    Tak jak i z pseudonaukowym wywodem Dertego (którego wyrwany cytat z wypowiedzi posłużył mi jako post - bez osobistego podjazdu do Dertego).

Jak się uda to chętnie w Bieszczadach porozmawiam z każdym z Was - tu nie ma czasu ani miejsca na to.

Piotrze - może jednak przyznałbys się pod avatarkiem żeś ziomal z Opola z rodowodem no tym... i zaległym piwkiem. Hmmm

Czy może pisanie żem z Opola to obciach?

Pozdrówka dla wsiech
    Ostatnio edytowane przez Piotr ; 01-08-2007 o 23:53

Bieszczadnik Awatar Piotr
    Na forum od
    09.2002

Cytat Zamieszczone przez Michał Zobacz posta
    No jasne!!! Tera mnie ku...!!!! zaćma z oków zlazła i wiem-skumałem, że temata na forum są nie dla forumowiczów! O ja pizgnięta baba!!!
    Jak chcesz się dalej łudzić że ktoś z forumowiczów odpowie Ci wiarygodnie na pytanie dlaczego jakiś cmentarz jest zarośnięty, albo ścieżka niewykoszona (psia mać - to chyba jedno) to wolno Ci. A mi wolno uważać że na to pytanie może odpowiedzieć ktoś, kto za to odpowiada. Widział tu takiego?
    I dobrze wiesz ze sprawa jest prosta jak drut: jak Nadleśnictwo robi ściezke - to utrzymuje ją Nadleśnictwo, jak robi Gmina - to ma ją utrzymywać Gmina, jak jakaś fundacja w porozumieniu z Gminą - to fundacja lub Gmina i to powinno być gdzieś zapisane. To o czym tu gadać? :) Oni dobrze wiedzą kto ma to robić - a czemu nie robią to Ci przecież na forum nie napiszą.
    p.s - toć każdy wie że ja (joł) z Opola (Opeln) a jak nie wie a chce wiedzieć to wejdzie na strone i przeczyta, albo "se" wygoogla. Co Cie taki patriotyzm lokalny dopadł.
    Piotr
    Twoje Bieszczady - przewodnik po regionie
    Komańcza i okolice - serwis turystyczny

Bieszczadnik Awatar naive
    Na forum od
    09.2004
    Rodem z
    Dolina Sanu

Okazuje się że na niektórych cmentarzach pokrzywy wykoszono. Dziś widziałem że tak jest na cmentarzu w Stuposianach. A nadleśnictwo wykosiło trawę na ścieżce przyrodniczej w Pszczelinach. Więc jednak nie wszyscy zapominają, tylko nie wiem wg. jakiego klucza się to odbywa.
    Pozdrawiam
    naive

Bieszczadnik
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Żaholecki las

Piotr dobru każę tilki zapomil o odnoj riczy kotorej dumal i kotore pisaty tut a mianonowicie czyz to nadlesnioctow czu gmiana rabiac sciszke pisze wniosek grantowy w ktory nie uwzglednia sie takiego punktu jak utryzmanie tj odnwoanie przez dany okres czasu danej sciezki czyli drobi sie na sztuke neiraz z zapalem a;e pozostawia sie samamemu sobie moge mnozyc przyklady z poslki z ktorymi sie spotkalem ....np kolo siebie wzawadzie ....pod ropczyami.....

Bieszczadnik
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Żaholecki las

Cytat Zamieszczone przez klopsik Zobacz posta
    Piotr dobru każę tilki zapomil o odnoj riczy kotorej dumal i kotore pisaty tut a mianonowicie czyz to nadlesnioctow czu gmiana rabiac sciszke pisze wniosek grantowy w ktory nie uwzglednia sie takiego punktu jak utryzmanie tj odnwoanie przez dany okres czasu danej sciezki czyli drobi sie na sztuke neiraz z zapalem a;e pozostawia sie samamemu sobie moge mnozyc przyklady z poslki z ktorymi sie spotkalem ....np kolo siebie wzawadzie ....pod ropczyami.....
    Cholera ale narabilem bledow myzle ze zawalu nikt od tego nie dostanie

Malkontent Roku 2009 Awatar Krysia
    Na forum od
    09.2006

klopsik a ja myslala, ze Ty po ukrainsku napisal;-)))
    ale paniala w kazdym badz razie;-)))
    no wlasnie czemu oni o tym zapominaja?
    "...Lecz ja wrócę tu, będę w twoim śnie.
    Nikt nie zabroni nam śnić..."
    Bogdan Loebl

Bieszczadnik Awatar Marcin
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Zagórz

... rzeczywiście zaczęło się wielkie koszenie... ciekawe dlaczego...? czyżby przyszła odpowiednia pora?

Bieszczadnik Awatar michalN
    Na forum od
    07.2008
    Rodem z
    kielce

Byłem na kirkucie w Lutowiskach niecałe dwa tygodnie temu. Wszystko zarośnięte pokrzywami. Znajomi, którym opowiedziałem jak ładne miejsce zobaczą, nie zdecydowali się wejść za ogrodzenie (niech żałują). Ile dałem radę to pochodziłem po tych chaszczach i pocieszyłem oko. Niesamowite. Do tej pory się zastanawiam, czy wrażenie byłoby tak samo mocne gdyby cmentarz nie był "opuszczony".
    Załączone obrazki Załączone obrazki
    Ostatnio edytowane przez michalN ; 12-08-2008 o 12:34

Bieszczadnik
    Na forum od
    01.2006

Rozumiem Cię Michale, ale to nie tylko atrakcja turystyczna, to również ( a może przede wszystkim) miejsce pochówku ludzi.

Pozdrawiam:)

Bieszczadnik Awatar michalN
    Na forum od
    07.2008
    Rodem z
    kielce

Zdaję sobie sprawę, że nie tak to powinno wyglądać. W numerze gazety bieszczadzkiej, który kupiłem przeczytałem o ludziach, którzy na ochotnika brali w tym roku udział w porządkowaniu podobnego cmentarza, w jakiejś innej miejscowości. Jak dożyję przyszłego roku i dostanę urlop w dobrym terminie, chętnie wziąłbym udział w podobnej akcji. Pod tekstem był mail kontaktowy. Bedę próbował.

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)