Nasza grupa mieści się w przedziale wiekowym 25-35lat, może nie tyle "górale", ale "łazikami" mogę ich określić z czystym sumieniem.Powyższe trasy są jedynie trasami proponowanymi, które oczywiście mogą być i zapewne będą modyfikowane na bieżąco. Ponadto na pewno nie zdążymy zrobić ich wszystkich, więc wybierzemy tylko te, które uznamy za realne dla wszystkich uczestników. Przeplatanie dłuższych tras z krótszymi jest jak najbardziej logiczne i taki jest właśnie zamiar. Właściwie to prawdopodobnie zdecydujemy się na całym wyjeździe jedynie na 2 dłuższe trasy, a pozostałe wg oznaczeń i opisów mają długość ~6-7h, co rozkładając na cały dzień bez pośpiechu nie powinno sprawić nam większych trudności.
Osobiście (nie chwaląc się) na kondycję nie narzekam, ale jak już wspomniałem i tak trasy będziemy dobierać pod najsłabszych fizycznie członków grupy, tak więc góry zweryfikują nasze założenia. Powyższe są tylko propozycjami spośród których chcemy wybrać coś dla siebie bez obowiązku zrobienia wszystkich tras. Wyjazd wszak ma być przyjemnością nie męczarnią. Być może niejasno to określiłem wcześniej i wyszło, że to sztywny plan naszego wyjazdu
Oczywiście za krytyczne uwagi również dziękuję, bo często otwierają one oczy na rzeczy, na które być może się nie zwróciło uwagi. W tym wypadku podzielam zdanie, ale mam nadzieję, że moje wyjaśnienia rozwiewają obawy. Tym bardziej, że wspomniana wycieczka objazdowa może być dość dobrą regeneracją przed kolejnym spacerem po górach. Przyznam szczerze, że zadowolony będę jeśli oprócz "obowiązkowych" tras 1.,2. i 9. uda nam się zrobić w całości jeszcze trzy lub cztery z powyższej listy. Mnie by to satysfakcjonowało, a i znajomi raczej by nie narzekali na przemęczenie
Serdecznie pozdrawiam :)

Powyższe trasy są jedynie trasami proponowanymi, które oczywiście mogą być i zapewne będą modyfikowane na bieżąco. Ponadto na pewno nie zdążymy zrobić ich wszystkich, więc wybierzemy tylko te, które uznamy za realne dla wszystkich uczestników. Przeplatanie dłuższych tras z krótszymi jest jak najbardziej logiczne i taki jest właśnie zamiar. Właściwie to prawdopodobnie zdecydujemy się na całym wyjeździe jedynie na 2 dłuższe trasy, a pozostałe wg oznaczeń i opisów mają długość ~6-7h, co rozkładając na cały dzień bez pośpiechu nie powinno sprawić nam większych trudności.
Odpowiedz z cytatem