Pokaż wyniki od 1 do 10 z 24

Wątek: Co sądzicie o takiej wycieczce?

Mieszany widok

Bieszczadnik Awatar Anyczka20
    Na forum od
    12.2004
    Rodem z
    Sanok / Dublin

Domyślnie Odp: Co sądzicie o takiej wycieczce?

A propos wycieczki do Źródeł Sanu. Właśnie przed chwilką w radiu mówili, że od dziś można jeździć bryczką konną na trasie Bukowiec - Sianki i nazad

Nie oceniam, tylko podaje do wiadomości FAKT i innych też o to prosze.
    Dziękuje za uwage
    "Przechodź spokojnie przez hałas i pośpiech i pamiętaj,
    Jaki spokój można znaleźć w ciszy.
    Unikaj głośnych i napastliwych, są udręką ducha ..."

www.anyczka20.fotosik.pl
    www.youtube.com/Anyczka24

Bieszczadnik Awatar Piotr
    Na forum od
    09.2002

Cytat Zamieszczone przez Anyczka20 Zobacz posta
    A propos wycieczki do Źródeł Sanu. Właśnie przed chwilką w radiu mówili, że od dziś można jeździć bryczką konną na trasie Bukowiec - Sianki i nazad
    Chyba trochę nieprecyzyjnie to określili: bryczką można dojechać do rozlewisk nad Niedźwiedzim, czyli tam gdzie stara ścieżka odbijała do lasu. Wydaje mi się, że dalej - do Sianek - ani starą, ani nową ścieżką, bryczką nie da się przejechać.
    Korzystając z okazji: BdPN pisze na swojej stronie że dojazd do potoku Niedźwiedź skraca przejście całej trasy. Chętnie bym się dowiedział w jaki sposób, skoro tamten leśny odcinek (od rozlewiska do połączenia z nową ścieżką - tzn. dla pieszych zamknięty jest wcześniej, ale dla bryczek od rozlewiska) jest zamknięty dla turystów... Chyba że znowu coś się zmieniło i nikt już nie wie jak biegnie ścieżka do źródeł Sanu (z wyjątkiem naczalstwa BdPN).
    Piotr
    Twoje Bieszczady - przewodnik po regionie
    Komańcza i okolice - serwis turystyczny

sturnus
    Guest

Może nieuważnie czytałem ale nie znalazłem informacji o tym czy "spacerki" jak to określiłeś bedą odbywać się z ekwipunkiem czy bez? A to zmienia dosyć znacznie szanse na zrealizowanie waszych ambicji... A zawracanie ze szlaku bo ktoś już nie daje rady? często nie ma sensu bo okazuje się że masz bliżej do końca. I tu ważna uwaga. Na szlakach w Biesach nie ma tabliczek z informacją ile jeszcze drogi przed Tobą oprócz punktów końcowych i miejsc skrzyżowań szlaków. Więc może się okazać że wróciliście a za chwilę mielibyście już z górki... tym bardziej że tuż przed szczytami często będziecie mieli dość strome podejścia na które wymęczony już człek spojrzy i ma juz dość...

pozdrawiam

P.S. Generalnie to podzielam zdanie Rzymianki... Zawsze miałem słabośc do włoszek. Zwłaszcza urodziwych...

Fotografik Roku 2010
    Fotografik Roku 2009
    Fotografik Roku 2008

Awatar bartolomeo
    Na forum od
    07.2005

Cytat Zamieszczone przez sturnus Zobacz posta
    Na szlakach w Biesach nie ma tabliczek z informacją ile jeszcze drogi przed Tobą oprócz punktów końcowych i miejsc skrzyżowań szlaków.
    Tak źle nie jest, można takie oznakowanie znaleźć (poza wymienionymi przez Ciebie punktami charakterystycznymi) także na bardzo uczęszczanych szlakach (np. szlak Wołosate-Tarnica czy autostrada P.Wyżna-Poł.Wetlińska, ...).

Pozdrawiam
    Bartek
    Czterech panów B.

Bieszczadnik
    Na forum od
    12.2006
    Rodem z
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez sturnus Zobacz posta
    Może nieuważnie czytałem ale nie znalazłem informacji o tym czy "spacerki" jak to określiłeś bedą odbywać się z ekwipunkiem czy bez? A to zmienia dosyć znacznie szanse na zrealizowanie waszych ambicji... A zawracanie ze szlaku bo ktoś już nie daje rady? często nie ma sensu bo okazuje się że masz bliżej do końca. I tu ważna uwaga. Na szlakach w Biesach nie ma tabliczek z informacją ile jeszcze drogi przed Tobą oprócz punktów końcowych i miejsc skrzyżowań szlaków. Więc może się okazać że wróciliście a za chwilę mielibyście już z górki... tym bardziej że tuż przed szczytami często będziecie mieli dość strome podejścia na które wymęczony już człek spojrzy i ma juz dość...

pozdrawiam

P.S. Generalnie to podzielam zdanie Rzymianki... Zawsze miałem słabośc do włoszek. Zwłaszcza urodziwych...
    Wycieczki bez ekwipunku, tzn. typowe jednodniówki. "Baza wypadowa" będzie w Ustrzykach Górnych lub Wołosatem + 2 noclegi w Tarnawie Niżnej lub Mucznem. A co do oznaczeń jeśli chodzi o czasy przejść bądź odległości, to zawsze zostaje mapa Chociaż szczerze mówiąc jeśli chodzi o skrócenie szlaku, to miałem na myśli dość charakterystyczne punkty na szlaku, które nie wymagają nawet od początkujących turystów znajomości topografii (np. w przypadku trasy 7. Brzegi Górne, a w przypadku trasy 5. Przełęcz Wyżniańska).

Przyznam szczerze, że ideałem byłoby zobaczyć jak najwięcej atrakcyjnych widoków (oby pogoda sprzyjała), jednocześnie spędzając około 6h dziennie na szlaku, co przy dodatkowych odpoczynkach i przerwach na "popas" wydłuża się do ~8-9h spokojnych marszów bez pośpiechu. Podejrzewam, że właśnie do tego będziemy dążyć modyfikując nasze trasy, uwzględniając Wasze wskazówki i podpowiedzi. Choć mamy też ambicje, aby zrobić co najmniej jedno dłuższe przejście. Wiadomo, że wszystko zweryfikuje sytuacja na miejscu, stąd też większa liczba tras, które wybrałem, abyśmy mieli z czego wybierać :)

Dziękuję za Wasze wskazówki, podpowiedzi i uwagi oraz serdecznie wszystkich pozdrawiam :)

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)