Do Bereżek będziemy mieć transport, jednak mimo to jest to dla mnie cenna uwaga, że może rzeczywiście warto zrezygnować z tego odcinka z Przysłupem na korzyść innego kawałka trasy - bardziej atrakcyjnego.
rzymianka_77 -> Taki był zamysł, aby urlop spożytkować maksymalnie, ale oczywiście się nie zabiegać. Zdaję sobie sprawę, że codzienne spacery całodniowe nie wchodzą w rachubę, bo to nie płaski teren tylko góry, a te potrafią być bezwzględne nawet dla najwytrwalszychJak też już wspomniałem nie mogę tras planować jedynie pod siebie, a muszę uwzględnić tych najsłabszych kondycyjnie i do nich dostosować wyjścia - tak więc rozsądek przede wszystkim :) Aklimatyzację planowałem w trakcie spaceru na cmentarze w Dźwiniaczu, a wspomnianą przez Ciebie wyprawę kolejką oraz zwiedzanie okolic uznałem za nie mniej atrakcyjny dzień odpoczynku po kilku dniach łażenia po górach.
Cieszę się z Waszego odzewu i podpowiedzi. Z pewnością pomoże mi to w dopracowaniu poszczególnych wycieczek, a na miejscu już w pełnym składzie zdecydujemy zapewne, które z wariantów zdecydujemy się wybrać. Najważniejsze, że jakiś ten wybór jednak mieć będziemy
A co sądzicie o jeszcze jednej opcji. Nocując w Tarnawie Niżnej wybrać się o zachodzie słońca na "dziewiętnastkę" (jak się nie mylę tak się nazywa to miejsce). Chodzi mi o punkt widokowy na Krzemień i Bukowe Berdo. Zakładając, że są one na zachód od tego miejsca zakładam (nie wiem czy słusznie), że słońce powinno się skrywać mniej więcej z tamtej strony, co powinno wyglądać dość atrakcyjnie. Czy macie jakieś doświadczenia z tym związane, bądź swoje opinie na ten temat?
Niezmiennie serdecznie Was pozdrawiam :)

Jak też już wspomniałem nie mogę tras planować jedynie pod siebie, a muszę uwzględnić tych najsłabszych kondycyjnie i do nich dostosować wyjścia - tak więc rozsądek przede wszystkim :) Aklimatyzację planowałem w trakcie spaceru na cmentarze w Dźwiniaczu, a wspomnianą przez Ciebie wyprawę kolejką oraz zwiedzanie okolic uznałem za nie mniej atrakcyjny dzień odpoczynku po kilku dniach łażenia po górach.
Odpowiedz z cytatem