Strona 15 z 24 PierwszyPierwszy ... 5 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 239

Wątek: Bieszczady przestają być dzikie

Bieszczadnik
    Na forum od
    04.2007
    Rodem z
    Zamość/ Lublin

Domyślnie Odp: Bieszczady przestają być dzikie

Cytat Zamieszczone przez Barnaba Zobacz posta
    Andrzeju! A co byś powiedział jak byś miał zostawić auto np w Lutowiskach, i dalej wozem, takim konnym? Wiadomo, różni ludzie, różne potrzeby. A dziurawa droga do Wołosatego .... jeśli wadzi, to chyba miejscowym tylko. Spieszy się Tobie gdzieś, że musisz pomykać z prędkością znaczną na tej trasie? Jak dla mnie, to byłoby lepiej, jechać 20 na godzinę, i podziwiać widoki. Po co się spieszyć? Dla lepszego wyobrażenia problemu tej drogi- jak i innych:

trasa UG- Wołosate - 6km
    Przy prędkości 60km/h czas przejazdu to 6 minut, ta sama trasa
    przy prędkości 20km/h czas przejazdu 18 minut.

I pytam, po co ludzie śmigają w Bieszczady wiele godzin, skoro nie mają nawet 12 minut czasu na podziwianie widoków?
    zgadzam się, Bieszczady to takie miejsce gdzie wszystko zwalnia. Może to dziwne, ale te dziurawe drogi dodają Bieszczadzkim kniejom tej dzikości; to jest ta namiastka w dzisiejszych wszędobylskich czasach. Nie ma to jak zaszyć się gdzieś pod lasem na niewielkim polu namiotowym, chłodzić brudne szlakiem stopy w strumyku. To jest to!

Bieszczadnik Awatar żubr
    Na forum od
    01.2005
    Rodem z
    ustrzyki dolne

Napisał Barnaba
    Andrzeju! A co byś powiedział jak byś miał zostawić auto np w Lutowiskach, i dalej wozem, takim konnym? Wiadomo, różni ludzie, różne potrzeby. A dziurawa droga do Wołosatego .... jeśli wadzi, to chyba miejscowym tylko. Spieszy się Tobie gdzieś, że musisz pomykać z prędkością znaczną na tej trasie? Jak dla mnie, to byłoby lepiej, jechać 20 na godzinę, i podziwiać widoki. Po co się spieszyć? Dla lepszego wyobrażenia problemu tej drogi- jak i innych:

trasa UG- Wołosate - 6km
    Przy prędkości 60km/h czas przejazdu to 6 minut, ta sama trasa
    przy prędkości 20km/h czas przejazdu 18 minut.

I pytam, po co ludzie śmigają w Bieszczady wiele godzin, skoro nie mają nawet 12 minut czasu na podziwianie widoków?
    Tobie Barnabo dziurawa droga nie wadzi? To zapraszam do zamieszkania przy takowej...szybko zmienisz zdanie zapewniam Cię...
    O ileż przyjemniej podziwia się widoki nie musząc jednocześnie uważać by nie urwać koła.

Cytat Zamieszczone przez Albertina Zobacz posta
    zgadzam się, Bieszczady to takie miejsce gdzie wszystko zwalnia. Może to dziwne, ale te dziurawe drogi dodają Bieszczadzkim kniejom tej dzikości; to jest ta namiastka w dzisiejszych wszędobylskich czasach. Nie ma to jak zaszyć się gdzieś pod lasem na niewielkim polu namiotowym, chłodzić brudne szlakiem stopy w strumyku. To jest to!
    Dodawaj dzikości u siebie prostestując przeciwko remontom dróg...jeżeli miarą dzikości mają być dziury na drodze to ja dziękuję za taką "dzikość"... można ją znaleźć wszędzie nawet w parku w zatłoczonej metropolii...
    A co do samych Bieszczad to dawno przestały być dzikie ...
    Ciekawi mnie ile z tych piewców "dzikości" Bieszczad pakuje manatki i wprowadza się na stałe żyjąc i pracując w tych ukochanych dzikich Bieszczadach...
    http://www.wrota-bieszczadow.pl/galeria/żubr - tam można powędrować...

Bieszczadnik
    Na forum od
    03.2009
    Rodem z
    Podkarpacie

Cytat Zamieszczone przez żubr Zobacz posta
    Dodawaj dzikości u siebie prostestując przeciwko remontom dróg...jeżeli miarą dzikości mają być dziury na drodze to ja dziękuję za taką "dzikość"... można ją znaleźć wszędzie nawet w parku w zatłoczonej metropolii...
    A co do samych Bieszczad to dawno przestały być dzikie ...
    Ciekawi mnie ile z tych piewców "dzikości" Bieszczad pakuje manatki i wprowadza się na stałe żyjąc i pracując w tych ukochanych dzikich Bieszczadach...
    Brawo. Lepiej tego ująć nie można. Zgadzam się w 100% z Tobą.
    Sapere aude.

Poeta Roku 2010
    Poeta Roku 2009
    Poeta Roku 2008

Awatar WUKA
    Na forum od
    07.2006
    Rodem z
    Toruń

No i to jest właśnie to. Turystom gra i świeci toruńska fontanna do północy a okoliczni mieszkańcy zgrzytają zębami nie mogąc zasnąć.

ale spójrz na to z innej strony - zapewne jakaś część mieszkańców utrzymuje się dzięki turystom, których przyciąga fontanna

a co do 'dzikich' dróg niegdyś asfaltowych... to zgadzam się, że powinno się je nieco 'ucywilizować' chocby jadąc nad Soline, można podziwiać sporo łądnych widoków, jednak widzą je tylko pasażerowie, chyba że kierowca ma wysokiego 4x4, a jak wiemy tylko nieliczni jeżdżą takimi pojazdami :D

bieszczadzka magda
    Guest

Fakt nam turystom dzikość Bieszczadów nie przeszkadza, ale ich mieszkańcy pewnie chcieliby zobaczyć tam trochę więcej cywilizacji, np. w postaci dróg. Chociaż zauważyłam, że w okolicach Czarnej (Michniowiec, Bystre, Lipie) wile dróg sukcesywnie zostało wyremontowanych i już można przejechać nie obawiając się o urwanie np. rury.

Bieszczadnik
    Na forum od
    08.2007

Przecież drogi w Bieszczadach nie sa najgorsze dużo dróg jest nowych z fajną nawierzchnia pewnie że do Duszatynia czy Mucznego przydała by się nowa droga, ale przynajmniej jest co wspominac, droga do Wołosatego była tak szeroka komentowana że wkońcu ją zrobili

Bieszczadnik Awatar chris
    Na forum od
    11.2004
    Rodem z
    Kristiansand i ... ;)

Cytat Zamieszczone przez bieszczadzka magda Zobacz posta
    Myślę, że Bieszczady jeszcze długo nie będą atrakcyjne dla stonki turystycznej - przede wszystkim są dość rozległe, warszawiacy boją się tam jeździć bo nie ma tu deptaków i dróg wielopasmowych.
    sora, z obserwacji, że tak powiem, uczestniczącej wynika, iż najwięcej tu rzeszowiaków, warszawiaków, poznaniaków i obywateli Trójmiasta
    to samo dotyczy, nazwijmy to, nadziału ziemi
    Pozdro.

Poeta Roku 2010
    Poeta Roku 2009
    Poeta Roku 2008

Awatar WUKA
    Na forum od
    07.2006
    Rodem z
    Toruń

Pominąłeś Lubelszczyznę i Śląsk!

Bieszczadnik Awatar chris
    Na forum od
    11.2004
    Rodem z
    Kristiansand i ... ;)

Cytat Zamieszczone przez WUKA Zobacz posta
    Pominąłeś Lubelszczyznę i Śląsk!
    Hanysów nie spotkałem, mam pecha widać, Dolnoślązacy mają Sudety, nieco mniej dzikie LOL, a co do Lublina masz rację, tylko dla mnie te rejony, Rzeszów, Lublin, to troszku to samo ...

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)