Strona 4 z 24 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 14 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 239

Wątek: Bieszczady przestają być dzikie

Bieszczadnik Awatar yasiolek
    Na forum od
    07.2006
    Rodem z
    Kraków

Domyślnie Odp: Bieszczady przestają być dzikie

Cytat Zamieszczone przez Barnaba Zobacz posta
    trasa UG- Wołosate - 6km
    Przy prędkości 60km/h czas przejazdu to 6 minut, ta sama trasa
    przy prędkości 20km/h czas przejazdu 18 minut.

I pytam, po co ludzie śmigają w Bieszczady wiele godzin, skoro nie mają nawet 12 minut czasu na podziwianie widoków?
    akurat z tym sie nie zgodze. zamiast podziwiać widoki musza uważać aby nie wjechać w jakaś dziurę aby nie urwać zawieszenia,a potem jakoś wrócić do domu.

a na koniec UG- Wołosate - pieszo - 1 godzina
    "... Dlaczego sa takie piękne, dlaczego tak złe dla ludzi, dlaczego moje Bieszczady , tak KOCHAM i nienawidze..." KSU

lucyna
    Guest

Na koniec ścieżka dydaktyczna salamandra Ustrzyki Górne-Wołosate czas przejścia nieznany. 2 żmije na 1 m kwadratowy. Obowiązkowe wodery lub cuś podobnego.

Cytat Zamieszczone przez Barnaba Zobacz posta
    A dziurawa droga do Wołosatego .... jeśli wadzi, to chyba miejscowym tylko.
    I to IMHO jest wystarczajacy powod zeby te droge wyremontowac.
    Statystyczny turysta przyjezdza w Bieszczady na 1 tydzien w roku i te droge pokonuje powiedzmy w tym czasie 1 raz. A sa zapewne miejscowi ktorzy musza nia jezdzic codziennie i te dodatkowe 24 minuty (w obie strony liczac) przemnozone przez 21 dni roboczych w miesiacu daje 8,5 godziny "w plecy".

To oczywiste co teraz napisze, ale chyba niektorzy o tym zapominaja - w Bieszczadach sa nie tylko turysci, ale rowniez miejscowi ktorzy chca normalnie zyc.

Cytat Zamieszczone przez waroms Zobacz posta
    (...) chyba niektorzy o tym zapominaja - w Bieszczadach sa nie tylko turysci, ale rowniez miejscowi ktorzy chca normalnie zyc.
    No właśnie. Niektórzy chyba traktują Bieszczady jak rezerwat, w którym drogi mają też pozostać dzikie.

Bieszczadnik Awatar Michał
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Opole

Witam
    Cytat Zamieszczone przez andrzej627 Zobacz posta
    No właśnie. Niektórzy chyba traktują Bieszczady jak rezerwat, w którym drogi mają też pozostać dzikie.
    Chyba Andrzeju niechcąco trafiłeś w sedno - to jest rezerwat !!! i pozostanie nim tak długo jak długo będziemy w UE. Przyjmując wszelakie Dyrektywy UE sami skazaliśmy się na folklorystyczny rezerwat Unii. I to pomimo tego, że środowisko tamtejsze nie spełnia wymogów podstawowych norm
    A tacy jak "nasza" forumowa" Lucyna własną piersią będą deczko po deczku skurwiać ostatnią ostoję mentalnej odskoczni od tego codziennego gówna, którym nas karmią. I to w imię niby polepszenia bytu tambylców
    Żenada

P.s.
    Szanowni moderatorzy - zapewne znowu załapie sie na karnego punkta, ale nigdzie nie mogę znaleźć, ile takich karniaków zniesie to forum.
    A w związku z tym nie wiem ile jeszcze postów mogę skrobnąć
    Proszę o wyjaśnienie ciemniakowi.
    ...................
    No i druga sprawa - co to za możliwość użycia do 9 images - wstawiam 9 głupawych ikonek i szlaban. Kasuję jedną - może przejdzie.
    .....................
    Dupa - muszę dziabnąć do 4.

Pozdrawiam

lucyna
    Guest

Cytat Zamieszczone przez Michał Zobacz posta
    A tacy jak "nasza" forumowa" Lucyna własną piersią będą deczko po deczku skurwiać ostatnią ostoję mentalnej odskoczni od tego codziennego gówna, którym nas karmią. I to w imię niby polepszenia bytu tambylców
    Żenada

Poddaję się. Czy ktoś może mi wytłumaczyć o czym mój Ulubiony Pan Michał pisze? Mam problem z czytaniem ze zrozumieniem. Niby znam znaczenie każdego z użytych słów ale za diabła nie mogę powiązać je w jakąś logiczną całość.

Bieszczadnik Awatar Michał
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Opole

Witaj
    Cytat Zamieszczone przez lucyna Zobacz posta

Poddaję się. Czy ktoś może mi wytłumaczyć o czym mój Ulubiony Pan Michał pisze? Mam problem z czytaniem ze zrozumieniem. Niby znam znaczenie każdego z użytych słów ale za diabła nie mogę powiązać je w jakąś logiczną całość.
    Zadaj pytanie - a odpowiedź w mig.
    Fakt - dobitnie określiłem sytuację i perfidnie wykorzystałem Twój wizerunek. Ale to Ty jesteś "nauczycielem i przewodnikiem".
    Chcesz istnieć? - Płać

Pozdrawiam

Chyba Andrzeju niechcąco trafiłeś w sedno - to jest rezerwat !!! i pozostanie nim tak długo jak długo będziemy w UE.
    Nie bardzo rozumiem. Przecież UE współfinansuje remonty dróg w Bieszczadach, jak widać na załączonym obrazku.
    Załączone obrazki Załączone obrazki

lucyna
    Guest

Witaj

Zadaj pytanie - a odpowiedź w mig.
    Fakt - dobitnie określiłem sytuację i perfidnie wykorzystałem Twój wizerunek. Ale to Ty jesteś "nauczycielem i przewodnikiem".
    Chcesz istnieć? - Płać

Pozdrawiam
    Rozumiem, rzeczywiście jesteś moim Ulubionym Panem Michałem. Jeżeli mogłabym prosić o coś Moda to chciałabym abyś miał jeden punkt karny mniej. Nagroda za szczerość.

Cytat Zamieszczone przez andrzej627 Zobacz posta
    100% racji.
    Trudno wymagać od tubylców, aby założyli pióropusze i udawali Apaczów, bo dla nas tak będzie fajniej. Z rozmów z mieszkańcami wiem, że zawieszenie w samochodzie naprawiają kilka razy w roku. To jest ich miejsce życia i ma być życiem w cwywilizowanych warunkach a nie wegetacją w jakimś rezerwacie dla naszego chciejstwa. Poza tym zapewnienie szybkiej pomocy lekarskiej w ekstremalnych sytuacjach itp itp itp i milion innych powodów. Nie nakłaniam do niszczenia przyrody, ale narazie nikt nie kładzie asfaltu na Chryszczatą :)

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)