"... Dlaczego sa takie piękne, dlaczego tak złe dla ludzi, dlaczego moje Bieszczady , tak KOCHAM i nienawidze..." KSU
Na koniec ścieżka dydaktyczna salamandra Ustrzyki Górne-Wołosate czas przejścia nieznany. 2 żmije na 1 m kwadratowy. Obowiązkowe wodery lub cuś podobnego.
I to IMHO jest wystarczajacy powod zeby te droge wyremontowac.
Statystyczny turysta przyjezdza w Bieszczady na 1 tydzien w roku i te droge pokonuje powiedzmy w tym czasie 1 raz. A sa zapewne miejscowi ktorzy musza nia jezdzic codziennie i te dodatkowe 24 minuty (w obie strony liczac) przemnozone przez 21 dni roboczych w miesiacu daje 8,5 godziny "w plecy".
To oczywiste co teraz napisze, ale chyba niektorzy o tym zapominaja - w Bieszczadach sa nie tylko turysci, ale rowniez miejscowi ktorzy chca normalnie zyc.![]()
Witam
Chyba Andrzeju niechcąco trafiłeś w sedno - to jest rezerwat !!! i pozostanie nim tak długo jak długo będziemy w UE. Przyjmując wszelakie Dyrektywy UE sami skazaliśmy się na folklorystyczny rezerwat Unii. I to pomimo tego, że środowisko tamtejsze nie spełnia wymogów podstawowych norm![]()
A tacy jak "nasza" forumowa" Lucyna własną piersią będądeczko po deczku skurwiać ostatnią ostoję mentalnej odskoczni od tego codziennego gówna, którym nas karmią. I to w imię niby polepszenia bytu tambylców
![]()
Żenada
P.s.
Szanowni moderatorzy - zapewne znowu załapie sie na karnego punkta, ale nigdzie nie mogę znaleźć, ile takich karniaków zniesie to forum.
A w związku z tym nie wiem ile jeszcze postów mogę skrobnąć![]()
Proszę o wyjaśnienie ciemniakowi.
...................
No i druga sprawa - co to za możliwość użycia do 9 images - wstawiam 9 głupawych ikonek i szlaban. Kasuję jedną - może przejdzie.
.....................
Dupa - muszę dziabnąć do 4.
Pozdrawiam
100% racji.
Trudno wymagać od tubylców, aby założyli pióropusze i udawali Apaczów, bo dla nas tak będzie fajniej. Z rozmów z mieszkańcami wiem, że zawieszenie w samochodzie naprawiają kilka razy w roku. To jest ich miejsce życia i ma być życiem w cwywilizowanych warunkach a nie wegetacją w jakimś rezerwacie dla naszego chciejstwa. Poza tym zapewnienie szybkiej pomocy lekarskiej w ekstremalnych sytuacjach itp itp itp i milion innych powodów. Nie nakłaniam do niszczenia przyrody, ale narazie nikt nie kładzie asfaltu na Chryszczatą :)
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki