Strona 13 z 24 PierwszyPierwszy ... 3 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 23 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 239

Wątek: Bieszczady przestają być dzikie

lucyna
    Guest

Domyślnie Odp: Bieszczady przestają być dzikie

Mówisz jak leśniczy lub co gorzej myśliwy.

Hmm to dlaczego mam atlas zwierząt, a nie atlas zwierzyny?

W ciągu kilku lat w Bieszczadach znikną miejsca, w których brakuje sieci telefonicznej i internetowej.
    Tak zaczyna się artykuł:
    Miliony na internet i telefony

Buba, czujesz bluesa?

Kronikarz Roku 2011 Awatar buba
    Na forum od
    02.2006
    Rodem z
    Oława

akurat siec komorkowa czy internet to mi najmniej przeszkadza (chyba ze w kazdej wsi zrobia kafejke nie lezie to tak w oczy...komorke mozna wylaczyc, a kabelek od kompa wyciagnac i ekran przykryc starym kocem...i znow jest jak dawniej,... a asfalt sie niestety nie zwija
    "ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "

na wiecznych wagarach od życia...

Bieszczadnik Awatar joorg
    Na forum od
    01.2005
    Rodem z
    Krosno

Cytat Zamieszczone przez buba Zobacz posta
    akurat siec komorkowa czy internet to mi najmniej przeszkadza (chyba ze w kazdej wsi zrobia kafejke nie lezie to tak w oczy...komorke mozna wylaczyc, a kabelek od kompa wyciagnac i ekran przykryc starym kocem...i znow jest jak dawniej,... a asfalt sie niestety nie zwija
    No tak , pod strzechą... ale "pełny wypas" -- (to jest dopiero śmieszne) ...
    do wyboru : komp. i komóra tak ...asfalt nie ..gaspadin siedzi przed chatką przepasany powrósłem , w butach z łyka i w lnianej koszulce -- a JA przez dwa tygodnie sobie pobędę tu i popatrzę ( i reset ).... a potem to mam gdzieś was, czy tak Buba ??
    "dosyć często rozważam co jest warte me życie?...tam na dole zostało wszystko to co cię męczy ,patrząc z góry w około - świat wydaje się lepszy.."
    Pozdrawiam Janusz

Bieszczadnik Awatar Piotr
    Na forum od
    09.2002

Cytat Zamieszczone przez joorg Zobacz posta
    a JA przez dwa tygodnie sobie pobędę tu i popatrzę ( i reset ).... a potem to mam gdzieś was
    O nie! Jeszcze mają dać żarcie i udostępnić nocleg - najlepiej za friko, bo teraz chamstwo strasznie zdziera i jeszcze niektórzy mają czelność się czepić jak na ich prywatnym się rozbije. I żadnych biletów - zwłaszcza do parku; "szacunek dla prawa" nie idzie w parze z "klimatem". I darmowe busy na życzenie albo obowiązkowy auto-stop. I... :D
    Piotr
    Twoje Bieszczady - przewodnik po regionie
    Komańcza i okolice - serwis turystyczny

Kronikarz Roku 2010
    Awatar bertrand236
    Na forum od
    07.2004
    Rodem z
    Poznań

Się trochę czepiacie buby. Owszem lepiej mi się jeździ po nowym asfalcie, ale wolałbym jeździć "starymi" dziurawymi drogami. Żebyście wiedzieli gdzie karawan potrafił dojechać....
    buba! Sama widzisz, że się starzejemy ;-). Wszystko sie zmienia. Nawet w Bieszczadzie asfalty leją. Ale leją je dla miejscowych i dla przyjezdnych. Czy Ci się to podoba, czy tak jak mi nie. Ani Ty, ani ja tego nie zmienimy, a tak naprawdę ludziom tam żyjącym jest trochę lżej. Krzysztof - mój znajomy z Zawozu we wrześniu mi powiedział, że aż żyć mu się na nowo chce jak drogę do wsi wyremontowano. Musimy kiedyś pogadać w realu.....
    Pozdrawiam
    bertrand236

Bieszczadnik Awatar chris
    Na forum od
    11.2004
    Rodem z
    Kristiansand i ... ;)

Cytat Zamieszczone przez Piotr Zobacz posta
    O nie! Jeszcze mają dać żarcie i udostępnić nocleg - najlepiej za friko, bo teraz chamstwo strasznie zdziera i jeszcze niektórzy mają czelność się czepić jak na ich prywatnym się rozbije. I żadnych biletów - zwłaszcza do parku; "szacunek dla prawa" nie idzie w parze z "klimatem". I darmowe busy na życzenie albo obowiązkowy auto-stop. I... :D
    no i , bym dodał, glejty na łażenie po BdPN gdzie się zapragnie, listy żelazne, coby SG nie ryła po plecakach, no i "cóś" na Wiktorinich

Bieszczadnik Awatar wojtek legionowo
    Na forum od
    01.2005
    Rodem z
    legionowo

No cóż w pełni się zgadzam z Bertrandem,wiem gdzie jego karawan potrafi dojechać sam z niego korzystałem.Powiem coś od siebie jeżdżę od wielu wielu lat w Bieszczady tak się składa,że od lat nastu samochodem i uwierzcie mnie ze nie jeżdżę,tylko obwodnicami ba one mnie służą tylko do dojazdu w Góry a póżniej bezdroża stokówki itd i to nie tylko terenówkami bo do tej pory poruszam się osobówkami i jeżdzę tam gdzie naprawdę chcę i pragnę i chcę coś zobaczyć Ci z forumowiczów ,którzy mnie pamiętają wiedzą że swoim nisanem sunny jechałem wszędzię ostatni poruszałem sie przez prawi1.5 roku samochodem córki i jechałem nim tam gdzie chciałem i często gdy jechałem jakimiś drogami którymi wydawałoby się że tylko terenówka dotrzeć może a tu proszę sportowa MAZDA MX3 1.8V6 cóż tylko ona nie lśni czasami to błoto trzeba szpachelką skrobać,podwoziem trze się o różne świństwa ale jadę bo Bieszczady to nie obwodnice,a samochód służy mnie do przemieszczania się no i mechanicy też muszą z czegoś żyć.
    Pozdrawiam
    Wojtek legionowo

Bieszczadnik Awatar joorg
    Na forum od
    01.2005
    Rodem z
    Krosno

Cytat Zamieszczone przez wojtek legionowo Zobacz posta
    No cóż w pełni się zgadzam z Bertrandem,wiem gdzie jego karawan potrafi dojechać ....
    Sory .. ale jakim autem można wjechać na "krawężnik " z prędkością 80 km/godz

ano ..służbowym
    Ostatnio edytowane przez joorg ; 19-10-2007 o 22:52
    "dosyć często rozważam co jest warte me życie?...tam na dole zostało wszystko to co cię męczy ,patrząc z góry w około - świat wydaje się lepszy.."
    Pozdrawiam Janusz

Bieszczadnik Awatar wojtek legionowo
    Na forum od
    01.2005
    Rodem z
    legionowo

joorg krawężniki to są wiemy gdzie ,ale ja nie jeżdżę tam gdzie one są no chyba ,że po zaopatrzenie i wtedy muszę uważać, ale ja mam zasadę ,że jadę jedną słuszną drogą w okolicach Baligrodu gdzie czeka zawsze na mnie miłe towarzystwo no i gorąca herbata szczególnie gdy, gdy pojawiam się nad ranem i słyszę zza drzwi e to pewnie Wojtek jakie to miłe gdy wstająca sotnia robi herbatę znów się rozmarzyłem
    Wojtek legionowo

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)