Strona 9 z 11 PierwszyPierwszy ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 107

Wątek: Rzucam palenie

Bieszczadnik
    Na forum od
    09.2002

Domyślnie Odp: Rzucam palenie

Pyra- ale ja nie pale, nawet juz nie pamietam od kiedy wiec nawet nie wiem ile zaoszczedzam, bo nie wiem ile kosztują fajki

Pozdrawiam
    KaHa
    i do zobaczenia gdzies na szlaku :-D

Bieszczadnik Awatar Pyra.57
    Na forum od
    08.2006
    Rodem z
    stolica Pyrlandii

Kaha ja też ni palę (od 14 lat, kiedyś smrodziłem jak piec marytenowski), ale ostatnio namawiałem kolegę do rzucenia palenia i liczyliśmy takie przybliżone koszty z tym związane. Wyszła wcale niebagatelna sumka. W ciągu roku z dymem mój koleżka puszcza ok. 2400 zł. A oprócz tego jest jeszcze jedna oszczędność - oszczędność czasu.

pozdrawiam
    Marek

Bieszczadnik
    Na forum od
    09.2002

i wszystko lepiej smakuje... a Twój partner /Twoja partnerka nie całuje sie z popielniczka :)... hehehe
    Ja jestem zwolennikiem nie palenia :) Choc pewnie jeszcze mi sie zdaza takie sytuacje że sobie pociągnę pare machów...
    Pozdrawiam i oszczedzajcie (czyt. rzucajcie palenie)

Pozdrawiam
    KaHa
    i do zobaczenia gdzies na szlaku :-D

Awatar Bober
    Na forum od
    07.2008
    Rodem z
    Katowice

Ja rozstałem się z paleniem definitywnie, po prostu któregoś dnia schowawszy dziadostwo z powrotem do paczki i oddawszy ją pierwszemu, który poprosił o fajkę.
    Kłopot w tym, że zarówno w technikum jak i na studiach, częstowano mnie i nadal częstuje się regularnie, bo taka ze mnie pomocna dusza, to chcą się odwdzięczyć.
    Odmawiam, chociaż raz na 2-3 miesiące włącza mi się tryb "dawaj działę" i mógłbym wyrwać ćmika z łapy dresowi w towarzystwie pitbulla.
    Kiedyś włączył mi się na przystanku, więc rzuciłem się na coś, co nie zostało dopalone ze względu na przyjazd autobusu. Pociąg to straszny.

GMTurecky
    Guest

Witam,
    Ja rzuciłem palenie w maju 2007. Jak? Poszedłem nad Smreczyński Staw w Dolinie Kościeliskiej w Tatrach a przeciez to łatwa trasa. Dostałem strasznej zadyszki. Myślałem, że wyzionę ducha. Poniważ w Dol. Kościeliskiej był dziki tłum to postanowiłem przejśc do Dol. Małej Łąki przez Przysłup Miętusi. Na Przysłopie myślałem, że umrę. W Dol. Małej Łąki zadałem sobie sprawę, że muszę z czegoś zrezygnowac albo z palenia albo z gór. Wybór był oczywisty. I tam 24maja2007 wypaliłem ostatnia lulkę )) Nie potrzebne mi były żadne plastry-elektolo-akustyczne-chinskie-aptekarskie-znachorskie-bajery-czary-mary-znachorów-hohsztaplerow-całowanie-myszy-o-północy. Po prostu trzeba chciec DOSTAC ZADYSZKI!
    Życzę wytrwałości!
    Pozdrowaśki
    GMTurecky
    Ostatnio edytowane przez GMTurecky ; 25-07-2008 o 20:22

No mnie się chyba też udało. Miesiąc bez ani połówki cygara sesesese. Najgorzej, że piwo nie smakuje tak dobrze bez fajek. No ale za to wiele innych rzeczy smakuje lepiej :D
    Pozdrawiam!
    Sława Starym Bogom...

Powsimorda h.c.
    Awatar Marcowy
    Na forum od
    09.1998
    Rodem z
    Zacisze

Cytat Zamieszczone przez Marcowy Zobacz posta
    Nie chwaliłem się wcześniej, żeby nie zapeszyć, ale dziś mija pół roku bez papierosów. Czyli wreszcie udana próba!!!

Oczywiście odczuwam wyłącznie dobre skutki abstynencji, może z wyjątkiem przybrania na wadze. KIMB-owicze mogą potwiedzić

Tak czy inaczej - trzeba to oblać!!!
    Już dwa lata bez fajki!!! Za to 25 kg do przodu... No to cyk!!!

Pa(i)n killer Awatar admin
    Na forum od
    09.1998
    Rodem z
    London, Ontario :]

Cytat Zamieszczone przez Marcowy Zobacz posta
    Już dwa lata bez fajki!!! Za to 25 kg do przodu... No to cyk!!!
    To teraz czas na kolejny "ruch". Zapisać się do jakiegoś fitness klubu i zacząć przewalać tony.
    Ja po kilku latach "zapisywania się" wreszcie się ostatnio zapisałem. Teraz najważniejsze to wytrwać w zapisaniu.
    Pozdrawiam
    Darek Magusiak

"bzdura! widział ktoś sapera na linuksie?! albo pasjans? brak tych podstawowych aplikacji biurowych dyskwalifikuje ten system w urzedach."

Kronikarz Roku 2010
    Awatar bertrand236
    Na forum od
    07.2004
    Rodem z
    Poznań

Gratuluję, ale....
    Te 25 kg to nie dlatego, że nie palisz. Mogę Ci zagwarantować, że gdybyś teraz zaczął palić /nie rób tego/, to za dwa lata nie będziesz o 25 kg lżejszy.
    pozdrawiam
    bertrand236

Botak Roku 2017 Awatar długi
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Sopot

Ponad sześć lat minęło, jak nie palę. Waga jak 30 lat temu
    Pozdrawiam
    Długi

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Uprawnienia umieszczania postów