Libuchora? Słyszałam o nowej szacie cerkiewki ale nie chciało mi się w to wierzyć. Może uda nam się 1 dniowy wypad do Libuchory. Muszę to zobaczyć.
Libuchora? Słyszałam o nowej szacie cerkiewki ale nie chciało mi się w to wierzyć. Może uda nam się 1 dniowy wypad do Libuchory. Muszę to zobaczyć.
Górna cerkiew jest jeszcze bardziej kuriozalnie odnowiona. Pokryto ją płytami pilśniowymi (takimi jak "plecy w szafie").
I jeszcze z ciekawostek cerkiewnych - w Husnem Wyżnym cerkiew także wykończono boazerią PVC, ale - może dlatego , że pierwszy raz coś takiego widziałem- byłem przekonany, iż to wykończenie jest drewniane i pomalowane na biało... . Dopiero widząc ścinki na trawie wokół.... Mieszkańcy modernizują swe świątynie, ale w taki sposób...... brrr..![]()
pozdrówka :-)
Koledzy specjalizujący się w architekturze drewnianej mówili mi, że te cerkiewki skazane są już na zagladę. Została zahamowana naturalna cyrkulacja powietrza. Drewno zaczyna gnić. Może co najwyżej taka obita budowla przetrwać z 25-30 lat.
ech...jeszcze 4 lata temu udalo mi sie widziec cerkiewke w libuchorze obita tylko do polowy...jeszcze kawalki drewna bylo widac... po co oni to robia?? przeciez to kosztuje?? nie mogli by tej kasy przepic w knajpie???![]()
"ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "
na wiecznych wagarach od życia...
nawet moglibyśmy im pomóc w tej knajpie :)
buba mam dla ciebie skany jawornika... daj znać na priva
ja bym sie tam nie uchylala od pomocy w knajpie
priva nie moge tu od jakiegos czasu uruchomic..poslalam ci maila..moj mail to biedronka_buba@vp.pl juz sie ciesze na te skany!!!!
"ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "
na wiecznych wagarach od życia...
oki.
Wziąłem się za wgrywanie na serwer :)
ale to chwilę widzę potrwa...
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki