Witam :) Chcę w tym miejscu bardzo podziękować Panu Marcinowi Scelinie- za życzliwość.Zdjęcia i mapę otrzymałam pocztą .Życzę zdrowia,szczęścia rodzinnego i zawodowego.Pozdrawiam serdecznie
Witam :) Chcę w tym miejscu bardzo podziękować Panu Marcinowi Scelinie- za życzliwość.Zdjęcia i mapę otrzymałam pocztą .Życzę zdrowia,szczęścia rodzinnego i zawodowego.Pozdrawiam serdecznie
Jeśli uda się operacja to wyślę kilka swoich zdjęć z żernicy z 21 lipca2007.Uwaga start:
1. wjazd od strony Zahoczewia
2. cerkiew lipiec 2007
3. "lista obecności"
4. wnętrze cerkwi
5.zabudowania widziane ze schodów cerkwi
6."zaciągamy" języka na temat stanu drogi
7.przygotowanie do wypału
8.u podnóża Bani
9.droga w kierunku Bereżnicy Wyżnej
Ostatnio edytowane przez reckom ; 10-04-2008 o 11:46
Udało się,więc dodam jeszcze kilka z Bereżnicy Wyżnej -w lipcu 2007 roku była dobra asfaltowa droga i można było spokojnie dojechać pod Markowską.start
1. widok w dół
2. w lewo widok na Żernicę
3.do tego miejsca da się dojechać
4.w prawo widok w kierunku Rybnego .
Kilka fotek i z Wyzniej, choć do cerkwi raczej i sąsiedztwa ograniczone:
http://picasaweb.google.com/vm2301/ErnicaNiNaIWyNa
Pozdrawiam:)
VM2301-DZIĘKUJĘ ZA ZDJĘCIA -szkoda że nie mieliście pogody.Ale mogłam zobaczyćŻernicę w innej -wiosennej szacie i w deszczu.Pozdrawiam .
Czy na starym cmentarzu,tym powyżej cerkwii istnieją jakieś nagrobki albo wogóle jakieś ślady?Czy ktoś tam był?Jeśli tak jak zwykle proszę o foto.
Stare nagrobki i ślady po grobach są zarówno na cmentarzu w Żernicy Niżnej obok cerkwiska i w Wyżnej wokół cerkwi. Jak tam zaglądałem to czasem jakiś znicz się palił albo kwiatki były przyniesione. Gdy byłem na stażu w N.Lesko to spotykałem przyjezdnych, którzy pytali o cmentarz lub cerkiew. Część z tych ludzi to byli potomkowie wysiedlonych mieszkańców Żernicy.
Marcin
Kilka zdjątek z 1 listopada z Żernicy Wyżnej - cerkiew i okolice, polichromie, cmentarz, kwitnący chaber miękkowłosy:
Marcin
I jeszcze dwa zdjęcia:
Marcin
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki