Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 35

Wątek: Encyklopedia Bieszczadzka!

lucyna
    Guest

Domyślnie Odp: Encyklopedia Bieszczadzka!

A może tym kimś którego Ty poszukiwałeś jestem ja. Nieśmiem nazwać tego encyklopedią ale w niedługim czasie rozpocznę prace nad czymś w rodzaju leksykonu poświęconego Bieszczadom. Takie zebranie podstawowych wiadomości na temat naszego regionu.

Bieszczadnik
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Żaholecki las

Przewodniki sa przedrukami wczesniejszych , pisz encyklopedie i tyle kropka zrob to dobrze jak paryski , ludzi znajdziesz do pomocy pod warunkiem ze nie bedize tok kolejny komercyjny szit ktory ktos wciska ci.O 2 wojnie wystarczy pisac fakty encyklopedia nie jest ksiazka podaje fakty i definicje.

Bieszczadnik Awatar Czarek pl
    Na forum od
    07.2006
    Rodem z
    Jaworzno

Cytat Zamieszczone przez lucyna Zobacz posta
    A może tym kimś którego Ty poszukiwałeś jestem ja. Nieśmiem nazwać tego encyklopedią ale w niedługim czasie rozpocznę prace nad czymś w rodzaju leksykonu poświęconego Bieszczadom. Takie zebranie podstawowych wiadomości na temat naszego regionu.
    To wspaniała wiadomosc ,mam nadzieję,że zaczniesz pisać leksykon a stworzysz encyklopedię.W razie problemów daj znać,to jakos im zaradzimy,zresztą myslę,ze kazdy z forumowiczów będzie chciał pomóc.
    Powodzenia.

Bieszczadnik Awatar chris
    Na forum od
    11.2004
    Rodem z
    Kristiansand i ... ;)

Cytat Zamieszczone przez Czarek pl Zobacz posta
    To wspaniała wiadomosc ,mam nadzieję,że zaczniesz pisać leksykon a stworzysz encyklopedię.W razie problemów daj znać,to jakos im zaradzimy,zresztą myslę,ze kazdy z forumowiczów będzie chciał pomóc.
    Powodzenia.
    No rzeczywiście, tylko cieszyć się ... dublować prace już napisane. Jeśli idzie o porównanie przyszłej pracy n/t Bieszczadów do tego, co stworzyli/tworzyli i napisali Pan/Pani/Państwo Paryscy ... niestety nie te czasy, nie ten rejon. Powiedzmy sobie uczciwie - Bieszczady szczęścia do zachowania tradycji kulturowej, oraz do ludzi kultury w pełnym tego słowa znaczeniu , NIE MIAŁY. Rzecz jasna przepojony optymizmem, czekam na efekty, które zasponsoruję, nabywając odpowiednie dzieło .

lucyna
    Guest

Nie Chris. Przemyślałam to. Widzisz tu, na forum dysponujemy przepotężną wiedzą. Dzielimy się nią z innymi forumowiczami. Często, gęsto nie wiedząc jakimi motywami kierują się pytający. Mam dość wykorzystywania m.in. mnie przez ludzi, którzy zadają pytania, a potem tę wiedzę wykorzystują zarabiając na niej np. pisząc przewodniki. Postanowiłam więc, że powstanie coś w rodzaju serwisu internetowego, gdzie będzie można zapoznać się, oczywiście bezpłatnie z Bieszczadami. To będzie taka promocja regionu. Powstanie w takim samym celu jak bibliografia bieszczadzka. Aby służyć ludziom. Od dawna miałam przygotować serwis. Nic lepszego niż to co już powstało nie wymyślę. Są przede wszystkim www.twojebieszczady.pl, jeden z najlepszych serwisów pod względem przewodnickim w kraju. Jest www.bieszczady.net.pl pełen znakomitych fotografii, pod względem komercyjnym bardzo dobry. Serwis Stacha ma ciekawe reportaże, które go wyróżniają. Nie mówię już o naszym Gospodarzu i forum. Postaram się więc aby powstał serwis leksykon Bieszczadów.

lucyna
    Guest

Oczywiście będę bardzo wdzięczna i mówiąc wprost zachwycona jeżeli kroś zdecyduje się mi pomóc.

Literat Roku 2013

Awatar trzykropkiinicwiecej
    Na forum od
    04.2007
    Rodem z
    Nigdziebądź nad Osławą

...moc ludzi..pomysł z portalem dobra sprawa...a i dopisywać by mozna było..kwestia weryfikcaji..ale jak mniemam zajmiesz się tym osobiście?

lucyna
    Guest

Masz rację. Weryfikacja informacji to będzie bardzo poważny problem. Serwisem na razie zajmuje się nasz kolega informatyk i ja. Powstaje szkielet. O ile znam życie to sama będę ciągnąć ten temat. Kiedyś zaproponowałam przewodnikom wspólpracę zlecenia za pomoc przy serwisie. Nic z tego nie wyszło tzn. zlecenia są ale nie ma współpracy. W związku z tym, że na razie rezygnuję z powodów rodzinnych z pracy będę miała dużo czasu na tworzenie leksykonu. Postawą pracy będą moje "przesławne" notatki, kilkadziesiąt tysięcy informacji już zebranych, posegregowanych. Niestety, nie pisałam z jakiego "źródła" dana informacja pochodzi. Mam jednak dość duży księgozbiór regionaliów. Ponad to sądzę, że bez trudu będę mogła uzyskać zgodę na korzystanie z muzealnych bibliotek. Największą trudność sprawią mi dziedziny, które mi "nie leżą" np. historia XIX i XX w, geologia. Nie mam też zdjęć, mam cichą nadzieję, że dobre lude mi pomogą.

Bieszczadnik Awatar Czarek pl
    Na forum od
    07.2006
    Rodem z
    Jaworzno

Nic sie nie martw,damy radę,z historią też sobie poradzimy,bedziesz miala problem,pytaj a poruszymy niebo i ziemie by mu zaradzic.

Literat Roku 2013

Awatar trzykropkiinicwiecej
    Na forum od
    04.2007
    Rodem z
    Nigdziebądź nad Osławą

co prawda w robiegu jestem strasznym i dużo podrużuje, ale jakby ca było jakihś prostych rysunków, naprawde propstych ;-) ..to skrobne conieco...

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)