Cytat Zamieszczone przez Derty Zobacz posta
Hej:)
Obmacałem tę chałupę na Okolu z każdej strony - nie sprawia dobrego wrażenia, wszystko zabite dechami i zakłódkowane.
Myśmy zeksplorowali ją od środka dostając się przez okienko na górze. Wewnatrz widac sporo się dzieje na rzecz przywrócenia jej świetności. kładziona jest nowa boazeria, jest kilka łóżek z materacami, jakaś lampa naftowa. Tak ogólnie to całkiem niezła miejscówka na nocleg
Cytat Zamieszczone przez Derty Zobacz posta
PS: Tu pozwolę sobie zamiecić mały apel:) Do wszystkich użytkowników źródła - jest to cementowa misa, do której kropelkami skapuje sobie wspomniana 'rzeka'. Miejscowy zwyczaj nakazuje pobierać z tej misy wodę za pomocą jakiegoś czystego naczynia, tak, aby nie mącić i nie brudzić. Ukraińscy turyści, których spotkałem na tej polanie, z oburzeniem opowiadali o Polakach, którzy w tej misie z lubością myli tyłki:/ Jak twierdzili, nawet najbardziej nieuświadomiony Ukrainiec czegoś takiego by nie zrobił. Mnie było strasznie głupio i stąd ta uwaga tutaj zamieszczona...
No to jest rzeczywiście świństwo i wkurza mnie takie postepowanie. podobnie jak podpaski wsunięte pod kamień powyzej miejsca poboru wody :/
Nie wiem jak inni, ale w kilku strumykach natrafiliśmy na takie "niespodzianki" :/