Drogą powiatową z Polany przez Skorodne do Lutowisk.
Długi
Drogą powiatową z Polany przez Skorodne do Lutowisk.
Długi
Dziękuje pięknie, jutro się tam wybieram.
"Noc ci stworzyłem najciemniejszą
byś mogła być bielsza od czerni"
obok osuwiska jest objazd 300 m. lepiej jechać nim niz przez skorodne
Ale czy jest to objazd bezpieczny ? I czy jest legalny ?
Serdecznie pozdrawiam
Stały Bywalec.
Pozdrawia Was także mój druh
Jastrząb z Otrytu
Jest bezpieczny. Jechałem nim już w czasie KIMBu. Czy legalny ....?
bertrand236
Rozumiem.
To jeszcze 2 pytania tylko "techniczne":
1) czy przejedzie tamtędy samochód osobowy (a nie tzw. terenówka o wyższym zawieszeniu), bez obawy zakopania się lub pozostawienia tłumika ?
2) czy szerokość owego "odcinka objazdowego" umożliwia wymijanie się ?
Serdecznie pozdrawiam
Stały Bywalec.
Pozdrawia Was także mój druh
Jastrząb z Otrytu
na str 9 tego wątku wrzuciłem zdjęcia i wprowadzenie w temat. Odpowiadaja na wszystkie pytania.
osobówka przejedzie, przed wiekszymi autami postawiona jest zapora z bloków betonowych ograniczająca szerokość drogi. Tłumika nie zostawisz. Jako że forum słynie z legalizmu osmielę się stwierdzić ze droga jest nieprzejezdna: z obu stron sa znaki zakazu ruchu wszelkich pojazdów. Na zakręcie spotkałem strażaków leśnych egzekwujących zakaz. Ale objazd jest... heheheh
...jeno być niewidzialny jak Ten co mnie stworzył
Ostatnio edytowane przez Krzysztof Franczak ; 16-06-2008 o 17:32
Wzieli sie do roboty...
...jeno być niewidzialny jak Ten co mnie stworzył
http://www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll...OSCI/224199358AKTUALNOŚCI
18 listopada 2008 - 19:16
Bieszczady > Droga z Czarnej do Polany zostanie otwarta
Jeszcze przed zimą ma być ukończony remont drogi z Czarnej do Polany. 100 metrów asfaltu runęło w przepaść we wrześniu ubiegłego roku.
Po badaniach geologicznych okazało się, że koszt naprawy ponad stu metrów jezdni i zabezpieczenie usuwiska to ponad 3 mln zł. Roboty rozpoczęto w maju. Dziś drogowcy zapowiadają, że jeszcze w tym roku kierowcy będą mogli bezpiecznie jeździć z Czarnej do Polany.
Powodem katastrofy były długotrwałe opady deszczu. Ziemia nie wytrzymała naporu wody. Od tego czasu mieszkańcy Polany i turyści musieli jeździć okrężną trasą przez Skorodne lub leśnym utwardzonym duktem.
Krzysztof Potaczała
Pozdrav
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki