Jest na forum grupka ludzi która fffierdoli cokolwiek żeby zaistnieć... Zupełnie jak Doda Jakaśtam. Cały Offtopic czeka na waszą twórczość, do klawiatur i działajcie tam, sio sio spamery i nudziarze. Teraz znowu beda muchy w nosie bo Jabolek zwrócił uwagę? Admin niedobry bo nie daje pitolić? Możecie sobie mamrotać pod nosem i dziabac moja laleczkę woo doo śrubokrętem nawet cała noc. ja będę sobie słodko spał
![]()
A wracając do tematu... rozmawiałem z drogowcami stawiajacymi znaki ostrzegawcze. Mówili że przyczyną nasiaknięcia nasypu był zapchany przepust. Powstało małe jeziorko zaporowe i to zrobiło najgorszą robotę. Obecnie osuwisko wciaż pracuje, wystarczy chwile popatrzeć i widac kolejne obsypujace sie grudki ziemii. Chyba nikt nie zgodziłby sie teraz wjechać tam ciezkim sprzętem do naprawy. Do przyszłego roku szlaban... Coś mi sie widzi że skorzystają na tym mieszkańcy Skorodnego bo trzeba bedzie jakoś połatać "drogę zastępczą" - z tego co widziałem, niektórzy nadkładaja dodatkowo drogi wracając kilkaset metrów po zostawione tłumiki![]()
Kilka znanych juz nam zwęzeń dróg też ma tendencje rozwojowe...
Fot1 - "gdy strumyk płynie z wolna..." czyli przyczyna kłopotów koło czarnej
fot2 - sakowczańska "przepaść" tez sie powiększa
fot3 - samotny tłumik czeka na właściciela koło wodospadu pod "niedźwiedzią skałką"
fot4 - wiecie gdzie?
Pozdrawiam radośnie. Górska już piękne i pięknieć nie przestają...

Odpowiedz z cytatem