Strona 8 z 11 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 110

Wątek: Obsunęła się droga...

Domyślnie Odp: Obsunęła się droga...

Ja też lubię pojechać tamtędy rekreacyjnie ale nie wyobrażam sobie dojeżdżania do pracy. Ludzie radzą sobie w ten sposów ,że dojeżdżają do "dziury" jednym samochodem potem przechodzą na drugą stronę i albo wsiadają w drugi samochód albo ktoś ich odbiera.
    A jeśli chodzi o BWO to nawet w Bieszczadach jak trzeba prowadzi się drogę asfaltową nie zastanawiając się nad kosztami.
    Wojtek ciesz się ,że może będzie droga ceny działek wzrosną.

lucyna
    Guest

Cytat Zamieszczone przez Krzysztof Franczak Zobacz posta
    Ja też lubię pojechać tamtędy rekreacyjnie ale nie wyobrażam sobie dojeżdżania do pracy. Ludzie radzą sobie w ten sposów ,że dojeżdżają do "dziury" jednym samochodem potem przechodzą na drugą stronę i albo wsiadają w drugi samochód albo ktoś ich odbiera.
    A jeśli chodzi o BWO to nawet w Bieszczadach jak trzeba prowadzi się drogę asfaltową nie zastanawiając się nad kosztami.
    Wojtek ciesz się ,że może będzie droga ceny działek wzrosną.
    Raczej powód widziałabym gdzie indziej. Możliwości zdobycia dofinansowania. Z tego co pamiętam droga Lutowiska-Skorodne-Polana jest drogą powiatową i to powiat wyłoży pieniądze na jej remont.
    Mała obodnica chyba jest drogą wojewódzką i pieniądze na jej remont pójdą z zupełnie innej puli.

To jasne ,że droga przez Polanę jest wojewódzka ale zastanawia mnie jak mamy budować drogi na Euro2012 jeśli remont 300 m odcinka zająć ma 3 lata? Jakie możliwości w przyspieszeniu tego terminu ma gmina? Przecież to głównie mieszkańcy gminy ponoszą trudy i straty.

lucyna
    Guest

To jasne ,że droga przez Polanę jest wojewódzka ale zastanawia mnie jak mamy budować drogi na Euro2012 jeśli remont 300 m odcinka zająć ma 3 lata? Jakie możliwości w przyspieszeniu tego terminu ma gmina? Przecież to głównie mieszkańcy gminy ponoszą trudy i straty.
    Nie wiem. Moim zdaniem niewielkie.
    Nie tylko mieszkańcy ale także turyści. Chociaż jak zostanie wyremontowana trasa Polana-Lutowiska to będziemy kierować ruch turystyczny na tę drogę. Jest atrakcyjniejsza i na dodatek duży skrót w Bieszczady Wysokie.
    A Euro? W chwili oznajmienia tej radosnej informacji wiedziałam, że to będzie blamaż.

Cytat Zamieszczone przez lucyna Zobacz posta
    Chociaż jak zostanie wyremontowana trasa Polana-Lutowiska to będziemy kierować ruch turystyczny na tę drogę. Jest atrakcyjniejsza i na dodatek duży skrót w Bieszczady Wysokie.
    No właśnie a do Czarnej nie będzie wtedy po co jechać z wycieczkami . Sama cerkiew to za mało. Więc sprawnie działający Wójt powinien przewidywać takie wypadki o których mówi się w Czarnej od lat i nie ma to związku z oberwaną drogą. Po prostu jak jest skrót to się z niego korzysta.Na drodze Bukowiec - Dołżyca jest latem większy ruch niż w Czarnej.
    Czarna już w tej chwili jest na marginesie atrakcji turystycznych a jeżeli będzie skrót przez Skorodne to skorzystają Lutowiska kosztem Czarnej. No ale taka jest kolej rzeczy. Nie ma co utyskiwać .

Kronikarz Roku 2010
    Awatar bertrand236
    Na forum od
    07.2004
    Rodem z
    Poznań

No właśnie a do Czarnej nie będzie wtedy po co jechać z wycieczkami . Sama cerkiew to za mało. ....
    No nie przesadzaj... Ja jeszcze zawsze zaglądam do Galerii Barak . Tam zawsze warto zajrzeć.
    Pozdrawiam
    bertrand236

Bieszczadnik
    Na forum od
    11.2001
    Rodem z
    Warszawa (Ochota)

Ech, Lucyno i Krzysztofie, chociaż jesteście Szanownymi Tubylcami (czego Wam szczerze zazdroszczę), to macie jedynie 50 % racji.

Piszecie tylko o ruchu od strony Leska, via Polańczyk.
    A przecież znaczna część turystów podążających w Bieszczady Wysokie jedzie od strony Ustrzyk Dolnych, i przez Czarną - tak czy inaczej - przejechać musi.
    Prędzej ominą oni Ustrzyki Dln. (tak, jak ja to zawsze robię, spiesząc do Sękowca), skręcając tuż przed miastem, zaraz za stacją benzynową w prawo, tuż potem w lewo, dalej jadąc przez Równię.
    Aż do Czarnej - której wtedy ominąć nie sposób.
    Serdecznie pozdrawiam
    Stały Bywalec.
    Pozdrawia Was także mój druh
    Jastrząb z Otrytu

lucyna
    Guest

Ech, Stały Bywalcze masz rację.

Bieszczadnik
    Na forum od
    11.2001
    Rodem z
    Warszawa (Ochota)

Poza tym w Czarnej jest o niebo lepsze zaopatrzenie niż w Lutowiskach.
    Zatem turysta, który przyjeżdża w Bieszczady na dłużej niż kilka dni, a nie ma wszystkiego podanego "pod nos", to Czarną odwiedzić musi. Niezależnie od utrudnień dojazdowych.

A przede wszystkim - z Czarnej pochodzi Nasz Admin.
    I właśnie dlatego musimy tam pielgrzymować. Podobnie jak Żydzi do Leżajska, z którego pochodził jakiś słynny rabin czy nawet cadyk.
    Serdecznie pozdrawiam
    Stały Bywalec.
    Pozdrawia Was także mój druh
    Jastrząb z Otrytu

Bieszczadnik Awatar WALDI
    Na forum od
    12.2004
    Rodem z
    z pięknej krainy

Robota wrze .
    Obok osuwiska po lewej stronie ( Czarna-Polana) robiony jest objazd Z tego co widać turyści pojadą głębiej w las.Można wnioskować że praca przy osuwisku zajmie nie jeden sezon.

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)