No nie. Ten sam tekst też na tym forum. Trzecim. Proponuję ogłosić żałobę narodową.
No nie. Ten sam tekst też na tym forum. Trzecim. Proponuję ogłosić żałobę narodową.
Zostanie wrzucone na wszystkie znane nam (to jest byłej redakcji) górskie oraz prasowe fora, aby dotarło do takiej ilości czytelników jak to tylko możliwe.
Winni jesteśmy wyjaśnienia motywów naszej decyzji.
Nie chcemy aby było tak jak z Piotrem Pustelnikiem (o czym było w tym wyjaśnieniu).
Pozdrowienia
Basia
Winni komu? Ilu czytelników npm jest np. na tym forum? :)
A prawda pewnie leży jak zawsze pośrodku.
Ja z tego całego tekstu zrozumiałem tylko tyle że wyżej podpisani są gwarancją jakości tego pisma i że bez nich pismo będzie do d... . Nie ma ludzi niezastąpionych. Rolą wydawcy jest sprzedawać i zwiększać sprzedaż. I jeszcze jedno: od kiedy to pracownicy reklamy lub redaktorzy dokonujący korekt/etc. muszą się znać na przedmiocie treści artykułu? :) Mnie to "rybka", ale po przeglądnięciu kilku forów muszę przyznać że bardzo nie podoba mi się ta "kaczmarkowa" kampania obrabiająca dupę byłemu - w pewnym sensie - pracodawcy. Life is brutal - to ci na górze decydują a nie "szaraczki".
Może dwóch, może trzech- warto ich również poinformować.
Ależ oczywiście, że nie ma niezastąpionych.
Zresztą - (tym razem piszę w swoim imieniu a nie w imieniu wszystkich członków redakcji) - napiszę czym ja sie kierowałam składając wypowiedzenie
(oczywiście poszło ono i bezpośrednio do wydawcy).
Po pierwsze - czułam, że mam coraz to mniejszy wpływ na merytoryczny kształt pisma, a w nim za "swoją działkę".
Po drugie - zrobiłam to w imię solidarności ze swoim byłym szefem Piotrem Pustelnikiem, którego nie dość ze zwolniono, to jeszcze nie pozwolono się pożegnać z czytelnikami cenzurując jego pożegnalny "wstępniak".
Że nie było tam nic "zdrożnego" można się przekonać czytając wycofany "wstępniak" na e-gory.
Oczywiście że nie muszą, ale właśnie dlatego pracownicy Działu Reklamy nie powinni (IMHO oczywiście) się wtrącać do treści merytorycznej.
Jednak prawem "szaraczków" jest nie zgodzić się z polityką właściciela firmy i dać wypowiedzenie.
Pozdrowienia
Basia
No. Na forum o fizyce kwantowej, dla gejów i rozrodzie ślimaków również. Warto ich poinformować
Znam wydawnictwo w którym do treści wtrącają się kompletni ignoranci z przedmiotu pracy - być może Ciebie to nie dotknęło więc nie zrezygnowałaś, ale to to samo wydawnictwo.
Oczywiście - ale żeby zaraz publicznie. Nie wiem - odeszło kilkunastu współpracowników niszowej gazetki czy rozpadł się Parlament Europejski? IMHO przesada i o to mi tylko chodzi. Nie wnikam nawet, nie wiem i nie chce wiedzieć czy powodem jest fakt że w NPM o cyckach Martyny było za mało czy za dużo. Mam natomiast przekonanie graniczące z pewnością że jeśli NPM skompletuje nowy skład, wkrótce dowiemy się podobną drogą jaki to NPM jest obecnie do d.. i nieprofesjonalny. Ale pożyjemy - zobaczymy.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)