Cytat Zamieszczone przez Piotr Zobacz posta
Winni komu? Ilu czytelników npm jest np. na tym forum? :)
Może dwóch, może trzech - warto ich również poinformować.

Ja z tego całego tekstu zrozumiałem tylko tyle że wyżej podpisani są gwarancją jakości tego pisma i że bez nich pismo będzie do d... . Nie ma ludzi niezastąpionych.
Ależ oczywiście, że nie ma niezastąpionych.

Zresztą - (tym razem piszę w swoim imieniu a nie w imieniu wszystkich członków redakcji) - napiszę czym ja sie kierowałam składając wypowiedzenie
(oczywiście poszło ono i bezpośrednio do wydawcy).

Po pierwsze - czułam, że mam coraz to mniejszy wpływ na merytoryczny kształt pisma, a w nim za "swoją działkę".

Po drugie - zrobiłam to w imię solidarności ze swoim byłym szefem Piotrem Pustelnikiem, którego nie dość ze zwolniono, to jeszcze nie pozwolono się pożegnać z czytelnikami cenzurując jego pożegnalny "wstępniak".
Że nie było tam nic "zdrożnego" można się przekonać czytając wycofany "wstępniak" na e-gory.

Rolą wydawcy jest sprzedawać i zwiększać sprzedaż. I jeszcze jedno: od kiedy to pracownicy reklamy lub redaktorzy dokonujący korekt/etc. muszą się znać na przedmiocie treści artykułu? :)
Oczywiście że nie muszą, ale właśnie dlatego pracownicy Działu Reklamy nie powinni (IMHO oczywiście) się wtrącać do treści merytorycznej.

Mnie to "rybka", ale po przeglądnięciu kilku forów muszę przyznać że bardzo nie podoba mi się ta "kaczmarkowa" kampania obrabiająca dupę byłemu - w pewnym sensie - pracodawcy. Life is brutal - to ci na górze decydują a nie "szaraczki".
Jednak prawem "szaraczków" jest nie zgodzić się z polityką właściciela firmy i dać wypowiedzenie.

Pozdrowienia

Basia