Otóż Lucyno mylisz się, porównywalne jest przeznaczenie, wielkość, a także cena (jeśli się dobrze poszuka). Z drugiej strony mówiąc dokładnie o zamianie jaką zrobiłem.....
Walker 35 kosztował coś pod 240 zł
Futura 32 wyniosła mnie ok 320.
Razem 560 zł. Ja miałem szczęście, że znalazłem kupca na walkera, i zwróciło mi się sporo kasy. Tak czy owak różnica w cenie porównywalnych gabarytowo plecaków to w tym przypadku 80 zł. Skoro to cena za coś nieporównywalnego, to chyba warto..... Z drugiej strony, kupując kolejno Wolfganga, a potem Deutera, przepłaciłbym 240zł (gdyby nie fakt że znalazłem kupca na walkera). Swoją drogą nie chodzi tu o jakieś wyprawy wielkie czy coś. Sama o tym powinnaś dobrze wiedzieć. Nawet wchodząc z przełęczy na Wetline, dobrze mieć wygodne buty, mimo że to żadna ekspedycja. Tak samo z plecakiem, to się po prostu lepiej, wygodniej nosi, i taki zakup nie jest kwestią wymagań parametrów sprzętu (choć czasem też), ale kwestią wygody. Zapewniam Cię, że nawet bochen chleba w takim plecaku niesie się lepiej.
Z drugiej strony, Buby propozycja to przyjmijmy 700zł za pojemność 85l
a moja deuterowa odpowiedź to Aircontact PRO 60 + 15 to ok 800- 900zł. Przyjmijmy że 150 zł różnicy, co daje 2 złote więcej za każdy bieżący litr pojemności.
Chyba warto trochę pokombinować co? W kwestii Wolfgang <> Deuter może sporo powiedzieć też Bertrand który regularnie pożycza ode mnie "daybagi" na kurtkę i piwo jak idzie sobie pochaszczować

Odpowiedz z cytatem
czy ktos moze zna temu podobny plecak z wlasnego doswiadczenia????