Pokaż wyniki od 21 do 30 z 37

Wątek: Kuk

Widok wątkowy

Bieszczadnik Awatar Barnaba
    Na forum od
    01.2005
    Rodem z
    Festung Posen

Domyślnie Odp: Kuk

Toś polecił... Pamiętam że pierwszego dnia kiedy wysiadłem w Baligrodzie, a miałem tam mieszkać jakiś czas- pewien człowiek, który sądząc po wyglądzie jego niejedno przeżył) podszedł do mnie i zapytał "ale czy lubisz Ukraińców"...

Osobny fakt, to taki, że dawno minęły już czasy kiedy dwa zwaśnione kraje wytaczały swe wojska i oręża na pole, i ścierały się racje jednych i drugich. Nie od dziś toczą się wojny w których istotnym aspektem jest wyniszczenie także narodu jako całości.

Nieco zmieniając temat, zapytam inaczej- o sprawę która chyba niewielu z nas (oby nikogo) dotyczy bezpośrednio. Atak Czeczeńskich ... nazwijmy to bojowników w teatrze w Moskwie nie tak dawno temu.... No to jak ich nazwiemy?
    - Terroryści,
    - Partyzanci?
    - Czy może jeszcze inaczej?

(aha, pomijam tu wszelkie teorie "spiskowe" które by wskazywały że to ruskie same sobie zrobiły zamach w celu uzyskania poparcia na dalsze działania)
    Ostatnio edytowane przez Barnaba ; 24-09-2007 o 00:47
    https://bieszczady.guide- Że przewodnik napisałem i że ludzi uszczęśliwiam. A co!

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Uprawnienia umieszczania postów