Cytat Zamieszczone przez Barnaba Zobacz posta
Moi drodzy, byt kształtuje świadomość. Facet żył w takich a nie innych czasach, i trudno mieć mu za złe jego czyny.
Jak to trudno mu mieć za złe? Barnaba z całym szacunkiem, ale zapytam, czy Ty cokolwiek słyszałeś , czy chociażby czytałeś o działalności band UPA???? Wydaje mi się że nie i to zupełnie nie Hitlera też pożałuj, choć jego okrucieństwo nierzadko nie dorównywało okrucieństwu dowódców (i nie tylko) UPA. Przecież tymi ludźmi kierowała potrzeba chwili, takie czasy, wianuszek z dzieci na drzewie, kobiety z obciętymi piersiami........ (przepraszam za tak drastyczne przykłady, ale może one dotrą do czyjejś świadomości i pomogą ocenić i odróżnić czyny dobre od złych).

Nieszczęśnik zmarł mając 95 lat. Starość nie radość, kto wie co mu dolegało, czy cierpial czy nie. Może tam będzie mu lepiej. Komentarze Pastora mnie nieco zaskoczyły, nawet jesli to prowokacja do dalszej dyskusji to jest ona dość niskich lotów. Welde mnie oczywiście, bo kto inny może klaskać z przytupem
Bidulka tyle lat się męczył na tym świecie. Może go coś bolało, a jak bolało to pewnie cierpiał. Wiesz co? Ja tam nie mam nadziei, że po tej drugiej stronie będzie mu lepiej, mam tylko wiarę, że tam spotka go wreszcie sprawiedliwość, bo na tym ziemskim padole jak widać nie zdążyła. I nie rozumiem jak mogły zaskoczyć Cię komentarze Pastora. Każdy, który cokolwiek wie na ten temat zareaguje właśnie tak jak Pastor.

Welde mnie oczywiście, bo kto inny może klaskać z przytupem
Nie zamierzam, bo nawet przytup byłby w tym miejscu co najmniej niestosowny.