Gdzie powstaje ta budowla?
Gdzie powstaje ta budowla?
bertrand236
Tarnawa.
"Pędząc tak ciągle do przodu pamiętajmy: Ziemia jest okrągła"
czy ma ktoś z Was jakiekolwiek informacje o łubnem?a tak konkretnie o cmentarzyku(czy raczej śladzie po nim, tak było w każdym razie jeszcze w 2002) w łubnem?chodzi o łubne na trasie baligród-cisna, przed kołonicami, jadąc z baligrodu.
ponoć odkopano tam groby?kiedy stamtąd wyjeżdżałam, przeczuwałam tylko, że obok jedynego grobu tamtejszego musi być cmentarzyk cały.
pozdrawiam
Buba, mam znajomych, którzy są posiadaczami zabytkowego pałacu i parku. Początkowo brama stała zawsze otworem. Dziś jest zamknięta i psy biegają po obejściu. Miejscowi kradną drzewo z parku, a "turyści" już tak się uprzykrzyli, jak Piotrowi z Hulskiego. Jeżeli wchodzisz na teren prywatny - uszanuj gospodarza. Dobre zasady i przyzwoitość nakazują zapytać: czy można?.
Długi
gorzej jak pada odpowiedz "nie mozna"... moze niedlugo jakis snob kupi sobie wawel i nie bedzie go mozna zwiedzac bo to drazni szanownego pana wlasciciela...
w ostatecznosci jak juz tak szanujemy do przesady prawo wlasnosci to takie obiekty powinno sie wykreslac z map i przewodnikow lub dopisywac ze zwiedzanie tylko dla turystow o mocnych nerwach lubiacych duze pieski... napewno oszczedziloby to wielu ludziom czasu i kasy wydanej na dojazd. Bo troche szkoda jak zbaczasz z trasy 100km i odbijasz sie od zelaznych bram bo ktos powszechnie opisywany zabytek przywlaszcza tylko sobie...
a to ze niektorzy sa zlodziejami czy natretami nie znaczy ze kazdego nalezy do nich zaliczac i tak traktowac...
"ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "
na wiecznych wagarach od życia...
Tak, przy założeniu, że wiesz która![]()
bertrand236
Niżna
Ostatnio edytowane przez Jurko ; 10-01-2008 o 19:40
bertrand236
Oczywiscie ze Nizna. Ta sama w której te koniki biegaja. :)
sorry nie zalaczylo sie zdjecie konikow.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)