Cytat Zamieszczone przez buba Zobacz posta
[...]a gory wtedy puste, bo naleza tylko do tych co nie przestraszyli sie deszczu i chmur.. i zasluzyli na nagrode... chocby trafic na taki moment raz na 100 razy to warto te 99 razy moknac i przeklinac swiat
Hej:)

No mam tu duszę pokrewną:) Wręcz uwielbiam oglądać zdjątka Buby i jej towarzysza z wypraw. To, co czynią, to jest to, co mnie w górach pociąga - droga przed siebie, przez deszcz czasami, albo w upale. Po to, żeby choć przez jedyne 10 minut cieszyć się chwilowym przejaśnieniem, dalekim widokiem, napić się lodowatej wody ze studni, pooglądać życie innych ludzi w dolinach, sterczeć w rowie przydrożnym w oczekiwaniu na podwózkę itd, itd. A później zasiąść w ulubionym miejscu pod dachem, w cieple, wśród ludzi.
Teraz, gdy głównie zdzieram buty o bruki Karkonoszy, jakże tęskno mi za DROGĄ PRZEZ BESKID. Mogłoby lać i wiać, a ja mógłbym iść bez końca... Przedwczoraj jeszcze cieszyłem oczy panoramami z Glisnego, tatrzańskimi pierwszymi śniegami widzianymi znad Skomielnej, skąpaną w świetle popołudniowego slońca Babią, krajobrazami z zatkanej drogi Wadowice-B.-Biała. Rożek Księżyca niczym haczyk przypinał mohutny kontur Śląskiego do atramentowo-fioletowego nieba. A ja odjeżdżałem z przekonaniem, że wrócę już niedługo, może w listopadzie, gdy inni piecuchują w szczelnie ogaconych chatach i wlezę w bagniste ścieżki Beskidu, może nawet w Bieszczad? Ehhh...nigdy nie zapytam o pogodę. Każda jest doskonała...

Pozdrawiam,
Derty