...a nuciłaś sobie wątek z Titanica?
..jak wygladają okolice Soliny teraz?.. nei byłem kilka lat właściwie... mnogo ludu?..cz spokój już?
...a nuciłaś sobie wątek z Titanica?
..jak wygladają okolice Soliny teraz?.. nei byłem kilka lat właściwie... mnogo ludu?..cz spokój już?
Nie oglądałam "Tytanica". Nie przepadam za melogramatami. Jakie są okolice zalewów? Piekne i nieznane. Szlaki i scieżki są puste nawet w sezonie. Goście koncentrują się w okolicy Soliny, Polańczyka przede wszystkim w sezonie letnim. Teraz panuje tu spokój. Zapora jest zamknięta dla ruchu turystycznego. Jutro tam będę więc jeżeli jesteś zainteresowany to opowiem Ci jak Solina wyglądała w wielki weekend nauczycielski.
..będzie mi miło... "uciekałem od tego solińskiego lata" latami...ale zamieszkiwałem ostatnio nad wodą długi czas i mi tęskno do pluskania fal... myślę sobie tak że teraz to chyba spokój już .. brak tysięcznych kramów z odpustami na wyciekające portfele...
żeby nie było że to ja ,często wyjmuje piłę i pilarze się znajdują na miejscu,nawet śą chętni do rąbaniia powalonego świerka,i jak póżniej miło jest zasiąść przy kominku gdy na zewnątrz jest minusowa temperatura a w środku powiedzmy20 na plusie jak wtedy browar smakuje i rozmowa wartko się toczy.
Aco do karkówki lub śniadań obiadów to zawsze czekamy na Klopsika ,który nobla powie=nien dostać za jedzonko którym nzasz raczy
Wojtek legionowo
Rano robimy nic. Lubimy to robić (Z Bertranda, 2011)
właśnie, wziąłby człowiek amunicję
eksportową śliwowicję
drzwi opatrzyłby w inskrypcję:
"przedsięwzięto ekspedycję" (MamciaDwaChmiele,2012)
Chciałam rozpocząć nowy watek, a tu jakiś dobry duszek podesłał mi tę dyskusję.
Przeglądam nowy przewodnik o Bieszczadach. Grzegorz Sitko Jacek Szarek "Dzikie Bieszczady dla każdego" Prokarpathii. Przedziwny. Czegoś tak ładnego to dawno nie widziałam. Mówię czegoś, bo to 4w1: album z pięknymi zdjęciami i zarazem przewodnik po atrakcjach przyrodniczych, atlas roślin i zwierząt i piękny "materiał reklamowy". Przedziwna sprawa. Niestety, będzie trudny do zdobycia. Nie wiem czy ukażę się w księgarniach.
Ciekawy jest rozdział Miejsca ciekawe i polecane. Są to: Góra Sobień, Pogórze Leskie, Martwy San (odcinek pomiędzy zaporą w Myczkowcach, a elektrownią w Zwierzyniu), pasmo Zukowa, Choceń, Łopienka, Chryszczata i Wysoki Dział, Caryńskie, Sine Wiry, dolina rabiańskiego Potoku, Dwernik-Kamień, Nasiczański Potok, Przełęcz nad Nasicznem, dolina Sanu pod Otrytem, worek, źródła Sanu.
Znacie?
Konkretne pytania - gdzie ten przewodnik można dostać, czy można go zamówić przez internet i ile kosztuje ?
Lub poproszę o link na stronę wydawnictwa.
Myślę, że jeśli nie jest zbyt drogi i da sie zamówić przez Internet to chętnie zamówiłabym więcej egzemplarzy dla mojego koła.
Powiadasz, że "nowy przewodnik", tylko, że nie wiadomo, czy pojawi sie w księgarniach, więc co to jest?
Ściąga dla przewodników, limitowana seria na podarunki dla VIPów....
W ciemno powtórzę komunał, ale sprawdzający sie najczęściej.
4 w 1 to dużo gorzej niż 4 razy pojedynczo
Ściąga dla przewodników. Podoba mi się.
Mylisz się. Coraz bardziej mi się podoba. Włąsnie dowiedziałam się, że mamy jeszcze jeden wodospad w Bieszczadach, a raczej kilka wodospadów blisko siebie. Znajdują się za kamieniołomem przy drodze Berehy-Nasiczne.
Jest także bardzo piękne zdjecie wodospadu w Pszczelinach o którym prawie nikt nie wie.
Duża część książek z bibliografii jest nie do zdobycia na rynku.
Skory wydali to jak maja nie wydac Lucyna ?W pszeczelinach jest jeszcze pare innych ciekawostkek geologicznych niz ten wodospadzik wiec czemuz ich tam nie umiescili ?Pono to dobry przewodnik dla przewodnikow wiec powinno byc wszystko![]()
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)