Strona 6 z 10 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 99

Wątek: Dzikie Bieszczady, a co to?

lucyna
    Guest

Domyślnie Odp: Dzikie Bieszczady, a co to?

Chciałam rozpocząć nowy watek, a tu jakiś dobry duszek podesłał mi tę dyskusję.
    Przeglądam nowy przewodnik o Bieszczadach. Grzegorz Sitko Jacek Szarek "Dzikie Bieszczady dla każdego" Prokarpathii. Przedziwny. Czegoś tak ładnego to dawno nie widziałam. Mówię czegoś, bo to 4w1: album z pięknymi zdjęciami i zarazem przewodnik po atrakcjach przyrodniczych, atlas roślin i zwierząt i piękny "materiał reklamowy". Przedziwna sprawa. Niestety, będzie trudny do zdobycia. Nie wiem czy ukażę się w księgarniach.
    Ciekawy jest rozdział Miejsca ciekawe i polecane. Są to: Góra Sobień, Pogórze Leskie, Martwy San (odcinek pomiędzy zaporą w Myczkowcach, a elektrownią w Zwierzyniu), pasmo Zukowa, Choceń, Łopienka, Chryszczata i Wysoki Dział, Caryńskie, Sine Wiry, dolina rabiańskiego Potoku, Dwernik-Kamień, Nasiczański Potok, Przełęcz nad Nasicznem, dolina Sanu pod Otrytem, worek, źródła Sanu.
    Znacie?

Bieszczadnik
    Na forum od
    01.2006

Powiadasz, że "nowy przewodnik", tylko, że nie wiadomo, czy pojawi sie w księgarniach, więc co to jest?

Ściąga dla przewodników, limitowana seria na podarunki dla VIPów....

W ciemno powtórzę komunał, ale sprawdzający sie najczęściej.

4 w 1 to dużo gorzej niż 4 razy pojedynczo

lucyna
    Guest

Ściąga dla przewodników. Podoba mi się.
    Mylisz się. Coraz bardziej mi się podoba. Włąsnie dowiedziałam się, że mamy jeszcze jeden wodospad w Bieszczadach, a raczej kilka wodospadów blisko siebie. Znajdują się za kamieniołomem przy drodze Berehy-Nasiczne.
    Jest także bardzo piękne zdjecie wodospadu w Pszczelinach o którym prawie nikt nie wie.
    Duża część książek z bibliografii jest nie do zdobycia na rynku.

Bieszczadnik
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Żaholecki las

Skory wydali to jak maja nie wydac Lucyna ?W pszeczelinach jest jeszcze pare innych ciekawostkek geologicznych niz ten wodospadzik wiec czemuz ich tam nie umiescili ?Pono to dobry przewodnik dla przewodnikow wiec powinno byc wszystko

lucyna
    Guest

Ten przewodnik to podsumowanie projektu "Śladami derkacza przygotowanie transgranicznej oferty turystycznej".
    Przewodniki o których mówiłam w boxie: "Zielony Rower " Plamowskiego i " Gorlice na szlaku czarnego złota" są wydane przez Bezdroża na zakończenie projektu "Gospodarka społeczna na Bursztynowym Szlaku". Nie do kupienia.
    Kilka osób wiedziało, że pisałam bibliografię więc mi podsyła książki nie do zdobycia na rynku.
    Acha przewodnik rowerowy "Linia Mołotowa" Plamowskiego, Bańkosza i in to podsumowanie projektu "Budowle wojny produktem turystycznym i platformą współpracy"

Bieszczadnik
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Żaholecki las

Zapewniam cie ze da rade dostac . Istniej cos takiego jak biblioteka UJ i pare innych bibilotek narodowych.

Bieszczadnik Awatar Basia Z.
    Na forum od
    05.2007
    Rodem z
    Chorzów

Cytat Zamieszczone przez klopsik Zobacz posta
    Zapewniam cie ze da rade dostac . Istniej cos takiego jak biblioteka UJ i pare innych bibilotek narodowych.

Przepraszam, a czy da się to dostać w CBG ?

Kiedyś (już dość dawno temu) istniał taki dobry zwyczaj, ze wszystkie wydawnictwa wydające jakąś pozycję górską wysyłały ja nieodpłatnie do Krakowa do CBG.

My "Harnasie" nadal wysyłamy, ale nie wiem czy wszystkie wydawnictwa tak robią. Nie wiem nawet czy wiedzą że istnieje CBG.

Bieszczadnik
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Żaholecki las

Zapytac na miejscu nie zawadzi Barbaro .... TAK nadal istnieje.

lucyna
    Guest

z tego co mi mowili wydawcy to oprócz tego, że określona ilość idzie do różnego rodzaju bibliotek, a na dodatek 100 egzemplarzy jest zawsze "na stanie" w wydawnictwie aby uzupełniać ewentualne braki bibliotecznych księgozbiorach.
    Przeczytałam przewodnik i mowiąc wprost będę namawiać aby ukazał się także na wolnym rynku. Jest zbyt ciekawy aby był tylko wydawnictwem podsumującym projekt. Moim zdaniem ma gwarantowany sukces komercyny.
    Podoba mi się także wydawnictwo "Gorlice na szlaku czarnego złota". Rozmawiałam z koordynatorem projektu. Obiecała mi wysłać przewodniki. Sądzę, że także z Wami mogłaby się podzielić
    Dolina Ropy Gorlickie Stowarzyszenie Wspierania Przedsiębiorczości specjalista d.s sprzedazy usług turystycznych
    018 353 77 20

Bieszczadnik Awatar Basia Z.
    Na forum od
    05.2007
    Rodem z
    Chorzów

Cytat Zamieszczone przez lucyna Zobacz posta
    Chciałam rozpocząć nowy watek, a tu jakiś dobry duszek podesłał mi tę dyskusję.
    Przeglądam nowy przewodnik o Bieszczadach. Grzegorz Sitko Jacek Szarek "Dzikie Bieszczady dla każdego" Prokarpathii. Przedziwny. Czegoś tak ładnego to dawno nie widziałam. Mówię czegoś, bo to 4w1: album z pięknymi zdjęciami i zarazem przewodnik po atrakcjach przyrodniczych, atlas roślin i zwierząt i piękny "materiał reklamowy". Przedziwna sprawa. Niestety, będzie trudny do zdobycia. Nie wiem czy ukażę się w księgarniach.
    Ciekawy jest rozdział Miejsca ciekawe i polecane. Są to: Góra Sobień, Pogórze Leskie, Martwy San (odcinek pomiędzy zaporą w Myczkowcach, a elektrownią w Zwierzyniu), pasmo Zukowa, Choceń, Łopienka, Chryszczata i Wysoki Dział, Caryńskie, Sine Wiry, dolina rabiańskiego Potoku, Dwernik-Kamień, Nasiczański Potok, Przełęcz nad Nasicznem, dolina Sanu pod Otrytem, worek, źródła Sanu.
    Znacie?
    Konkretne pytania - gdzie ten przewodnik można dostać, czy można go zamówić przez internet i ile kosztuje ?

Lub poproszę o link na stronę wydawnictwa.

Myślę, że jeśli nie jest zbyt drogi i da sie zamówić przez Internet to chętnie zamówiłabym więcej egzemplarzy dla mojego koła.

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)