cosik mi to Tworylnem trąci... Przed jedną z moich bram do Raju...
cosik mi to Tworylnem trąci... Przed jedną z moich bram do Raju...
...jeno być niewidzialny jak Ten co mnie stworzył
Widzę, że raj ma dla nas jedno imię.
Ale brama do raju jest na tym zdjęciu.
Poprzednie zdjęcie to poczekalnia do tego raju.
Proszę o informacje jak sie ona nazywa. A może jeszcze wiesz co tam stało?
Ostatnio edytowane przez tomekk ; 03-10-2007 o 17:44
"Pędząc tak ciągle do przodu pamiętajmy: Ziemia jest okrągła"
Jeśli się mogę wtrącić, to czyż nie jest to miejsce, gdzie swego czasu spotkały się dwa orszaki weselne i doszło do tragedii - pobiło się i to MOCNO dwóch panów młodych, bo żaden nie chciał ustąpić miejsca ?
Tam chyba był młyn na Tworylczyku.A ta brama robiona na bajku...ufff.Miejsce za...ste.
Pozdrav
Przed jedną z moich bram do Raju...Gdzieś tam w pobliżu jest cmentarzyk wojenny ale nie potrafiłem znaleźć po nim śladu. daję tu dwie fotki w ujęciu z góry na dół, i jedną fotę bramy z jabłonką na Bercach...Dawniej tam właśnie sie zatrzymywałem i patrzyłem uważnie czy leci dym z komina tamtejszej chatki...
Tak to jest Tworylczyk. :)
Browar ma rację. Po prawej stronie tej polanki był młyn.
Jabol - gdzie byl ten cmentarzyk?
W Tworylczyku, czy mówisz o tym w samym Tworylnem?
O 2 orszakach weselnych Qdlatego tez nie slyszalem.
cmentarzyk na zboczach K Dworskiej od str Tworylczyka. O ten krzyż zapytam sie pewnej pani która mieszkała tam przed wojną. Myśle że z tymi orszakami jest tak samo jak z mucznem i "strasznymi mukami jakie cierpieli mieszkańcy po jakimś najeździe" hehehe. Posiadam kilka przewodników rewasza i im starsze wydania tym większe bajdury można w nich wyczytać Myslę że większość z nich była na poczekaniu wymyslane przez przewodników lub innych oprowadzających żeby zadziwić gawiedź. Jakos niewiele z tych "legend" jest znanych przez ludzi tam mieszkających...
Gdzie to jest?
No to jest dzwonnica w Tworylnem?
"Przechodź spokojnie przez hałas i pośpiech i pamiętaj,www.youtube.com/Anyczka24
Jaki spokój można znaleźć w ciszy.
Unikaj głośnych i napastliwych, są udręką ducha ..."
www.anyczka20.fotosik.pl
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki