Pokaż wyniki od 1 do 10 z 98

Wątek: Nagonka na paralotniarzy

Mieszany widok

Bieszczadnik Awatar Piotr
    Na forum od
    09.2002

Domyślnie Odp: nagonka na paralotniarzy

Cytat Zamieszczone przez freebies Zobacz posta
    Pomimo ogromnych starań ze strony parkowców żaden pilot nie został ujęty ponieważ nie lądował na terenie BPN . Ciekawe tylko kto zapłacił za bezsensowną akcję i spowodował bardzo nerwową atmosferę podczas latania.??
    Ja tam nic przeciw lataniu nie mam (naprawdę nic), ale bawi mnie takie robienie za uciśnionego chłopka.
    Po pierwsze: jeżeli (jeżeli) naprawdę była taka akcja to znaczy że musieli mieć podstawy, tak? Czy też chcieli po "ujęciu" powiedzieć delikwentowi "dzień dobry"? :) Czy to nie czasem park decyduje o tym co na jego terenie wolno a co nie?
    Po drugie: czy nie jest tak że straż parku to pracownicy tegoż? Jeśli tak to po co głupie pytanie: kto za to płaci? Dla efektu? :)
    Po trzecie: czy jeżeli - hipotetycznie - taki dajmy na to paralotniarz zleci i skręci sobie kark, to czy będziesz miał na tyle jaj żeby zapytać na forum kto zapłaci za tę bezsensowną akcję? (a będzie ona wysoce bezsensowna i bardziej kosztowna, transport zwłok, ściąganie, sprzątanie syfu, itp).
    Po czwarte: czy nie lepiej zamiast pisać "wszystkie znaki na niebie i ziemi" (a kogo to kurna obchodzi) zadzwonić do BdPN, poprosić z panem dyrektorem i zapytać: "panie dyrektorze, czy wolno latać nad BdPN na paralotni?" Mogę to nawet zrobić za Ciebie - będzie jasna sprawa i nie trzeba będzie już więcej płakać ani szukać nieścisłości w regulaminie. Nie przyszło wam to (tak zupełnie przypadkiem) do głowy?
    p.s - a latanie jest ok, mi się podoba. U nas tylko mają jeszcze do tego takie śmigło z tyłu, startują z łąki prostej jak stół i nie muszą liczyć wyłącznie na wiatr. Tylko hałasuje troche - ale takim czymś to sam bym polatał :)
    Piotr
    Twoje Bieszczady - przewodnik po regionie
    Komańcza i okolice - serwis turystyczny

Bieszczadnik
    Na forum od
    12.2006
    Rodem z
    Rzeszów

Cytat Zamieszczone przez Piotr Zobacz posta
    Ja tam nic przeciw lataniu nie mam (naprawdę nic), ale bawi mnie takie robienie za uciśnionego chłopka.
    Po pierwsze: jeżeli (jeżeli) naprawdę była taka akcja to znaczy że musieli mieć podstawy, tak?- MYSLELI ŻE PILOT BEDZIE LĄDOWAŁ A ON BARDZO BARDZO NIECHCIAŁ I UDAŁO MU SIE . Czy też chcieli po "ujęciu" powiedzieć delikwentowi "dzień dobry"? :) Czy to nie czasem park decyduje o tym co na jego terenie wolno a co nie?
    Po drugie: czy nie jest tak że straż parku to pracownicy tegoż? Jeśli tak to po co głupie pytanie: kto za to płaci? Dla efektu? :) - ŁATWO ZŁAPAĆ COŚ CO BARDZO DOBRZE WIDAĆ..
    Po trzecie: czy jeżeli - hipotetycznie - taki dajmy na to paralotniarz zleci i skręci sobie kark, to czy będziesz miał na tyle jaj żeby zapytać na forum kto zapłaci za tę bezsensowną akcję? OJOJOJ CHYBA COS PRZESADZIŁEŚ...SKRECI SOBIE RACZEJ DLATEGO ŻE ZA BARDZO BEDZIE CHCIAŁ UCIEC..

(a będzie ona wysoce bezsensowna i bardziej kosztowna, transport zwłok, ściąganie, sprzątanie syfu, itp).A TU BARDZO NIEPOKOJACA UWAGA
    Po czwarte: czy nie lepiej zamiast pisać "wszystkie znaki na niebie i ziemi" (a kogo to kurna obchodzi) zadzwonić do BdPN, poprosić z panem dyrektorem i zapytać: "panie dyrektorze, czy wolno latać nad BdPN na paralotni?" Mogę to nawet zrobić za Ciebie - będzie jasna sprawa i nie trzeba będzie już więcej płakać ani szukać nieścisłości w regulaminie. A TO JUŻ ZOSTAŁO DAWNO WYJASNIONE ŻE WOLNO.. ALE PAN DYREKTOR MA TO GDZIEŚ I POSTAWIŁ SOBIE ZA PUNK HONORU ZŁAPANIE PILOTA POZA SZLAKIEM BO TYLKO TYLE MOZE ..Nie przyszło wam to (tak zupełnie przypadkiem) do głowy?:)
    p.s - a latanie jest ok, mi się podoba. U nas tylko mają jeszcze do tego takie śmigło z tyłu, startują z łąki prostej jak stół i nie muszą liczyć wyłącznie na wiatr. - TO WŁAŚNIE JEST ZABRONIONE I JESTEŚMY ZA !!Tylko hałasuje troche - ale takim czymś to sam bym polatał :)
    ..............................................

Na forum od
    09.2002

..............................................
    Zadałem Ci 3 konkretnie pytania. Albo na nie odpowiedz, albo nie zawracaj gitary - interesuje mnie konkretna odpowiedź na konkretne pytania a nie pajacowanie.
    I jeszcze jedno: nie pisz do mnie na czerwono i caps lockiem - zapewniam że normalny tekst też widzę.
    Piotr

Bieszczadnik
    Na forum od
    12.2006
    Rodem z
    Rzeszów

napisz mi Pan na czerwono jeszcze raz te 3 konkretne pytania a napewno odpowiem .. z reszta po raz kolejny .....

TYLKO Z TYM POZWOLENIEM NA LATANIE TO JUZ NIE PISZ PAN BO TO ZOSTAŁO WYJASNIONE W 144 WATKACH ..ŻE POPROSTU WOLNO!!!!!!!!

ZRESZTA NA TYM FORUM.

JAK BEDZIE TRZEBA TO NAPiSZE NA NIEBIESKO CO BYŚ PAN DOBRZE ZAQKUMAŁ.. e tego tam klawisza to już dawno nimam bo sie zuzył

HEJ// )) tylko spokojnie. :))

a jak się coś lubi i popiera to sie to lubi i popiera.. więc jak chcesz latać to się naucz i lataj i JUZ!!! :))

Na forum od
    09.2002

napisz mi Pan na czerwono jeszcze raz te 3 konkretne pytania a napewno odpowiem .. z reszta po raz kolejny .....
    TYLKO Z TYM POZWOLENIEM NA LATANIE TO JUZ NIE PISZ PAN BO TO ZOSTAŁO WYJASNIONE W 144 WATKACH ..ŻE POPROSTU WOLNO!!!!!!!!
    ZRESZTA NA TYM FORUM.
    JAK BEDZIE TRZEBA TO NAPiSZE NA NIEBIESKO CO BYŚ PAN DOBRZE ZAQKUMAŁ.. e tego tam klawisza to już dawno nimam bo sie zuzył
    HEJ// )) tylko spokojnie. :))
    No niestety, to nie przedszkole ani piaskownica - nie będę Ci wkładał łopatą do głowy i 5 razy powtarzał tego samego. Wytrzeźwiej, skończ bełkotać i możemy wrócić do "dyskusji".

Darek ->>
    Powiedz mi: skoro jak twierdzi w/w wszystko zostało już dawno wyjaśnione i odpowiedziane 144 razy, to po co przytaczacie kolejne przykłady, przepisy, definicje, regulaminy, etc. Czy jest na tym forum osoba, która odpowie na to pytanie konkretnie: tak/nie? (a naprawdę jest to pytanie na które odpowiedź powinna być jednoznaczna). Nie czy się obroni przed sądem, nie czy płoszy jakiś tam drób, nie czy zapomniano coś wpisać, nie jak to można interpretować.
    <przykład:>Czy wolno wprowadzać do parku psy? Nie.</przykład>.
    Piotr

Bieszczadnik Awatar Barnaba
    Na forum od
    01.2005
    Rodem z
    Festung Posen

Cytat Zamieszczone przez Piotr Zobacz posta
    Darek ->>
    <przykład:>Czy wolno wprowadzać do parku psy? Nie.</przykład>.
    Piotrze, są google, jest wyszukiwarka. Trzeba z tego korzystać- wiadomo. Z drugiej strony forum dyskusyjne, to forum dyskusyjne, każdy pod wpływem emocji może zaproponować jakiś temat, pod wpływem przemyśleń zapytać o coś innych, i tak oto obserwujemy odżywanie pewnych tematów, ciężko mieć o to pretensje. Ale skoro jednak, dlaczego nie można by dodać nowego wątku, choćby tego, do jednego z już istniejących wątków (do tych wspomnianych "144 argumentów"). Też jest to jakieś wyjście z sytuacji.

Co raz częściej zauważam, że pozostaje już tylko czytać to forum, z konkretów wszystko już napisano. Rozwojowe są tylko relacje, zagadki, i temat nalewek (offtop). Nawet autostopem zainteresowanie spadło... a szkoda
    https://bieszczady.guide- Że przewodnik napisałem i że ludzi uszczęśliwiam. A co!

Na forum od
    09.2002

Cytat Zamieszczone przez Barnaba Zobacz posta
    są google, jest wyszukiwarka. Trzeba z tego korzystać- wiadomo. Z drugiej strony forum dyskusyjne, to forum dyskusyjne, każdy pod wpływem emocji może zaproponować jakiś temat, pod wpływem przemyśleń zapytać o coś innych
    Oczywiście - i po zaproponowaniu najlepiej pisać na owy temat z czym bywa trudniej. Ale ja nie o tym.
    To prościej: przepisy, interpretacje (słuszne czy nie słuszne), ustawy, przemyślenia, itp. świadczą (dla mnie) że Waszym (przedpiśców) zdaniem można nad parkiem latać, bądź też nie można.
    Sedno natomiast tkwi w tym że ja nie pytałem czy Waszym zdaniem wolno paralotnią latać nad BdPN. Pytałem czy wolno latać paralotnią nad BdPN.
    I co, dowiedziałem się? :)
    Cytat Zamieszczone przez Barnaba Zobacz posta
    Co raz częściej zauważam, że pozostaje już tylko czytać to forum, z konkretów wszystko już napisano.
    Nie wydaje mi się, desperujesz. Konkretów nigdy za dużo, tylko o nie jakoś coraz trudniej.
    Ostatnio edytowane przez Piotr ; 30-09-2007 o 19:20
    Piotr

Bieszczadnik Awatar naive
    Na forum od
    09.2004
    Rodem z
    Dolina Sanu

Widzę że kolejni "dyskutanci" za chwile dojda do wielbłądów. A w temacie "paralotnie" wystarczy przeczytać post Bmillera / nr 33/ i wszystko jasne. Zresztą kolega Bmiller to samo zacytował w poprzednim temacie o paralotniach nad BdPN.

Piotrze rzeczywiście straż parku nie może nikomu nic zrobić poza parkiem / w parku poza szlakiem ukarze za dwa wykroczenia, a teraz mandaty się sumuje/. Ale jeśli odpowiednio udokumentuje fakt popełnienia wykroczenia, powinna zawiadomić policję która musi się zając taką sprawą. Więc takie głupawe zabawy tych co nie chcą szanować prawa, moga się dla nich smutno skonczyć.
    Pozdrawiam
    naive

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)