Strona 8 z 8 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 6 7 8
Pokaż wyniki od 71 do 77 z 77

Wątek: Co to jest tzw."stonka"

Bieszczadnik Awatar iza
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    okolice Gdańska

Domyślnie Odp: Co to jest tzw."stonka"

Zdarzyło mi się kiedyś schodzić z góry Synaj , po drodze sporo śmietników i sporo śmieci .
    Pani która szła równolegle ze mną wyrzuca butelkę między kamienie , na zwróconą uwagę odpowiada : przecież oni tu sprzątają bo my im za to zapłaciliśmy …………. górami była zachwycona .

Bieszczadnik Awatar Basia Z.
    Na forum od
    05.2007
    Rodem z
    Chorzów

Cytat Zamieszczone przez iza Zobacz posta
    Zdarzyło mi się kiedyś schodzić z góry Synaj , po drodze sporo śmietników i sporo śmieci .
    Pani która szła równolegle ze mną wyrzuca butelkę między kamienie , na zwróconą uwagę odpowiada : przecież oni tu sprzątają bo my im za to zapłaciliśmy …………. górami była zachwycona .
    Taaa, mi się też zdarzyło, w tym roku.
    W przepięknym miejscu w Górach Apuszeni w rezerwacie "Twierdza Ponoru" niewielka (około 8-osobowa) grupa Węgrów właśnie "stonki" bo innego określenia na prawdę nie potrafię tu użyć.

Śmieją się i głośno krzyczą, jedna z kobiet ze śmiechem wymachuje butelką typu PET i wrzuca ją obok ścieżki ale w miejsce takie ze nie bardzo da się ją wydostać (gwałtowny spad, a poniżej podcięte skałami zbocze)
    Na zwróconą uwagę reagują śmiechem.

Tak się zdenerwowałam że sklęłam ich po Polsku najgorszymi wyrazami "k... wy pier... h ..." i tak dalej.
    Niestety przyrodzie nic to nie dało, oni też pewnie nie zrozumieli, ale przynajmniej mi ulżyło.

Pozdrowienia

Basia

Kronikarz Roku 2011 Awatar buba
    Na forum od
    02.2006
    Rodem z
    Oława

lucyna, naprawde nie chcialam zebys sie poczula urazona! naprawde!!! pomysl ze znaczkiem wcale nie mial byc zlosliwy a jedynie wesoly :D doszlismy tu w tym watku przeciez do wniosku ze stonki nie da sie zdefiniowac jednoznacznie :) i cos w tym jest. A ma takie ladne paseczki!!! przynajmniej ta na plakacie :)
    "ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "

na wiecznych wagarach od życia...

lucyna
    Guest

To ja Buba przepraszam. Niepotrzebnie uniosłam się.

Literat Roku 2013

Awatar trzykropkiinicwiecej
    Na forum od
    04.2007
    Rodem z
    Nigdziebądź nad Osławą

..no to jak ..plakatujemy ulice?

Bieszczadnik Awatar WueM
    Na forum od
    04.2004
    Rodem z
    Piotrków Trybunalski

Basiu, z tego co się orientuję, to Węgrzy mają takie same przekleństwa, jak my. Wiem to od znajomego, który kiedś pozwolił sobie na parę brzydkich wyrazów, co rozśmieszyło znajomego Węgra. Okazało się, że oni klną tak samo.

Stonka, to nie jest ktoś kto wygląda jak stonka, a taki co nie umie się zachować w miejscu, do którego trafił. I naprawdę obojętne jest jak kto chodzi ubrany i co tam niesie. Ważne, czy podchodzi z szacunkiem do miejsca...

Sam nie wiem, jak mnie ludzie postrzegają. Ale ja nie chodzę po górach dla ludzi, tylko dla siebie. Ostatnio zacząłem wędrować z moim stadkiem. Może coś zdołam im jeszcze zaszczepić przed tym jak przestanę móc chodzić po górach.
    Nie wszystkim dzieciom jest pisane stać się dorosłymi, niektóre nie mogą nauczyć się kłamać.

Bieszczadnik Awatar Basia Z.
    Na forum od
    05.2007
    Rodem z
    Chorzów

Cytat Zamieszczone przez WueM Zobacz posta
    Basiu, z tego co się orientuję, to Węgrzy mają takie same przekleństwa, jak my. Wiem to od znajomego, który kiedś pozwolił sobie na parę brzydkich wyrazów, co rozśmieszyło znajomego Węgra. Okazało się, że oni klną tak samo.
    No to tym lepiej.
    Dawno mnie ktoś nie wkurzył w górach tak jak oni.

Pozdrowienia

Basia

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)