Nabyłam dziś ksiażkę"Pieśni i pejzaże"-wiersze o Poznaniu i Wielkopolsce.Wyd.z 1981 roku.Wśród autorów między innymi Mickiewicz ,Słowacki,Sztaudynger,Iłłakowiczówna.Całość przetykana grafikami przedstawiajającymi,godne uwagi,budowle Poznania!Znacie?
Nabyłam dziś ksiażkę"Pieśni i pejzaże"-wiersze o Poznaniu i Wielkopolsce.Wyd.z 1981 roku.Wśród autorów między innymi Mickiewicz ,Słowacki,Sztaudynger,Iłłakowiczówna.Całość przetykana grafikami przedstawiajającymi,godne uwagi,budowle Poznania!Znacie?
WUKA
www.wukowiersze.pl
Planowałem dzisiaj wypad na Dziwiczą Górę ale nie wiem dlaczego koła mojego wehikułu zaprowadziły mnie nad Wartę w okolicach Starczanowa. Nie wiem czy wszyscy pyrlandczycy gdzieś wyjechali bo na trasie nie spotkaliśmy nikogo. W ciszy i spokoju zrobiliśmy sobie z lepszą połową kilkugodzinny spacer. Trzeba trenować przed październikowym wypadem w Bieszczady. I kilka fotek z dzisiejszej wycieczki.
pozdrawiam
Marek
Ile to ładnych miejsc można "pod nosem" znaleźć, co? Tę Twoją Pyrlandię to znam z okien auta lub pociągu, zawsze jakoś jeno tranzytem...trza by się kiedy zatrzymać na chwilę...
Pozdrawiam:)
Zapraszamy, zapraszamy, bo z okin bany lub auta to ona płaska i nudna jak jasna ch... nabiera kolorów i klimatu jak się zboczy z głównych traktów.
pozdrawiam
Marek
14.09.2009 r. na dziedzińcu masztalarni przy CK Zamek odbędzie sie koncert "Wolnej Grupy Bukowina". Bilety w cenie 30 zł. do nabycia w kawiarni "Pod Pretekstem".
pozdrawiam
Marek
Pogoda w pyrlandii cudna. Korzystając z chwili wolnego wybrałem się szukać śladów jesieni. W lesie dominuje jeszcze zieleń ale zdecydowanie pachnie jesienią. A że jesień się zaczyna widać to na polach. I kilka ilustracji z wycieczki
pozdrawiam
Marek
"Grzybna górka" niezwykłej urody!
WUKA
www.wukowiersze.pl
Zdjęcie 5 to pierwyj sort
Pozdrav
Ostatnimi czasy tak bywa, że sporo czasu spędzam poza domem, niekończące się wyjazdy służbowe itd. W niedzielę udało się trochę pochaszczować w najbliższej okolicy. Po ostatnich przymrozkach opadające masowo liście utworzyły na ziemi gruby kobierzec. Bobry szaleją na brzegu. Natura szykuje się do zimy, szkoda, że słońca tak mało.
Pozdrawiam
Przemek
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)