"że było fajno"
"że było fajno"
https://bieszczady.guide- Że przewodnik napisałem i że ludzi uszczęśliwiam. A co!
W czwartek Bertrand ogłosił, że planowane spotkanie 17-tego o 17-tej nie odbedzie się. Ogarniety rozpaczą, postanowiłem ukoić swój podły nastrój wypadem w zimowy plener. A, że pogoda była przychylna od rana świciło słonko, mrozik w granicach -8, na wypadzik pogoda w sam raz. Spakowałem sprzęt osiodłałem mechaniczne rumaki i naprzód. Wybrałem miejsce co do którego miałem pewność, że dojadę i nie zakopię się w jakiejś zaspie. Bo jak na pyrlandię to zimę mamy wyjatkowo śnieżną. Wylądowałem na parkingu pod grajzerówką i udałem się podziwiać cuda przyrody WPN. Poniżej kilka fotek z wypadu. Nie omieszkałem też odwiedzić wyspy z tajemniczymi ruinami zamku Klaudyny Potockiej. Zima jest jedyną porą roku umożliwiająca odwidzenie i zobaczenie tych ruin. Zameczek niewielki ale wart zobaczenia. Choć pokonując zamrznięte jeziorą jest troszkę emocji ale warto. Fotki ruin w następnym poście.
8.jpg17.jpg2.jpg6.jpg3.jpg4.jpg7.jpg1.jpg5.jpg
pozdrawiam
Marek
Po deszczowej Wigilii, pochmurnym i śnieżnym pierwszym dniu świąt, drugi postanowił zrekompensować wczesniejsze niedogodności. Z lepszą połową i kudłatym kumplem wybraliśmy się nad Rusałkę. Oto kilka fotek z dzisiejszego spaceru. Moze udało się zrzucic choć kilka kalorii w trakcie śnieznego spaceru. Spacer nie wiem komu dał więcej radości nam czy naszemu kudłaczowi.
7.jpg9.jpg6.jpg3.jpg2.jpg11.jpg4.jpg1.jpg8.jpg
10.jpg
![]()
Ostatnio edytowane przez Pyra.57 ; 26-12-2010 o 20:16 Powód: literówka
pozdrawiam
Marek
Oj przykryła Pyrladie biała pierzynka :)ślicznie.
Marku ! a ów zameczek to gdzie ?...czasem nawiedzam Poznań , więc mógłbym ''własnoocznie" obejrzeć w przyszłości
Zameczek jest na wyspie na Jeziorze Góreckim w WPN. Możliwość obejrzenia istnieje tylko zimą kiedy jezioro jest zamarznięte. Ogólnie to teren wyspy jest rezerwatem ścisłym. Poza zimą nie ma możliwości dostania się na wyspę (jedynie wpław lub jakimś kajakiem).
pozdrawiam
Marek
wczorajsza i dzisiejsza wycieczka... nie widziałam jeszcze tak wysokiego stanu wody w Wełnie ... i w Warcie też nie... Warta w Biedrusku i Rogalinku, Wełna w Wągrowcu i Głuszynka w Czapurach... r 4.jpgwełna 1.jpgwełna 3.jpgbiedrusko.jpggłuszynka.jpgr 3.jpgrogalinek 2.jpgwełna 2.jpg
W pyrlandii szaro, buro i ponuro. Wczoraj wiało dzisiaj padało a człeka nosiło. Skoro nosiło to i poniosło w miejsce gdzie można zaliczyć różne klimaty od puszczy równikowej po pustynie. A ile wspomnień wiąże się z tym miejscem. Zbieranie kapsli z butelek od mleka bo potrzebne było aluminium na ten obiekt. Zapraszam na mały spacer po poznańskiej palmiarni. Gdzie można zobaczyć nie tylko rośliny ale również gady, ptaki i ryby. Oczywiście nie można nie odwiedzić kawiarni która wkomponowana jest w tropikalny busz a kawę serwują tam przednią.
1.jpg2.jpg5.jpg3.jpg6.jpg
11.jpg10.jpg8.jpg9.jpg12.jpg
to jeszcze nie koniec spaceru ..
pozdrawiam
Marek
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)