Coraz bardziej mi się ta Pyrlandia podoba![]()
Coraz bardziej mi się ta Pyrlandia podoba![]()
Zapraszamy w nasze nizinne progi.
pozdrawiam
Marek
Dzisiaj w pyrlandii pogoda cud-malina. Lekki mróz, piękne słońce i bezwietrznie. Warunki na niedzielny spacer wymarzone. Odpaliłem konie mechaniczne i pognałem z lepszą połową do Promna. Było tak pięknie, że nie chciało się wracać do cywilizacji ale musieliśmy roztrzygnąc problem filozoficzny "żyjemy żeby jeść czy jemy aby żyć". Obojętnie jak odpowiemy ale żoładek ma swoje prawa i zaspokojenie jego potrzeb wzieło górę nad piękno przyrody. Późnym popołudniem wróciliśmy na łono cywilizacji i na koniec kilka fotek z dzisiejszego chaszczowania.
10.jpg2.jpg7.jpg3.jpg5.jpg6.jpg4.jpg9.jpg1.jpg8.jpg
pozdrawiam
Marek
Cudnie ta zima wcale nie jest taka zła:)
A w pyrlandii wiosna puka do drzwi. Pogoda dzisiaj prześliczna. Słońce zachęcało do wiosennego spaceru, razem z lepszą połową pomkneliśmy do Rogalina. Ziemia jeszcze zmrożona więc można było pochodzić po rozlewiskach Warty. Za chwilę te miejsca zmienią się w podmokłe błotniste łąki praktycznie niedostępne. Było tak pięknie, że nie chciało się wracać do cywilizacji. Pojawiają się pierwsze symptomy wiosny. Nas dzisiaj radośnie witały stokrotki. I na koniec kilka fotek z dzisiejszego spaceru.
1.jpg2.jpg10.jpg3.jpg4.jpg8.jpg6.jpg7.jpg5.jpg9.jpg
pozdrawiam
Marek
A my wczoraj z Renatką poszliśmy do Śnieżycowego Jaru. Śnieżyce bardzo nieśmiało wychylają się spod liści. W lesie błoto. Na stawach lód. Ale wiosna już puka....
bertrand236
No szkoda Robert, że nie udało nam się zsynchronizować wspólnego wypadu. Ale rekonesans wykonałeś więc możemy planować pyrlandzkie powitanie wiosny.
Ostatnio edytowane przez Pyra.57 ; 13-03-2011 o 19:27 Powód: literówka
pozdrawiam
Marek
Bertrandzie rośniesz nam tu na nowego forumowego miłośnika floryenty rok z rzędu na konopałki polować...
A w tym roku pierwsze Bellis przyszło zobaczyć mi w Pyrlandii na fotkach Pyry.
Marcin
Widać, że spacery wczesnowiosenne po Pyrlandii były niezwykle udane!
Pięknie prezentują się rogalińskie dęby w stanie jeszcze bezlistnym, cudo fotki!
O! konopałki już wyłażą![]()
Pierwszy dzień wiosny w pyrlandii był całkiem przyzwoity więc wybraliśmy się z lepszą połową witać wiosnę do śnieżycowego jaru. Robert tydzień temu zrobił rekonesans i stwierdził, że snieżyce dopiero wychodzą, dzisiaj stwierdzam, że snieżyce zaczęły kwitnąć. Jak co roku widok śnieżycowych łanów bezcenny. Oczywiście śnieżyca przyciaga masy pyrlandczyków jest to jedyna niedogodność bo ludzisków ci tyle co na deptaku przy starym browarze. Wystarczy jednak po wyjściu z jaru odbić w las iść nad Wartę i już otacza nas cisza i spokój, o przepraszam z tą ciszą bo całe niebo zawłaszczyły sobie krzyczące hordy ptaków. Piękny spacer w ten wiosenny dzień. I na koniec kilka fotek z dzisiejszej łazęgi.
1.jpg2.jpg3.jpg5.jpg6.jpg4.jpg
7.jpg8.jpg9.jpg10.jpg
pozdrawiam
Marek
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki