Wczoraj pochaszczowałem sobie z Barnabą, a dzisiaj pospacerowałem z Renatką. Wiosna w pełni...
Pozdrawiam
Wczoraj pochaszczowałem sobie z Barnabą, a dzisiaj pospacerowałem z Renatką. Wiosna w pełni...
Pozdrawiam
bertrand236
Poznaję chyba arboretum w Kórniku.Kiedyś z Dorotką salwowaliśmy się stamtąd ucieczką przed milionem komarów...
Pozdrav
Poznałeś dobrze Browarze, komarów nie było. Za to ludzi, jak na mnie dużo za dużo...
bertrand236
hy, może nie jest to kurna chata, ale też w lesie, ukryta całkiem przyzwoicie.... i co ważne.... bliżej niż ta na obnodze była.... duuużo bliżej.
https://bieszczady.guide- Że przewodnik napisałem i że ludzi uszczęśliwiam. A co!
Barnaba a gdzie to cudu znalazłeś?
pozdrawiam
Marek
w Zielonce. W okolicach Kamińska. Tyle informacji na teraz, zeby nie psuć zabawy. Dodam że jest zaznaczona na pewnej mapie online. W razie trudności .... priv
https://bieszczady.guide- Że przewodnik napisałem i że ludzi uszczęśliwiam. A co!
Majówka była piękna, pogoda dopisała i nogi same niosły w teren…
Pozdrawiam
Przemek
Czasami TV też może okazać się przydatne dla wyboru celu wekendowego wypadu. Na Planecie zobaczyłęm program o rezerwatach przyrody doliny Baryczy. Korzystając z pięknej pogody razem z lepszą połową zapakowaliśmy się do skodziny i pomkneliśmy na tereny południowej pyrlandii. Naszym celem była miejscowość Antonin niedaleko Ostrowa Wlkp. Tam obowiązkowo należy odwiedzić pałacyk myśliwski rodu Radziwiłów. Obiekt otoczony przepięknym parkiem w stylu angielskim. W pałcyku w przepięknych wnętrzach można cieszyć swoje podniebienie miejscową kuchnią. Głównym celem naszego wypadu był rezerwat przyrody Wydymacz. Nazwa nieco dziwna ale miejsce warte zobaczenia. Można tu podziwiać kilkuset letnie dęby. Drzewa dostojne i budzące szacunek w oglądającym. W rezerwacie spotykamy malownicze rozlewiska, las o zmienym charakterze i szlaki tak dla piechurów jak i rowerzystów. Mimo tego, że to był długi wekend to ludzi na szlakach nie było. Spotkaliśmy tylko kilku rowerzystów. Miło wędrowało się po tak magicznym miejscu. Zachęcam do odwiedzenia tego miejsca, bo warto. I na koniec kilka fotek.
pozdrawiam
Marek
Byliśmy dziś z Renatką w cudownym miejscu w baaardzo zacnym towarzystwie...
bertrand236
choć zdecydowanie wolę polne kwiatki to twoje, bertrandzie, obejrzałam z rozdziawioną buzią ... piekne
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki