A ja z Bieszczadu!
Pozdrawiam
A ja z Bieszczadu!
Pozdrawiam
bertrand236
No to do zobaczenia w pyrlandii
pozdrawiam
Marek
Jakies piwko na mieście?
Ostatnio goszczę w pewnym piwnym lokalu i rozsmakowałem się. Można by przy piwie pogadać o bieszczadach... A w lodówce tam Sok z Gumi- Jagód- osobiście zbieranych, nie inaczej jak w Biesach!
https://bieszczady.guide- Że przewodnik napisałem i że ludzi uszczęśliwiam. A co!
Barnaba jestem na tak. Tylko kiedy i gdzie?
pozdrawiam
Marek
Oj naczytałem się pięknych relacji o zimowych eskapadach kolegów po Bieszczadach postanowiłem sam odbyć "zimową"? wycieczkę po pyrlandii. Po śniadaniu konie mechaniczne zaprzęgnięte zostały do wozu i naprzód szukać zimy. Początek był obiecujący jeziora skute cienką powłoką lodu. Ale im dalej w las tym zimy mniej. A pola wręcz czarowały kolorami wiosny. No cóż Bieszczady czarują bielą a pyrlandia zieleniami i brązami. A na koniec kilka ilustracji fotograficznych.
1.jpg2.jpg3.jpg5.jpg6.jpg7.jpg
pozdrawiam
Marek
Pyrlandczycy, jutro o 18 w Domu Harcerza można posłuchać "Ciszy Jak Ta" bilety w cenie 25zł.
pozdrawiam
Marek
Poszukiwanie wiosny
Pogoda w ten weekend w pyrlandii była przepiękna. Słońce, błękitne niebo zachęcało do spacerów. Razem z lepszą połową postanowiliśmy szukać wiosny. Chociaż astronomiczna zima w pełni ale aura sugerowała, że wiosna u drzwi pyrlandii stoi i zaczyna stukać coraz mocniej. W poszukiwaniu wiosny wybraliśmy się tam gdzie śnieżyca wiosenna zakwita. I tu niespodzianka!!! Śnieżyca zaczyna kwitnienie a to nieomylny znak, że wiosna się zaczyna. Na koniec kilka zdjęć ilustrujących dzisiejszy spacer.
1.jpg9.jpg2.jpg3.jpg4.jpg5.jpg6.jpg7.jpg8.jpg
pozdrawiam
Marek
Coś dla miłośników lotnictwa
Oj dzieje się dzisiaj na poznańskim niebie. W ten weekend zleciały się różne stalowe, drewniane, kompozytowe itp. ptaszki. Rykiem, warkotem swoich silników wypełniają pyrlandzkie niebo. Można obejrzeć wiele ciekawych latających obiektów od latającej repliki RWD 5 po F-16. Dla pasjonatów lotnictwa czysta przyjemność a że i pogoda całkiem znośna (mimo zapowiedzi meteorologów) można więc na poznańskie Ławicy spędzić mile czas. Dla zobrazowania tego co się dzieje na Aerofestiwalu 2016, kilka fotek.
a.jpgh.jpgj.jpgi.jpgb.jpgg.jpgc.jpgd.jpge.jpgf.jpg
pozdrawiam
Marek
Jeśli ktoś lubi ciszę i spokój to polecam gospodarstwo agroturystyczne w Woli Łagiewnickiej w okolicach Lednickiego Parku Krajobrazowego. Świetne zarówno dla seniorów, jak i rodzin z dziećmi. www.wolanasza.pl
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki