Cytat Zamieszczone przez Stały Bywalec Zobacz posta
Za powyższym podejrzeniem przemawiają dwa ewidentne błędy na mapie Compassu, zauważone przeze mnie dla tej okolicy:
Zgadza się - to błędy. Pierwszy wynika wiadomo z czego, drugi trudno powiedzieć. Być może gdyby osoba nanosząca tę ścieżkę naniosła również przyrodniczą (zieloną) ścieżkę "Dwernik-Kamień" to połapałaby się w błędzie. Przyrodnicza robi (teoretycznie) pętlę (zgodnie z mapką umieszczoną na dole przy drodze) i z Dwernika-Kamienia schodzi właśnie tak jak zaznaczono ścieżkę czerwoną, skręća w prawo na stokówkę i potem znowu w lewo do drogi. Celowo napisałem "teoretycznie" bo wydaje mi się że ta część ścieżki nie jest dostępna, tzn. zielona idzie na szczyt równolegle z czerwoną i potem i tak wszyscy wracają tą samą trasą, bo takie jest oznakowanie a w rzeczywistości kawałek poniżej szczytu w miejscu gdzie stoi ławeczka i kosz powinno się isć prosto takim "grzebiecikiem" a nie skręcać w prawo w dół. Mniejsza z tym. Może o to chodzi a może jest źle oznakowana.
Jeżeli na kolejne wydanie Compassa będę miał jeszcze jakiś wpływ, to zasugerowane przez Ciebie błędy zostaną poprawione.