Byc moze Twoje zyczenie polityczne sie spelni:
http://wiadomosci.onet.pl/1626866,12,item.html
Przy okazji co oni tam sniszczyli ? Na Howerli stoi betonowy slupek z "tryzubem" o ile dobrze pamietam ?
Pozdrawiam
Byc moze Twoje zyczenie polityczne sie spelni:
http://wiadomosci.onet.pl/1626866,12,item.html
Przy okazji co oni tam sniszczyli ? Na Howerli stoi betonowy slupek z "tryzubem" o ile dobrze pamietam ?
Pozdrawiam
th
hehehe własnie chciałem podać to info
A co do tryzuba to jest on metalowy. Betonowy jest obelisk z tablica pamiątkową.
Jak widać u nas powstają nowe krzyże na szczytach, a na Ukrainie znikają inne symbole
Może to jacyś ortodoksyjni turyści byli ;-)
Albo długi z ekipą pomylili góry ;-)
jak ja pamietam to tam na howerli byly przynajmniej dwa jakies obeliski.. nastawiali ile wlezie- i flaga i tryzub i jakas tablica... a znalazl ktos moze jakies zdjecie co wlasciwie te mlodziezowki tam zrobily i jak to teraz tam wyglada?? swoja flage powiesili zamiast ukrainskiej?? zrzucili te obeliski??
"ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "
na wiecznych wagarach od życia...
Tia, w pełni się z tym zgadzam.![]()
Matuszka Rosja powstała troszeczkę później niż Ukraina lub mówiąc inaczej na gruzach Rusi powstała Rosja.
Zwykłe świństwo. Ukraińcy znani są z tego, że cenią swoje symbole państwowe i że są na tym punkcie bardzo wrażliwi. Zrobiono naszym wschodnim sąsiadom zwykłe świństwo. Tylko jak to bywa ze złymi intencjami skutek może być przeciwny do zamierzonego. Ostatnio na Ukrainie sytuacja polityczna jest napięta. Ludzie w takich czasach jednoczą się wokół symboli. Wątpię aby ktoś ze zachodniej Ukrainy pozostał obojętny wobec takiego zachowania. Ostatnio byłam we Worochcie. Polecam tamtejsze gospodarstwa. Przyzwoite ceny, dobre warunki pobytu (50 zł osobodzień) i jest z kim pogadać. W takich swobodnych pogaduchach można przekonać się jak wrażliwi są mieszkańcy zachodniej Ukrainy na sprawy ukraińsko-rosyjskie i ukraińsko-polskie.
Odpowiedzmy sobie może po prostu, czy UKRAINIE bliżej do takiego zadupia i odwiecznej "wycieraczki" na progu Zachód/Wschód Europy, jak Polska, czy do ROSJI. Czy UKRAINIE bliżej do Wielkich Niemiec, Austrii (ach, ta NASZA Galicja:), Wielkiej Brytanii, Francji, USA, czy do ... tego czegoś, o czym napisałem. No nie oszukujmy się. Siebie samych. Zważmy potencjał gospodarczy, ideowy ;-), zaszłości. Zważmy całokształt i popatrzmy.
Osobiście cieszy mnie niepomiernie fakt zakupu "Kolebki" przez ... :)
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki