Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: Pierwszy raz na narty

Mieszany widok

lucyna
    Guest

Domyślnie Odp: Pierwszy raz na narty

Cytat Zamieszczone przez dziabka1 Zobacz posta
    Tylko nie po Jaśle. Ale wspomniany przeze mnie w innym wątku Pan Miejscowy Busiarz zapewnił mnie, że wyciąg na Jasło powstanie na sto procent. I to nie na Małe, jak było planowane, ale na samo Duże. Co mnię ciut dziwi. No, ale to nie ten temat.

Ja jestem amatorem (dosłownie) skituru. Uważam, że polskie góry sa wręcz wymarzone do jeżdżenia po nich na nartach turystycznych.
    Na zjazd to se trzeba zasłużyć :P
    O kurczę teraz o rozwoju turystyki decydować będą busiarze. Projekt upada. Matka natura przyszła dobrym ludziom z pomocą. Unia też dorzuciła swoje trzy grosze.
    Po pierwsze zimy mamy coraz łagodniejsze. Wg prognozy od zaprzyjaźnionego meteorologa mamy mieć deszczowo-śnieżny listopad, mroźno-śnieźny grudzień, roztopowy styczeń, a zima ma skończyć się w marcu. Aby inwestycja była dochodowa musi być sztuczne naśnieżanie. I tu mamcia przyroda pomogła. Nie ma dużej ilości wody aby można było wprowadzić armatki czy inne ustrojstwo. Po drugie nie będzie dofinansowania wyciągów położonych do 1500 m z pieniędzy unijnych. Wcześniej wycofały się z tego rodzaju inwestycji banki. Po trzecie aby wyciąg był dochodowy należy wziąść pod uwagę gości z Ukrainy. Z tym byłby duży problem. Już Ustrzykom podbiera turystów wyciąg w Przemyślu. W Czarnohorze mają powstać stacje narciarskie typu alpejskiego. Bieszczady nie będą mogły z nimi konkurować.
    Powstanie wyciąg w wetlinie i w Bezmiechowej.

[Moderator]: zanim się rozpędzicie na dobre, uprzejmie proszę o ponowne przeczytanie pierwszego posta.
    Ostatnio edytowane przez Piotr ; 12-11-2007 o 12:55

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)