Pokaż wyniki od 1 do 10 z 220

Wątek: Spaliła sie chatka...

Mieszany widok

Bieszczadnik Awatar wojtek legionowo
    Na forum od
    01.2005
    Rodem z
    legionowo

Domyślnie Odp: Spaliła sie chatka...

dawno nie pisałem na forum i coś mnie się p......ło
    ale do rzeczy od pewnego czasu gdy jeżdziłem w Bieszczady a było to nie tak dawno zacząłem brać ze sobą piłę spalinową i nie jeden świerk padł by było ciepło w kominku daleko mnie do Klopsikowego rezultatu 30 stopni,ale do 20 doszedłem gdy na zewnątrz było minus 20 tylko że zawsze był to suchy świerk,ale najpierw zbieraliśmy po okolicy gałęzie jakieś suche odziomki a dopiero póżniej suche drzewo nie jestem znawcą,które drzewo już jest suche lub będzie dlatego posiłkuje się wiedzą np Jabola lub Harnasia i wiem że błędu nie popełnię.
    Pozdrawiam bywalców
    Wojtek legionowo

Bieszczadnik Awatar Piotr
    Na forum od
    09.2002

Cytat Zamieszczone przez wojtek legionowo Zobacz posta
    zacząłem brać ze sobą piłę spalinową i nie jeden świerk padł by było ciepło w kominku
    tylko że zawsze był to suchy świerk,ale najpierw zbieraliśmy po okolicy gałęzie jakieś suche odziomki a dopiero póżniej suche drzewo nie jestem znawcą,które drzewo już jest suche lub będzie dlatego posiłkuje się wiedzą np Jabola lub Harnasia i wiem że błędu nie popełnię.
    Generalnie lepiej się nad tym nie rozwodzić publicznie - dla ogólnego dobra i nie dawać przeciwnikom chatek argumentów, taka moja drobna rada. Po co? Wiesz chyba (wiesz, prawda?) że nie wolno Ci niczego w lesie wycinać - nawet suchego jak pieprz, pomijając już fakt że jak Cię dorwą z piłą na robieniu sobie w ten sposób opału, to skończy się nawet w prokuraturze - zależnie od wyrozumiałości i humoru leśnika.
    Piotr
    Twoje Bieszczady - przewodnik po regionie
    Komańcza i okolice - serwis turystyczny

Nikt nie zauważył dotąd, że choćby i legalne spalenie chatki przed zimą jest niebywałym, bezczelnym i złośliwym chamstwem i draństwem. Żeby nie nazwać tego inaczej. Jak już koniecznie musieli, to mogli na wiosnę. Do kolejnej zimy fama by się już rozniosła. Założę się (o skalp podpalacza), że tej zimy wiele osób przeżyje srogi zawód zjawiając się tam u kresu sił jakiegoś zadymkowego wieczoru. Oby nie było z tego gorszej sytuacji niż tylko zawód.

Nawiązując do podanego przezemnie art. 142: "Właściciel nie może się sprzeciwić użyciu..."
    Niech jednak nikt nie wpadnie na pomysł, że wpadnie wtedy do nielubianego leśniczego i na jego protesty dając mu w mordę, rozgości się w salonie Spokojnie, mały pokój wystarczy

Do poniższego dodam jeszcze
    Cytat Zamieszczone przez Zbynek Ltd. Zobacz posta
    spalenie chatki przed zimą jest niebywałym, bezczelnym i złośliwym chamstwem i draństwem
    i skrajną nieodpowiedzialnością.
    To nie bar z piwem w centrum miasta, tylko miejsce schronienia w górach.

Ale po co to piszę? Przecież i tak sprawcy pozostaną nieznani. Ani zleceniodawca.

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)