Strona 15 z 22 PierwszyPierwszy ... 5 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 220

Wątek: Spaliła sie chatka...

Domyślnie Odp: Spaliła sie chatka...

Cytat Zamieszczone przez lucyna Zobacz posta
    Ja tylko podsumowałam to co wczoraj na spotkaniu z panem posłem z PiS Babinitzem dyr muzeum krośnieńskiego mówiła nasza koleżanka Ola Biernat.
    A co na to odpowiedział pan Babinetz?

Mam wieści ze źródła. Oficjalne. Wg Straży Pożarnej był to pożar, nie rozbiórka i spalanie po kawałku. Zaczęlo się od kuchni. Nie od kominka! Ktoś musiał palić w tej metalowej kuchence w przedpokoju. Podobno taka chałupa może się spalić nawet w ciągu 2 godzin. To, że blachy są nadal z napisami, to jest możliwe. I tyle wiem. PSP stwierdziła jedynie spalenie. Nie zajmuje się dociekaniem przyczyn i ustalaniem sprawców. Taka jest ekspertyza Straży i koniec, kropka.
    Już nadinterpretacją pana nadleśniczego jest, że to turysta zaprószył ogień. W momencie deklarowanych uprzednio stanowczych chęci rozbiórki, nie za bardzo mi się chce wierzyć w działalność turysty. Równie dobrze mogło to być podpalenie. Przez kogo i w jakim celu, to już nie dojdziemy. Dopóki sprawca się nie zgłosi. A chyba nikt trzeźwo myślący nie ma wątpliwości, że nie zrobi tego.

Niestety nie Ciocia, ale też Dorota;
    kochająca Bieszczady i wszystko co z nimi związane
    Dorota

Ekspert Roku 2008 Awatar Jabol
    Na forum od
    12.2004
    Rodem z
    Stamtąd

Cytat Zamieszczone przez Zbynek Ltd. Zobacz posta
    Mam wieści ze źródła. Oficjalne. Wg Straży Pożarnej był to pożar, nie rozbiórka i spalanie po kawałku. Zaczęlo się od kuchni. Nie od kominka! Ktoś musiał palić w tej metalowej kuchence w przedpokoju. Podobno taka chałupa może się spalić nawet w ciągu 2 godzin. To, że blachy są nadal z napisami, to jest możliwe. I tyle wiem. PSP stwierdziła jedynie spalenie.
    no to jak już żartujemy, to może użyjmy standardowej procedury gdy nie znajduje sie sprawcy: huligan wyrzucił butelkę i słonko sie przez nia skupiło na chatce... Mam małe doświadczenie, na pewno widziałem o wiele mniej pożarów niż strażacy, dlatego wierzę im na słowo że istnieje taki ogień co blachy nie osmali i jednocześnie spalą sie deski do których przybita była owa blacha...
    Z wersji z dziurawym kominkiem się wycofano? http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...66ba5e1a7.html A jaki debil pali w kuchence bez komina i bez blachy? musiałby najpierw z niej graty powyciagać żeby rozpalic i po pożarze powkładać spowrotem... Może by tak następna oficjalną wersję?... ta jest cieniuśka Człek pójdzie i sprawdzi... No i siara

Ja się z chatą pozegnałem, zabrałem drewno na ramki do rysunków i ruszt który trafił w godne miejsce gdzie dalej bedzie słuzył zbłąkanym... I wrócił spokój w myslach... Wspomnień nam nikt nie zabierze ( chyba że ten niemiec...jak mu tam...Alzheimer )
    ...jeno być niewidzialny jak Ten co mnie stworzył

Cytat Zamieszczone przez Jabol Zobacz posta
    Mam małe doświadczenie, na pewno widziałem o wiele mniej pożarów niż strażacy, dlatego wierzę im na słowo że istnieje taki ogień co blachy nie osmali i jednocześnie spalą sie deski do których przybita była owa blacha...
    Żeby nie stracić dobrych kontaktów, powiem tylko: nie komentuję
    Ale nie obiecuję, że będzie mi na tych kontaktach zależało Tylko przekazałem, co nieoficjalnie dowiedziałem się oficjalnego.

Z wersji z dziurawym kominkiem się wycofano? http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...66ba5e1a7.html
    Najwyraźniej. Wersja oficjalna ewoluuje, z v.1.0 w postaci notatki z ŁżeNowin.

A jaki debil pali w kuchence bez komina i bez blachy? musiałby najpierw z niej graty powyciagać żeby rozpalic i po pożarze powkładać spowrotem...
    To w kuchence były jakieś graty?
    Czyżby moje kontakty aż tak kłamały? Nie bójmy się tego słowa - kłamały?
    Nikomu nie można już wierzyć. Chociaż tego się spodziewałem. System wzajemnych powiązań w małych miejscowościach jest silniejszy niż CBA i strach.

Kronikarz Roku 2010
    Awatar bertrand236
    Na forum od
    07.2004
    Rodem z
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez Zbynek Ltd. Zobacz posta
    ...
    To w kuchence były jakieś graty?
    ...
    Jak pamiętam zawsze były tam graty, a blachy nie pamiętam, bo jej tam nie było.
    Pozdrawiam
    bertrand236

Bieszczadnik Awatar Barnaba
    Na forum od
    01.2005
    Rodem z
    Festung Posen

Cytat Zamieszczone przez bertrand236 Zobacz posta
    Jak pamiętam zawsze były tam graty, a blachy nie pamiętam, bo jej tam nie było.
    Pozdrawiam
    Było nocować.... z marszu, to tam się wiele nie zauważa. A blacha była, bo musiała być.
    https://bieszczady.guide- Że przewodnik napisałem i że ludzi uszczęśliwiam. A co!

Bieszczadnik Awatar Doczu
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Sosnowiec

Cytat Zamieszczone przez Barnaba Zobacz posta
    A blacha była, bo musiała być.
    Blacha była, bo jednym z jej kawałków było zasłonięte swego czasu okienko na stryszku.
    http://www.doczu.pl

Kronikarz Roku 2010
    Awatar bertrand236
    Na forum od
    07.2004
    Rodem z
    Poznań

....
    Z wersji z dziurawym kominkiem się wycofano? ... A jaki debil pali w kuchence bez komina i bez blachy? musiałby najpierw z niej graty powyciagać żeby rozpalic i po pożarze powkładać spowrotem... Może by tak następna oficjalną wersję?... ta jest cieniuśka Człek pójdzie i sprawdzi... No i siara

J...
    Jeżeli blacha była, to była dawno. Panowie czytajcie posty po kolei, a nie tylko ostatni...

Pozdrawiam
    bertrand236

Bieszczadnik Awatar Doczu
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Sosnowiec

Cytat Zamieszczone przez bertrand236 Zobacz posta
    Jeżeli blacha była, to była dawno. Panowie czytajcie posty po kolei, a nie tylko ostatni...

Pozdrawiam
    Bertrand sprecyzuj o jaką blachę Ci chodzi.
    O tą na metalową na piecu, czy o ta, która była z tyłu kominka
    http://www.doczu.pl

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)