Strona 19 z 21 PierwszyPierwszy ... 9 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 181 do 190 z 220

Wątek: Spaliła sie chatka...

Mieszany widok

Domyślnie Odp: Spaliła sie chatka...

Lucyna, nie musisz donosić na konkretną osobę. Wystarczy jak zgłosisz problem i odmówisz podania czasu i miejsca akcji. Można też to ubrać w słowa nie stawiające pani z budki w bardzo negatywnym świetle.
    Czy Park zrobi z informacji jakiś pożytek, to już nie mamy na to wpływu. Ale chyba nie ukarze profilaktycznie wszystkich kasjerów/ek.

Kronikarz Roku 2011 Awatar buba
    Na forum od
    02.2006
    Rodem z
    Oława

kiedys czytalam ale nie pamietam punktu "mozna spac we wiatach" ani "nie mozna spac we wiatach" poza tym nie wiem czy regulamin parku zmienil sie w ciagu ostatnich 10 lat?? bo jesli chodzi o straznikow i ich zachowanie to zmienilo sie wiele od czasu kiedy pierwszy raz bylam w bieszczadach...a to nie tak dawno..97 rok..
    "ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "

na wiecznych wagarach od życia...

lucyna
    Guest

Sądzę, że problem jest znany pracownikom BdPN.

Lucyna, nie namawiałem Cię do robienia donosów. Widzę jednak, że lubisz pisać. Jeżeli w jakiejś sprawie chciałabyś wystąpić z prośbą o interwencję, to podaję Ci lepsze adresy niż forum:

Bieszczadzki Park Narodowy: dyrekcja@bdpn.pl
    Departament Parków Narodowych i Obszarów Natura 2000: WNiPN@mos.gov.pl

Państwowe Gospodarstwo Leśne "Lasy Państwowe": sekretariat@lasy.gov.pl
    Departament Leśnictwa, Ochrony Przyrody i Krajobrazu: Departament.Lesnictwa.Ochrony.Przyro... u@mos.gov.pl

Minister Środowiska: Biuro.Ministra@mos.gov.pl

Pisz do dyrekcji Parku lub Lasów, kopia do odpowiedniego departamentu i ministra środowiska. Efekt będzie na pewno lepszy. My tu na forum o niczym nie decydujemy.

Wyobraź sobie, że pan Winnicki dostaje taki telefon z ministerstwa:

Co tam się u was dzieje? Turyści się skarżą, że nie dbacie o infrastrukturę. Na zejściu z Rawki ludzie kaleczą się o gwoździe wystające ze schodów. Nie dbacie o bezpieczeństwo turystów. Zróbcie z tym porządek. Dostajemy pisma, że w Parku nie ma wystarczającej ilości schronów, a wy zamiast je budować, to jeszcze zamykacie istniejące. O co chodzi z tym Negrylowem?

prowydnyk chaszczowy Awatar Browar
    Na forum od
    01.2006
    Rodem z
    Kraków

-> Andrzej
    Twoja naiwność jest "porażająca" w sposób "oczywiście oczywisty".
    A Lucyna napisała już "donos",tu, na forum.Na pewno został przeczytany przez kogo trzeba.
    Pozdrav

Cytat Zamieszczone przez Browar Zobacz posta
    -> Andrzej
    Twoja naiwność jest "porażająca" w sposób "oczywiście oczywisty".
    Co tu jest naiwnego? Czy to, że podaję adresy tych, co rządzą Bieszczadami i ich zwierzchników? Czy to, że uważam, że samo biadolenie na forum nic nie daje?

Mój wyimaginowany "telefon z ministerstwa" tylko z pozoru wygląda naiwnie. Nie jestem na tyle naiwny, aby sądzić, że po jednym emailu Lucyny ktoś będzie interweniował. A co gdyby tak w jakiejś sprawie dostali tysiące emaili, listów i telefonów? Browar, pomyśl. Czy my, uczestnicy tego forum, gdybyśmy chcieli, nie dalibyśmy rady, spróbować razem wpływać na zmiany w Bieszczadach? Czy też uważasz, że takie rozumowanie jest naiwne?

Mam nadzieję, że moja "naiwność" pobudzi niektórych do większej aktywności i przestaną tylko narzekać i użalać się.

Cytat Zamieszczone przez Browar Zobacz posta
    A Lucyna napisała już "donos",tu, na forum.Na pewno został przeczytany przez kogo trzeba.
    Kogo masz właściwie na myśli? Nie potrzeba pisać do kogo innego? Wystarczy na forum?

prowydnyk chaszczowy Awatar Browar
    Na forum od
    01.2006
    Rodem z
    Kraków

->Andrzej
    Zacznę od "donosu":ponoć(pewnie tak jest) forum jest czytane przez kogoś z BdPN-u.Jeśli tak, to przeczytany został post Lucyny.Ale też brak oficjalnego głosu na forum ze strony parku świadczy o lekceważeniu Twoich czy kogokolwiek spostrzeżeń czy wniosków.Czysta partyzantka.Tym bardziej wysłanie maila "wyżej",gdzie goście muszą działać(myśleć) bardziej globalnie,ogólnie moim zdaniem sprowokuje tylko zdawkową odpowiedź typu:"Szanowny Pan ma rację,zajmiemy się tą sprawą" i tyle.A biadolenie nie ma sensu.Chcesz działać to działaj.
    PS Skąd chcesz wziąć te tysiące głosów??
    Pozdrav

Bieszczadnik Awatar Lech Rybienik
    Na forum od
    06.2004
    Rodem z
    Przemyśl/Warszawa

Szanowni, w związku ze śmieciami...
    Gdzie konkretnie są kontenery w Bieszczadach?

U kogo można zamówić podstawienie kontenera we wskazane miejsce? (Gmina Cisna, Solina, czy trzeba ciągnąc z Sanoka?) Bo ja mam zawsze we wrześniu sporo worków ze śmieciami (jakieś 30-50), trochę się też znajduje przy cerkwi...
    Zastanawiam się nad składowaniem tego przez sezon, a potem wywiezieniem raz a dobrze. Przy okazji zabrałbym resztę rupieci do pełna od zaprzyjaźnionych miejscowych.
    Dotychczas sobie radziliśmy korzystając z worków zabieranych przez gminę, ale trzeba było to wozić do drogi, a potem w nocy śmiecie rozwłóczały zwierzęta (wiejskie psy pewnie), więc to nie najlesze rozwiązanie.
    Poza tym woziłem śmieci autem do cywilizacji, ale to generuje straszne koszty.
    A może jakaś firma potrafi podstawić kontener na segregację? (puszki, plastik, i reszta?)

Będe wdzięczny za info...
    Miejsce podstawenia sprzętu - oczywiście Łopienka.

Lech

Browar, dzięki za szybką i rzeczową odpowiedź. Zgadzam się z Tobą, trafiłeś w sedno. Ktoś podobno czyta forum, ale nas lekceważy. Co z tym zrobić? Właśnie o to mi chodzi, aby się z nami liczyli. Goście wyżej działają globalnie, ale nieraz schodzą na ziemię. Jest nowy minister, zmiany będą też niżej. Osobiście działam tylko na forum, jestem w Bieszczadach parę tygodni w roku, ale chciałbym tam widzieć postęp a nie regres. Tu jestem naiwny, bo właściwie Bieszczady nie powinny mnie aż tak obchodzić. Czytam to forum i zależy mi, aby zmiany następowały w pożądanym przeze mnie kierunku. Spalona chatka do szczęścia nie była mi potrzebna i los schronu Negrylów ani mnie nie grzeje i ani ziębi, ale czytam, co piszą ludzie i jest mi żal. Ogólnie mówiąc widzę tylko narzekanie, porównywanie z zagranicą. I to właśnie we mnie wyzwala tę moja "naiwność". Chodzi mi o to, aby ci co rządzą Bieszczadami liczyli się z głosami na forum.

Browar, jest nas tysiące. Na forum jest dzisiaj zarejestrowanych 3120 użytkowników. To jest siła, której pan Winnicki i pan Mazur nie powinni lekceważyć.

Jeżeli ktoś z Parku, to czyta, to niech się odzewie.

lucyna
    Guest

Andrzej o czym Ty mówisz? Pod naciskiem opinii publicznej zmieniono regulamin. Zmieniono także kilka rzeczy na korzyść turystów np, w tym sezonie ktoś inny zajmował się parkingiem na Przełęczy Wyżnej. Jestem pewna, że osoba do której ten "donos" napisałam przeczytała go. Nie wyobrażam sobie abym miała pisać do ministerstwa. Wybacz ale to byłaby czysta demagogia. Nie odezwie się nikt z parkowców. Po co ma to robić? Rozmawialiśmy już o tym.

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)